Infopagina week 5, 2003

INHOUD INFO WEEK 5 ( 26 januari t/m 1 februari 2003)

AANVRAAG VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders zijn aanvragen binnengekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van:


- het bestemmingsplan Kampakkers (Ooy) voor het gebruik van de garage op het perceel Methen 5 te Zevenaar voor woondoeleinden en de bouw van een nieuwe garage;

- het bestemmingsplan Roodwilligen voor het vervangen van de berging op het perceel Roodwilligen 66 te Zevenaar;
- het bestemmingsplan Molenwijk voor het vernieuwen van de aanbouw op het perceel Molenstraat 18 te Zevenaar.

De aanvragen liggen met ingang van 30 januari a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de balie van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

MILIEUBERICHT

Burgemeester en wethouders van Zevenaar maken bekend dat 2 meldingen als bedoeld in artikel 8.41van de Wet milieubeheer zijn ingekomen.

Een melding op grond van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer van Sportvereniging S.D.Z.Z. voor de nieuwbouw van extra kleedlokalen, gevestigd Doesburgseweg 14 te Zevenaar.

Een melding op grond van het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer van Houtindustrie Ideaal b.v. voor het plaatsen van twee bovengrondse HBO-tanks en het verminderen van de aanwezige hoeveelheid gevaarlijke stoffen en de gebruikte hoeveelheid gebruikte oplosmiddelen, gevestigd Industriestraat 18 te Zevenaar.

Terinzagelegging

De meldingen worden op 29 januari 2003 ter inzage gelegd bij de centrale balie van de sector Grondgebied van het gemeentehuis. De meldingen kunnen daar gedurende vier weken tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgekomen met mevrouw ing. L. van Wersch, doorkiesnummer 595 223, afdeling Bouwen, Wonen en Milieu. Na deze termijn is de melding alleen nog op afspraak in te zien.

VASTSTELLING BEBOUWDE KOM ZEVENAAR

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 21 januari 2003 de bebouwde komgrenzen als bedoeld in artikel 20a van de Wegenverkeerswet voor de kernen in de gemeente Zevenaar nader heeft vastgesteld. Deze aanpassing is noodzakelijk in verband met de uitbreiding van de woonbebouwing en andere ruimtelijke ontwikkelingen. Tevens is het Transportcentrum Zevenaar tot de bebouwde komzone toegevoegd.

Het desbetreffende besluit en bijbehorende tekening liggen gedurende een periode van 6 weken na bekendmaking ter inzage bij de balie Grondgebied. Degene wiens belang rechtstreeks is betrokken bij dit besluit kan daartegen binnen 6 weken na bekendmaking bezwaar maken bij de raad van de gemeente Zevenaar.

WIJZIGING ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 21 januari 2003 besloten de Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar (APV) te wijzigen. De wijziging heeft betrekking op de begripsomschrijving van de bebouwde kom. De grenzen van de bebouwde kom worden gelijkgesteld aan de bebouwde kom zoals die op grond van de Wegenverkeerswet is vastgesteld.

De wijziging heeft gevolgen voor het gebied waar het verboden is honden onaangelijnd te laten lopen en voor het gebied waar het verboden is voor mensen om de natuurlijke behoefte te doen.

Burgemeester en wethouders hebben op grond van de Tijdelijke Referendumwet bepaald dat kiesgerechtigden een inleidend verzoek kunnen doen tot het houden van een raadgevend correctief referendum over het besluit om de APV te wijzigen. Kiesgerechtigden kunnen dit verzoek in persoon doen bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis. Indien de drempel van 0,7% van de kiesgerechtigden gehaald wordt, zal een nieuwe publicatie volgen. Indien deze drempel niet gehaald wordt treedt het besluit tot aanpassing van de bebouwde kom zes weken na bekendmaking in werking.

WINKELZON- EN FEESTDAGEN 2003

Burgemeester en wethouders hebben op 21 januari 2003 besloten om voor het jaar 2003 de onderstaande zon- en feestdagen (maximaal 12) aan te wijzen als dagen waarop de winkels/bedrijven in de genoemde gebiedsdelen van de gemeente voor het publiek geopend mogen zijn. . 1. Zevenaar-Centrum, Zevenaar-Zonnemaat, Zevenaar-Stegeslag, Zevenaar-Lentemorgen, Zevenaar-Schrijvershoek, Zevenaar-Methen, Oud-Zevenaar en Babberich:
14 september, 30 november, 21 december;

II
Zevenaar-Tatelaar en Zevenaar-Hengelder:
19 januari, 16 februari, 9 maart, 13 april, 21 april (2^e Paasdag), 29 mei (Hemelvaartsdag),
9 juni (2^e Pinksterdag), 12 oktober, 19 oktober, 14 december, 26 december ( 2^e kerstdag),
28 december;
III
Ooy:
16 maart, 30 maart, 13 april, 21 april (2^e Paasdag), 4 mei, 11 mei (moederdag), 18 mei, 29 mei
(Hemelvaartsdag), 9 juni (2^e Pinksterdag), 30 november, 7 december, 14 december.

STRAATSPEELDAG 2003

Op 4 juni is in 2003 de nationale straatspeeldag. Deze nationale straatspeeldag wordt landelijk ondersteund door 3VO en georganiseerd door de plaatselijke bewoners in de straat met ondersteuning van de Stichting Jeugd Activiteiten Zevenaar (JAZ) en Wijkbeheer Zevenaar.

