Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-02-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 8 februari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: fietsendief aangehouden na circusact

De politie heeft vrijdagmiddag op het Damsterdiep een 17-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal. De Stadjer trok de aandacht van surveillerende agenten door met zijn fiets op het achterwiel over de Steenstilbrug te rijden. De man werd vervolgens omtrent zijn circusact aangesproken. En passant werd het framenummer van zijn fiets nagetrokken. De fiets bleek enkele maanden geleden te zijn gestolen uit de Van Julsinghastraat. De fiets is door de politie inbeslaggenomen. De Stadjer kon na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt drugsdealer aan
In de Hoekstraat heeft de politie vrijdagavond een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor het dealen in verdovende middelen. Surveillerende agenten zagen dat de Stadjer verdovende middelen verkocht aan een tweetal drugsgebruikers. De verdachte werd direct hierop aangehouden. Hij bleek 49 op cocaïne gelijkende bolletjes bij zich te hebben. De drugsdealer is vervolgens ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: vechtersbazen aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht in de Oosterstraat twee mannen in de leeftijd 20 en 23 jaar, respectievelijk uit Oldehove en Groningen, aangehouden voor mishandeling. De mannen waren om onbekende reden met elkaar in gevecht geraakt. Bij het zien van de politieagenten zette de Oldehovenaar het op een lopen. Hij werd door een politieman in de Donkersgang achterhaald. Omdat er wederzijds klappen waren gevallen, werd ook de Stadjer meegenomen naar het bureau. De jongste van de twee ging in het politiebureau volledig door het lint en werd met gepast geweld ingesloten. De Stadjer bekende klappen te hebben uitgedeeld aan de andere man. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: wildplasser geeft valse naam op
De politie heeft vrijdagnacht een 24-jarige man uit Dokkum aangehouden voor wildplassen en het opgeven van een valse naam. De Fries bleek na controle van zijn personalia niet de juiste gegevens te hebben opgegeven. Voor onderzoek werd hij vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg de Fries twee bekeuringen van 46 en 86 Euro uitgereikt. Hij werd hierna in vrijheid gesteld.

Groningen: politie houdt Stadjer met wapen aan
In de Poelestraat heeft de politie vrijdagnacht een 40-jarige man uit Groningen aangehouden, omdat hij een wapen bij zich droeg. Een alerte portier waarschuwde surveillerende agenten. Bij fouillering bleek dat de man een op een gasalarmpistool gelijkend wapen bij zich had. Het wapen is in beslag genomen. De Stadjer is ingesloten.

Groningen: zes jongeren aangehouden na vernieling abri De politie heeft zaterdagnacht op de Grote Markt zes jongeren aangehouden op verdenking van vernieling. De jongeren hadden vlak voor hun aanhouding een abri op het Gedempte Zuiderdiep vernield. Omdat de dader op het kerkhof lag, werden de zes verdachten voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Uiteindelijk bleek een 15-jarige jongen uit Groningen het bushokje in zijn eentje te hebben vernield. De minderjarigen zijn vervolgens aan hun ouders overgedragen. De politie gaat bekijken of de jongen in aanmerking komt voor een alternatieve straf bij bureau HALT.

Groningen: autodief door politie aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht op de Kielerbocht een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal van een personenauto. De politie werd op de Beneluxweg door een beveiligingsmedewerker aangesproken dat een auto op de middenberm stond en dat de bestuurder de weilanden was ingerend. Korte tijd later werd de Stadjer aangetroffen en ingerekend. Bij zijn aanhouding gooide de verdachte een mapje weg. De Stadjer is ingesloten. De politie constateerde dat de motor van de aangetroffen auto nog liep en dat de draden van het voertuig waren doorverbonden. Dezelfde nacht werd door de politie op de Weg der Verenigde Naties een tweede gestolen auto aangetroffen. De politie onderzoekt of deze autodiefstal in verband met de Stadjer kan worden gebracht. Beide voertuigen zijn in beslag genomen en veiliggesteld.

Delfzijl: man zonder rijbewijs op herhaling
Op de Polarisweg heeft de politie vrijdagavond een 34-jarige automobilist uit Delfzijl bekeurd, omdat de man reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De Delfzijlster zijn auto werd in beslag genomen. De man was reeds twee keer eerder voor dezelfde overtreding bekeurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: man uit vijver gered
Een 55-jarige man uit Delfzijl is vrijdagnacht op de Wendakker op onbekende wijze ten val gekomen en in een vijver terecht gekomen. Omwonende reageerden op hulpgeroep en zagen dat de Delfzijlster met de benen in het water lag. Gewaarschuwde politieagenten konden met de omstanders de man uit het water trekken. Het slachtoffer is in onbekende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Veendam: oplichter aangehouden
De politie heeft vrijdagmiddag in een bank aan de Prinsentuin een 39-jarige man uit s-Gravenzande aangehouden voor oplichting. De man had telefonisch aan het personeel van de bank laten weten dat hij een groot geldbedrag van een bankrekening zou komen opnemen. Vrijdagmiddag kwam de verdachte de bank binnen en legitimeerde hij zich met een vervalst rijbewijs. Omdat het niet mogelijk was geld op te nemen van de betreffende bankrekening vertrouwde het personeelslid het transactieverzoek niet. Hierop werd de politie gewaarschuwd, die de oplichter in de bank konden aanhouden. Hij is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de Zuid-Hollander.

Stadskanaal en Veendam: alcoholcontroles
De politie heeft vrijdagavond in de gehele gemeente Veendam op verschillende locaties een alcoholcontrole gehouden. In Veendam hebben 82 bestuurders een blaastest moeten afleggen, maar bleek geen enkele automobilist in overtreding. In Stadskanaal werd in de Hoofdstraat en de H.J. Kniggestraat op alcohol gecontroleerd. Hier moesten 50 bestuurders blazen. Een automobilist, een 44-jarige man uit Stadskanaal, bleek wel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau bleek de Kanaalster 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man kreeg een dagvaarding uitgereikt. De politie maakt tegen hem proces-verbaal op.

Hoogezand: mannen vernielen café
De politie heeft zaterdagnacht in een woning aan de Aalbersestraat twee mannen in de leeftijd van 31 en 39 jaar, beiden uit Hoogezand, aangehouden. De twee mannen hadden in een kroeg onenigheid gekregen met de 35-jarige barkeepster. Hierop ging de oudste van de twee door het lint, waarna hij met stoelen en tafels begon te gooien. Vervolgens sloeg hij twee ruitjes van de toegangsdeur in. Buiten gekomen gooide de andere man een putdeksel tegen de muur van het café, waarna de 39-jarige man uiteindelijk het putdeksel door het raam gooide. Beide verdachten zijn gehoord en legden een bekennende verklaring af. Beiden konden na verhoor het politiebureau weer verlaten.

Oude Pekela: gewapende overval drogisterij
Een onbekende man heeft vrijdagavond een drogisterij op het Raadhuisplein overvallen. De overvaller kwam de drogisterij binnen en dreigde een caissière met een vuurwapen. Dit personeelslid overhandigde de dader een klein geldbedrag, waarna hij de drogisterij verliet. Tijdens zijn vlucht botste de verdachte tegen binnenkomende klanten, waarna hij een deel van de buit heeft laten vallen. De politie beschikt over een goed signalement: een man, ongeveer 1.65 tot 1.70 meter lang, circa 20 tot 25 jaar, donkere muts/pet en donkere kleding. De politie heeft in de winkel een technisch en tactisch onderzoek verricht. De politie stelt een onderzoek in.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)