Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijk 21-01-2003 Persberichten District Land van Cuijk

POLITIE ROEPT HULP IN BIJ OPSPORING AANGEPASTE DAMESFIETS, Cuijk

De politie Cuijk roept de hulp van het publiek in bij het opsporen van een aangepaste fiets. De fiets is afgelopen vrijdag omstreeks 15.10 uur ontvreemd bij de Konmar aan de Smidsstraat in Cuijk. Het betreft een om gezondheidsredenen aangepaste damesfiets van het merk NSU, type City Comfort, kleur Kobalt blauw. Het hele frame is versiert met beertjes Paddington. De fiets is voorzien van aangepaste handremmen die met één hand te bedienen zijn. Verder heeft de fiets richtingaanwijzers en is de instap beschermd tegen beschadigingen. De eigenaresse is door de diefstal ernstig gedupeerd. De politie verzoekt mensen die weten waar de fiets zich momenteel bevind, dringend zich te melden bij de politie district Land van Cuijk op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

BRAND IN VARKENSSTAL, Sint Anthonis

Maandagavond is brand uitgebroken in een leegstaande varkensstal aan de Blauwstraat in Sint Anthonis Agenten zagen tijdens hun surveillance grote rookwolken en gingen poolshoogte nemen. Terplaatse zagen zij dat de varkensstal in brand stond. De agenten wekten de bewoners van de bijbehorende boerderij. Er bleken zich geen dieren in de schuur te bevinden. De brandweer kwam met groot materieel terplaatse en bluste de brand. Er is geen asbest vrijgekomen. De brand is mogelijk ontstaan door slijpwerkzaamheden in de schuur eerder die dag. Het schadebedrag is nog niet bekend.

BOSSCHENAAR MOET RIJBEWIJS INLEVEREN , Boxmeer

Van maandag op dinsdag heeft een 52-jarige Bosschenaar zijn rijbewijs in moeten leveren na het weigeren van een blaastest. De man werd op de Beugenseweg in Boxmeer betrapt op het rijden onder invloed. Hij is aangehouden en weigerde op het bureau mee te werken aan de ademanalyse. Hij stemde uiteindelijk wel toe in een bloedproef. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

VOETGANGSTER AANGEREDEN, Wanroij

Maandagavond is een 9-jarig voetgangstertje uit Wanroij op de Millseweg in haar woonplaats aangereden door een 19-jarige bromfietster uit Sint Hubert. Het meisje liep met haar vader in het donker over het fietspad om de hond uit te laten. De bromfietster had haar in het donker niet opgemerkt en reed tegen haar aan. Het slachtoffertje is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar bleek dat zij haar been had gekneusd. De bromfiets liep schade op.

HENNEPKWEKERIJ IN WOONBOOT OPGEROLD, Linden

De politie heeft dinsdagmorgen in een woonboot aan de Oostermeerweg in Linden een hennepkwekerij opgerold. De 45-jarige bewoner is in verband hiermee aangehouden. Uit onderzoek bleek dat er zich in de woonboot een kwekerij zou bevinden. Vanmorgen stelden agenten een onderzoek in en troffen daarbij een professioneel ingerichte kwekerij met 110 hennepplanten aan. De hennep en de kweekapparatuur zijn inbeslaggenomen. De bewoner is aangehouden en voor overgebracht naar het bureau.

VERDACHTEN WONINGBRAND AANGEHOUDEN, Boxmeer

De politie heeft vanmorgen in de bewoners van een woning op de Julianastraat in Boxmeer aangehouden.Het gaat daarbij om een 26-jarige man en zijn 25-jarige vriendin. Zij worden ervan verdacht op 13 januari jl. brand te hebben gesticht in hun woning. Door de brand is er schade ontstaan in de keuken. De politie vermoedde die nacht al dat er sprake was van brandstichting. Naar aanleiding van het politieonderzoek is het tweetal vanmorgen van hun bed gelicht. Op dit moment is nog niet bekend wat het motief van de brand is geweest.