Mevrouw Barbara Hall van de Stichting Jaz (tel: 332765 of 06-13037822 dinsdag t/m vrijdag) coördineert de straatspeeldag. Bewoners die in 2003 een straatspeeldag willen organiseren, kunnen met haar contact opnemen. De eerste vergadering is gepland op donderdag 6 februari a.s. om 19.00 uur in het Jongerencentrum aan de Babberichseweg 23 (Juvenaat).

COMMISSIEVERGADERINGEN

De openbare vergadering van de raadscommissie GRONDGEBIED wordt gehouden op WOENSDAG 5 FEBRUARI 2003 in het gemeentehuis (raadzaal). Aanvang: 19.30 uur.
Agenda:

Deel 1
1. Opening
2. Mededelingen portefeuillehouders
3. Inspraak
4. Onderwerpen commissieagenda
5. Rondvraag

Deel 2
1. Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van het bouwrijpmaken van het bestemmingsplan Altbroek
2. Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van de aankoop van gronden ten behoeve van bestemmingsplan Ooy 3. Verzoek om vergoeding planschade art. 49 WRO van de heer A.J. van Hal
4. Verzoek om vergoeding planschade art. 49 WRO van de heer H.J.T. Meijer
5. Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van reparatie riolering Didamseweg

De openbare vergadering van de raadscommissie WELZIJN wordt gehouden op DINSDAG 4 FEBRUARI 2003 in het gemeentehuis (raadzaal). Aanvang: 19.30 uur.
Agenda:

Deel 1
1. Opening
2. Mededelingen portefeuillehouders
3. Inspraak
4. Onderwerpen commissieagenda
5. Rondvraag

Deel 2
1. Budgetovereenkomst Stichting Thuiszorg Midden Gelderland 2. Project Robuuste RIOs

RECONSTRUCTIECOMMISSIE ACHTERHOEK EN LIEMERS

De openbare vergadering van de Reconstructiecommissie Achterhoek en Liemers wordt gehouden op donderdag 6 februari 2003. plaats: Huis Aerdt, Molenhoek 2 te Herwen telefoon 0316 - 246 532. Tijd: van 09.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur.

Voor het ochtenddeel van de vergadering staan onder meer de volgende onderwerpen op de agenda:

* concept-advies herbegrenzing provinciale ecologische hoofd structuur Achterhoek en Liemers

* voorstel voor invulling voorkeursalternatief
Voor het middagdeel van de vergadering staan onder meer de volgende onderwerpen op de agenda:

* voorstel voor nadere invulling van zonering
* teksten concept-voorontwerp reconstructieplan
De vergaderstukken liggen vanaf 27 januari 2003 ter inzage op het gemeentehuis bij de balie Grondgebied. De agenda, het verslag en agendapunten zijn ook vanaf die datum elektronisch opvraagbaar op: www.gelderland.nl/reconstructie/achterhoek en liemers

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op 3 februari 2003 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de Balie van de sector Grondgebied.

OUD PAPIER

In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Wijk/Plaats

Inzamelaar

Zaterdag 1 februari

Zonnemaat Noord + flats Zonnemaat,
complex Hunneveldweg/Platanenlaan

Basisscholen Carrousel en De Wissel

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 4/2003:

- Zonegge 10-01, uitbreiden van de woning

- Vestersbos 21, plaatsen dakopbouw

Rectificatie publicatie week 4/2003:
Ingekomen lichte bouwaanvragen week 3/2003:

- Collenkamp 2, verbouwen van de woning en oprichten carport
De ingekomen aanvragen liggen bij de balie van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.

Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Toestemming meldingsplichtige bouwwerken week 4/2003:


- Landkamp 37, oprichten garage

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:
* Wip-inn, vergunning voor het plaatsen van aankondigingborden in verband met diverse activiteiten in het jaar 2003, de borden mogen maximaal tien dagen, voorafgaand aan de activiteit, geplaatst worden;

* Dazou evenementenreclame, vergunning voor het plaatsen van aankondigingborden in verband met een optreden in theater Bommersheuf in de periode van 10 t/m 22 februari 2003;
* Fabian Promotions, vergunning voor het plaatsen van aankondigingborden ter ondersteuning van de collecte voor het Reumafonds in de periode van 5 t/m 18 maart 2003;
* CDA-fractie Zevenaar, vergunning voor het innemen van een standplaats op het Raadhuisplein op vrijdag 17 januari 2003 van 14.00 tot 20.00 uur tijdens de wekelijkse markt;
* SP-fractie Zevenaar, vergunning voor het innemen van een standplaats op het Raadhuisplein op vrijdag 17 januari 2003 van 14.00 tot 20.00 uur tijdens de wekelijkse markt;
* P. van der Erf, vergunning voor het rondgaan met een draaiorgel in het centrum van Zevenaar op de vrijdagen in het jaar 2003 tussen 12.00 en 20.00 uur tijdens de wekelijkse markt;
* SNS bank Nederland NV, vergunning voor het plaatsen van een lichtreclame aan het pand Raadhuisplein 4 te Zevenaar;
* Mevrouw J.C.C. Bodd, ontheffing van het stookverbod voor het verbranden van snoeihout van de houtsingels op en rondom het perceel Beekseweg 18 te Babberich;

* De heer A.T.J.M. Claes, vergunning voor het hebben van een uitrit van het perceel Zuiderlaan 28a te Zevenaar naar de openbare weg;
* De heer P.J.A. Stokman, vergunning voor het hebben van een uitrit van het perceel Bemweg 37 en 37a
te Zevenaar naar de openbare weg;

Wegenverkeerwet:

* Besluit tot het instellen van een stopverbod op de toegangsweg van het ziekenhuisterrein, welke een verbinding vormt tussen de Hunneveldweg en de Reisenakker, in verband met de verbouwing van de polikliniek Spoedeisende Hulp;

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.