AutoRai

28-1-2003

EuroNCAP: vijf sterren blijven in de kast

Tijdens de laatste crashtest van EuroNCAP is dit keer geen vijfsterren kwalificatie uitgedeeld. Wel is voor de derde keer een auto beloond met drie sterren voor de voetgangersveiligheidstest; de hoogste score tot dusver. Die eer viel de MG TF te beurt.

Bij de laatste proeven, waarvan vandaag de resultaten bekend zijn geworden, werden zes autos op hun botsveiligheid getest. In de categorie roadsters scoorde de Audi TT Roadster vier sterren voor veiligheid voor inzittenden. Bij de voetgangersveiligheid bleef de sterrenteller op nul staan. De MG TF scoorde ook vier sterren bij veiligheid voor inzittenden en drie sterren voor voetgangersveiligheid. Eerder haalden de Daihatsu Sirion en de Honda CR-V drie sterren op dit onderdeel.

In de klasse van grote familieautos werd de Skoda Superb getest. Deze auto scoorde vier sterren voor inzittendenveiligheid. Bij voetgangersveiligheid behaalde de grote Skoda geen sterren. De BMW X5 was de enige auto in de categorie grote off roaders die tegen de muur ging. De resultaten: vier sterren voor veiligheid voor inzittenden en één ster voor voetgangersveiligheid.

Als kleine off roader werd de Mitsubishi Pajero Pinin aan een botsproef onderworpen. Deze auto bleef steken op drie sterren bij veiligheid voor inzittenden en één ster bij voetgangersveiligheid. De hagelnieuwe Opel Meriva, die valt in de categorie mini-mpvs, haalde vier sterren voor inzittendenveiligheid en één ster voor voetgangersveiligheid.