Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-02-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.15 uur

Politie waarschuwt voor insluipingen

UTRECHT De politie wil bewoners van de woningen, met name in Buiten Wittevrouwen en het Wilhelminapark, er nogmaals op attent maken hun woning, ook overdag goed af te sluiten.

De afgelopen periode zijn er, met name vanuit de gebieden Buiten Wittevrouwen en Wilhelminapark bij de politie een verhoogd aantal aangiftes binnengekomen met betrekking tot insluiping in woningen. De woningen hebben soms nog oude sloten, waardoor deze heel makkelijk door een insluiper te openen zijn. Dit probleem is op te lossen, door de deur altijd, dus ook overdag, goed af te sluiten.

Straatroof

UTRECHT Maandagmiddag vond op de Willem van Noortstraat een straatroof plaats waarbij de verdachte er alleen met het hengsel van de tas vandoor ging.

Een 46-jarige vrouw uit Geldermalsen fietste omstreeks 17.35 uur over de Willem van Noortstraat. Plotseling werd zij van achteren benaderd en probeerde een onbekende man haar tas uit de fietstas te pakken. Omdat de tas strak in de fietstas zat lukte het de verdachte niet de tas mee te nemen. Het hengsel van de tas brak waardoor de verdachte alleen met het hengsel op zijn scooter verdween.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Auto te water

UTRECHT Maandagmiddag is een man met zijn auto op de Keulsekade te water geraakt.

Getuigen zagen omstreeks 15.50 uur een voertuig over de Keulsekade rijden. Plotseling stuurde de bestuurder naar rechts en reed met zijn auto het water in. Een duikploeg van de brandweer was snel ter plaatse en heeft het 33-jarige slachtoffer uit Utrecht uit zijn auto gehaald. De Utrechter werd in zorgwekkende toestand over gebracht naar het UMC in Utrecht.

De regionale verkeersdienst heeft een onderzoek ingesteld naar de mogelijke oorzaak van het ongeval.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Seinedreef heeft de politie een jongen aangehouden voor het stelen van kleding.

De 16-jarige jongen uit Utrecht probeerde omstreeks 16.35 uur kleding in zijn rugzak de winkel uit te smokkelen. Eenmaal bij de alarmpoortjes ging het alarm af en werd de jongen door het winkelpersoneel staande gehouden en overgedragen aan de politie. Op het bureau bleek dat de jongen al eerder was gepakt en een Haltstraf had onder gaan. In overleg met de ouders zal gekeken worden voor een eventuele tweede Haltstraf.