Gemeente Sint-Oedenrode



1. Accommodatieproblematiek P.V. De Vredesduif. Postduivenvereniging P.V. De Vredesduif kan geen gebruik meer maken van de Gouden Leeuw en is op zoek naar een andere locatie. De vereniging heeft een verzoek ingediend bij de gemeente om grond beschikbaar te stellen op het sportpark Kienehoef voor het realiseren van een eigen accommodatie. Het College verleent vooralsnog geen medewerking zolang niet bekend is hoe natuur- en recreatieproject Kienehoef zich zal ontwikkelen. Het College kan ook niet instemmen met het alternatief van de vereniging om tijdelijk onderdak te vinden in de gemeentewerf. Het College legt de verantwoordelijkheid voor het vinden van een geschikte locatie bij de vereniging zelf neer.

2. Brief A. Nijssen m.b.t. opzegging lidmaatschap NHB Voor kennisgeving aannemen.

3. Brief contactgroep Boskant i.o. inzake opheffing van de contactgroep
Voor kennisgeving aannemen.

4. Sluiting Vlagheide m.i.v. 1-1-2003.
Sluiting Vlagheide m.i.v. 1-1-2003.

5. Bewoning bedrijfsgebouw Van Boxmeer, Damianen-weg. Gekozen wordt voor de mini-mumvariant (mededelen dat een illegale si-tuatie is geconstateerd en dat binnen een half jaar duidelijkheid moet bestaan over planologische mogelijkheden).
6. Verzoek dhr. v.d. Wijdeven, Kofferen 75 bouwver-gunning niet intrekken.
Het College heeft besloten het intrekken van de bouwvergunning voor het bouwen van een magazijn op Kofferen 75 vooralsnog niet uit te voeren. Nadat de bouwvergunning in 1994 is verleend is tot op heden geen start van de bouw gemaakt. Het College heeft aangegeven dat
binnen een jaar een begin moet zijn gemaakt met de bouwwerkzaamheden.

7. Rapport Kracht
Notitie met ingekomen externe inspraakreacties doen toezenden aan de raad en insprekers. Een en ander i.v.m. het interactieve gebeuren op 14 of 21 januari 2003, ter voorbereiding op raadsvergade-ring van 30 januari 2003.

8. Bouwplan showroom/kantoor Ahrend.
Verzoek van Ahrend om vrijstelling ex art. 19 WRO voorleggen aan (cie GGB)/raad.

9. Vragen bewoner Espendonk 4 over gevolgen ruilver-kaveling. mededelen dat: de gemeente de weg niet verkoopt; de aangelande de sloot maait en dat de gemeente de specie afvoert; geen kapvergunning voor de bomen wordt verleend; geen pootrecht wordt gegeven

10. Discussienota m.b.t. verdere aanleg riolering buiten-gebied (onderdeel GRP).
de tot dusverre gehanteerde lijn van de plaatsing van IBA's (meeste miliieurendement) doorzetten; de gemeentelijke zorg uitbreiden tot alle 253 lozingen (derhalve incl. mestputtenlozers); voor woningen en (woningen met) bedrijven een gedifferentieerd tarief hanteren; particuliere bijdrage vaststellen op
i 4.100,-- c.q. i 6.150,-; eventuele subsidies niet ten goede laten komen aan de particulier aansluitende maar inzetten ter beperking van de verhoging van het Riaf

11. Verslag VAG
onheffingen Van de Berk en De Eendracht verlenen; geen aanvullende maatregelen nemen in de Anjer-laan; mogelijkheid parkeerverbod postkantoor bezien 4; aanleg VOP meenemen bij aanbrengen geluidsarm asfalt.

12. Verzoeken kap-/aanlegvergunningen buitengebied Instemmen met verlening van de gevraagde kap- en aanlegvergunningen onder genoemde herplantvoor-waarden.
13. Europese aanbesteding elektrische energie. De gemeente Sint-Oedenrode heeft samen met een twintigtal andere gemeenten een contract voor de levering van elektrische energie. Door gezamenlijk inkoop van elektriciteit zijn kosten bespaard. Dit contract loopt in juni 2003 af. Het College stemt in met de nieuwe aanbestedingsprocedure om te komen tot een nieuw contract. Doordat nog meer gemeenten aan dit project willen meewerken wordt er een Europese aanbestedingsprocedure in gang gezet.
14. Bezwaarschrift inzake afwijzing van een verzoek om een Europese gehandicaptenparkeerkaart.
Conform het advies van de cie bezwaar- en beroep-schriften, het bezwaarschrift ongegrond verklaren en het bestreden besluit in stand laten.

15. Bezwaarschrift inzake het vellen van houtopstanden aan de Kievitsbult en Koevering.
Het College van B&W neemt het advies van de commissie voor Bezwaar-en beroep over als het gaat om het vellen van houtopstanden aan de Kievitsbult en de Koevering. Het College besluit dan ook om het bezwaar tegen het herplanten van inlandse eiken met onderbegroeiing aan de Kievitsbult ongegrond te verklaren. Verder wordt het bezwaar over de aansprakelijkheidsstelling naar aanleiding van velling van bomen aan de Polderweg door de commissie niet ontvankelijk verklaard
16. Vaststelling rampenplan 2002.
Het College zal de gemeenteraad voorstellen het rampenplan 2002 vast te stellen. Het huidige plan stamt uit 1998 en is tussentijds steeds aangepast. Inmiddels is er een nieuw regionaal model ontwikkeld dat door het bestuur van de regionale brandweer is toegezonden met het verzoek om het plan van de gemeente Sint-Oedenrode overeenkomstig dit model te wijzigen.
17. Computerverzekering scholen.
Instemmen met het afsluiten van een computerverzekering voor scholen en de meerkosten dekken door verlaging raming eigen risico.