6-2-2 003

Vernieuwde Volvo S80: een gepolijste diamant

Met de introductie van de vernieuwde Volvo S80 verwacht Volvo Cars haar marktaandeel in het segment van de grote, luxueuze zakenautos te vergroten. Het nieuwe model bevat een flinke serie verbeteringen op het gebied van design en techniek.

Het gaat hier om belangrijke veranderingen die het model een aanzienlijk betere concurrentiepositie zullen verschaffen. De Volvo S80 is in de autowereld gedurende lange tijd hét referentiepunt geweest op het gebied van veiligheid, comfort en ruimte. En nu zetten we ook een grote stap voorwaarts op het vlak van design en rijeigenschappen, aldus Hans-Olov Olsson, President en CEO van Volvo Cars.

Gepolijste diamant
De Volvo S80 is vijf jaar geleden op de markt gebracht. Na een uiterst enthousiast onthaal werd het model spoedig een bestseller in zijn marktsegment. De laatste paar jaar zijn de verkoopcijfers echter iets teruggelopen. We zijn er de afgelopen jaren niet in geslaagd om de S80 een voldoende sterk profiel op de markt te geven, bevestigt Hans-Olov Olsson. Hij voegt er echter meteen aan toe: De vernieuwde Volvo S80 is een gepolijste diamant. Niet alleen vanuit het oogpunt van design, maar ook wat betreft technisch raffinement. De vernieuwde Volvo S80 is zo comfortabel en rijdt zo gemakkelijk dat iedere reis als een verfrissende en ontspannende beleving wordt ervaren. Het sleutelwoord is hier regeneratie.

De designvernieuwingen van de nieuwe S80 betreffen een aantal details. Het exterieur toont eleganter dankzij een geheel nieuwe voor- en achterkant. Binnenin de auto ligt de nadruk op het versterken van de exclusieve uitstraling, met nieuwe portierpanelen en instrumenten die geïnspireerd zijn door het onlangs geïntroduceerde R-concept.

Verfijnde rijeigenschappen
De rijeigenschappen gaan met een sprong vooruit dankzij het uiterst geavanceerde chassismanagementsysteem van het type FOUR C (Continuously Controlled Chassis Concept), dat vorig jaar op de Volvos S60 R en V70 R is geïntroduceerd. In de Volvo S80 is FOUR C afgestemd op een maximum aan comfort. De bestuurder heeft de mogelijkheid om door een druk op een knop een sportievere onderstelafstemming te kiezen. Het FOUR C-systeem is als optie verkrijgbaar. Een andere nieuwe voorziening is de speciale stuurbekrachtiging van de Duitse specialist ZF. Het systeem geeft de Volvo S80 een directere en responsievere besturing die in een grotere stuurprecisie resulteert.

De verkoop van de vernieuwde Volvo S80 start in het voorjaar van 2003 en Volvo Cars verwacht er ruim 40.000 stuks per jaar van te verkopen. De nieuwe Volvo S80 heeft alles in zich om met de allerbeste sedans in het hogere marktsegment te kunnen concurreren, zo verklaart Hans-Olov Olsson.

In Nederland worden er in 2003 naar verwachting 1.350 Volvos S80 verkocht. De vernieuwde S80 staat in de prijslijsten vermeld vanaf 37.525,-. Het optionele FOUR C-systeem kost de klant 2.100,-.