Verplaatsing café de Landbouw mogelijk gemaakt
06-02-2003

De afgelopen maanden zijn door de gemeenten Den Haag en Wassenaar in samenspraak met Rijkswaterstaat plannen uitgewerkt die verplaatsing van café De Landbouw mogelijk moet maken. Hierdoor zal niet alleen een plaatselijk stukje historie bewaard blijven, maar kan ook voortgang worden gemaakt met de aanleg van de Noordelijke Randweg.

Het is de bedoeling dat het café circa 60 meter achter de huidige locatie wordt herbouwd. De daarvoor bestemde grond, die nu nog in handen is van de gemeenten Den Haag en Wassenaar, zal bij openbare inschrijving worden verkocht. De koper zal niet alleen verplicht zijn het pand te herbouwen maar ook een café te exploiteren. Voor een deel zal de koper bij herbouw gebruik moeten maken van de historische bouwmaterialen.

Nu de monumenten- en sloopvergunning zijn verleend zal Rijkswaterstaat begin maart beginnen met de demontage van het pand. De nog bruikbare onderdelen zullen door Rijkswaterstaat ter beschikking worden gesteld.

De gemeente Wassenaar verzorgt, in nauw overleg met de gemeente Den Haag, de gehele verkoopprocedure. Naar verwachting zal in maart de verkoopprocedure beginnen. Serieuze gegadigden zich dan melden bij de notaris, die vervolgens begin april bekend zal maken wie het project mag gaan uitvoeren.