Winkels Julianastraat en Wilhelminalaan nog steeds bereikbaar

De bouw van het Winkelhart is inmiddels begonnen. Deze werkzaamheden bestaan uit het slaan van damwanden en het graven van de bouwputten. Het Stadskantoor is boven de grond gesloopt en zorgt voor veel puin en grond. Deze grond wordt afgevoerd via de Castellumstraat.

Op de plaats van het toekomstige Rijnplein zal er zand worden aangevoerd om het door de sloop ontstane gat weer aan te vullen. Op deze plaats komen onder andere diverse bouwketen en er worden bouwmaterialen opgeslagen.

Om de waterleverantie voor de bewoners en bedrijven aan de Hoge en de Lage Zijde te garanderen, moeten er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de waterleiding in de Julianastraat. Er wordt een nieuwe waterleiding aangesloten op de bestaande. Dit betekent dat er halverwege de maand februari een boormachine van de Hydron komt. Deze boort vanaf de kruising Van Boetzelaerstraat, Raadhuisstraat en van Mandersloostraat onder het water van de Oude Rijn door naar de Julianastraat. Dit heeft geen gevolgen voor het openbaar vervoer en de fietsers.

Ook aan de Prins Clauskade worden werkzaamheden uitgevoerd. Sinds vorige week is het wandelpad tussen het (tijdelijke) postkantoor en de Alphense Brug aan de Pieter Doelmanstraat voor een aantal weken omgelegd. Hier voert de Nuon kabelwerkzaamheden uit.

Ondanks deze werkzaamheden zal getracht worden de overlast zoveel mogelijk te beperken, zodat de bereikbaarheid tot het centrum, Julianastraat en Wilhelminalaan zoveel mogelijk gegarandeerd blijft.

De winkels in de Julianastraat en de Wilhelminalaan zijn voor de voetgangers en de fietsers bereikbaar via de Prins Clauskade en de Stevinstraat. Dit zal middels verwijsborden kenbaar worden gemaakt. Het bestemmingsverkeer zal via verwijsborden op de Prins Bernhardlaan en het Raoul Wallenbergplein worden doorgewezen.

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 06 februari 2003 laatste wijziging