Gemeente Albrandswaard


Hellingbaan metrostation later opgeleverd dan verwacht

Door onverwachte technische problemen en de weersomstandigheden is de opleverdatum van de toegang tot het metrostation Rhoon via een hellingbaan, aan de noordzijde van het metrostation Rhoon een aantal weken later dan gepland. De RET heeft aangegeven dat, mits er zich geen onvoorzienbare omstandigheden meer voordoen, de hellingbaan rond week 8 van het jaar 2003 kan worden opgeleverd.

Bij de heiwerkzaamheden stuitte de uitvoerder onverwacht op technische problemen omdat er een rioleringsbuis onder het in te heien gedeelte van de straat liep. Deze riolering moest eerst worden verlegd en dat zorgde voor een vertraging van een paar weken.

Nu is het zover dat de afrondende werkzaamheden aan de hellingbaan kunnen worden uitgevoerd, maar door de twee voorgaande vorstperiodes en de langdurige regenval was dit tot nu toe niet mogelijk.

Een woordvoerder van de RET gaf aan dat de hellingbaan helemaal droog en vorstvrij moet zijn voor en verder geasfalteerd kan worden. Het wachten is nu op een vorstvrije en droge periode van minimaal anderhalve week.
Na de asfalteringwerkzaamheden moet er nog een hek worden geplaatst en kunnen de laatste puntjes op de I worden gezet, waarna de hellingbaan feestelijk in gebruik zal worden genomen.

---
==