Ingezonden persbericht

Bouwbeurs 2003: VSB in de kijker

NIJKERK, 20021114 -- Nog nadrukkelijker dan in 2001 zal de VSB (Vereniging van steiger-, hoogwerk- en betonbekistingbedrijven) op de Bouwbeurs 2003 haar visitekaartje afgeven. Op ca. 5.000 m2 van het buitenterrein van de Jaarbeurs zal de Vereniging door middel van imposante steiger- en betonbekistingwerken de dynamiek van de branche laten zien. Op donderdag 6 februari zullen 8 steigerbouwploegen met elkaar strijden om de VSB Steigerbouwtrofee en op diezelfde dag zal wederom een symposium worden gehouden, met als thema 'Veilig werken op hoogte, in breed bestek'.

Hoe en waarvandaan de bezoekers het terrein ook betreden, zij zullen onder de indruk raken van de grote arcades die over een lengte van 250 meter zijn op het buitenterrein zijn opgetrokken uit steigermateriaal. Parijs heeft één Arc de Triomph: de Bouwbeurs heeft er zes!

Symposium
Het VSB-congres dat op 6 februari wordt gehouden, staat in het teken van de verdere professionalisering van de branche. Erkend deskundige sprekers zullen tussen 9.00 en 12.00 uur ingaan op nieuwe ontwikkelingen, waarbij vooral de relatie tussen economie, veiligheid en kwaliteit zal worden onderzocht. Interessant voor opdrachtgevers, aannemers, overheden, scholingsinstituten, keuringsinstanties, andere brancheverenigingen, belangenverenigingen en voor de leden van de VSB.
Onderwerpen die tijdens het congres aan de orde komen, zijn o.a. de handhaving van beleidsregels op het gebied van werken op hoogte met ladders en steigers, economische ontwikkelingen in de sector, het certificeren en keuren van hoogwerkers en de effecten van de VSB Waarborgregeling. Op het congres zal ook gediscussieerd worden over de vraag of door het gebruik van nieuwe bouwtechnieken steigers een plaats in het museum zullen krijgen. Ook de betonbekistingen zullen aan de orde komen.
De deelnameprijs aan dit symposium bedraagt 75 euro en aanmeldingen kunnen geschieden bij het secretariaat van de vereniging, telefoon 079 - 353 12 62.

Ice carving
Op de ruime, verwarmde eilandstands kunnen de bezoekers bijpraten met de exposant en met elkaar. Voor de gelegenheid is een verwarmd restaurant centraal opgesteld. Voor het restaurant wordt de hele week in een iglo gebeeldhouwd met ijs: Ice Carving. Beklimming van de platforms die de arcades met elkaar verbinden biedt een prachtig uitzicht op een diversiteit aan bijzondere betonbekistingen, ondersteuningsconstructies, hoogwerkers, klimmaterialen en al het overige VSB-aanbod.

De weg naar hal 7 of 8 volgend, loopt de bezoeker door een entreepoort, opgetrokken uit steigermateriaal, hoogwerkers en klimmaterialen. Op zich al een bijzondere ervaring. In hal 7 presenteren vele VSB-lidbedrijven zich gezamenlijk, met in de nabijheid de informatiestand van de Vereniging zelf.

VSB Steigerbouw Trofee 2003
Voor het eerst in Nederland zullen acht steigerbouwploegen van evenzoveel bedrijven gaan strijden om de VSB Steigerbouw Trofee. Bij welslagen zal dit evenement elke twee jaar plaatsvinden. De strijd zal zich afspelen op het buitenterrein van de Bouwbeurs, in de directe nabijheid van de VSB-arcades en -platforms. Er worden twee ruime tribunes ingericht.

Om 12.00 uur wordt het startschot gegeven. Met alle aandacht die dit evenement zal krijgen hoopt de VSB een appèl te doen aan de jeugd teneinde deze warm te maken voor het dynamische vak van steigerbouwer. Opdrachtgevers, overheden en inspecties krijgen een demonstratie te zien van vakkundig en veilig werken op hoogte. Meer nog dan snelheid zal de des-kundige jury deze aspecten in de eindbeoordeling laten meewegen. Deze jury zal bestaan uit VSB-vakdeskundigen, experts van de vakorganisaties en specialisten van de Arbeidsinspectie.



Ingezonden persbericht