Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, dronken fietser rijdt tegen politiewagen Publicatiedatum: 06-02-2003

De politie heeft gistermiddag omstreeks half vijf op de St.Laurentiuslaan in Arnhem een 37-jarige Arnhemmer aangehouden in verband met het feit dat hij in beschonken toestand tegen een politiewagen reed. De politiewagen stond stil voor de kruising van de St. Laurentiuslaan met de Akkerwindestraat toen de verdachte vanuit de Veldbloemenlaan tegen de rechterachterzijde van de auto reed. De politieauto liep licht schade op. De bestuurder verklaarde dat hij de macht over het stuur was kwijtgeraakt toen een tas, die hij aan het stuur had hangen, afknapte. Maar de agenten hadden ook alcohol geroken en onderwierpen hem aan de ademanalyse. Daaruit bleek dat de Arnhemmer te diep in het glaasje had gekeken: 585 ug/l of ongeveer 1,33 promille, ruim twee keer de toegestane hoeveelheid. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, autodiefstallen
Publicatiedatum: 06-02-2003

Vanaf de Dovenetellaan in Arnhem werd gisteren rond een uur 's middags de auto gestolen van een 28-jarige Arnhemse. De auto, een witte Fiat Uno, stond onafgesloten met de sleutels erin op straat en werd in een onbewaakt ogenblik meegenomen. De eigenaresse werd op straat aangesproken door twee onbekenden, vermoedelijk heeft een derde hierop kans gezien de auto mee te nemen. De auto van een 33-jarige man uit het Duitse Essen werd tussen maandag en woensdag ontvreemd vanaf het Onderlangs in Arnhem. Het betreft een grijze Volkswagen Golf. Op de Thorbeckestraat in Arnhem werd gisteren rond zes uur een gestolen auto teruggevonden. De auto, een zwarte Opel Kadett, bleek op 30 januari te zijn ontvreemd vanaf de Walstraat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg, man bekent vernieling winkelruit
Publicatiedatum: 06-02-2003

Een 33-jarige man uit Zevenaar, die ervan verdacht werd afgelopen zaterdag een ruit van een winkel aan de Kerkstraat in Doesburg te hebben vernield, heeft gisteren tegenover de politie bekend dit feit te hebben gepleegd. Politieonderzoek leidde tot het bekend worden van de identiteit van de 33-jarige verdachte. De man verklaarde zich tevens bereid tot schade vergoeding. Hij zou de vernieling hebben gepleegd uit woede na een ruzie met zijn vriendin.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---