Rechtbank Rotterdam



Vorderingen Interbrew en Now & Wow tegen Van Nelle gedeeltelijk toegewezen

Bron: Rechtbank Rotterdam

Datum actualiteit: 21-01-2003

Vorderingen Interbrew en Now & Wow tegen Van Nelle gedeeltelijk toegewezen

In het kort geding dat Interbrew en danceclub Now & Wow hadden aangespannen tegen de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam heeft de voorzieningenrechter de vorderingen gedeeltelijk toegewezen.

Gevorderd was de nakoming van gemaakte afspraken met betrekking tot een huurovereenkomst voor de danceclub Now & Wow in de voormalige Van Nelle fabriek op straffe van een dwangsom van ¤ 50.000,- voor elke dag dat Van Nelle in gebreke zou blijven.
Voor het geval dat deze vordering niet zou worden toegewezen, vorderden Interbrew en Now & Wow de voortzetting van de onderhandelingen door Van Nelle over een huurcontract met de brouwerij en de danceclub.

De voorzieningenrechter wees de eerst genoemde vordering af omdat naar zijn oordeel niet kan worden vastgesteld dat er sprake is van een huurovereenkomst.
De tweede vordering wees de voorzieningenrechter toe. Van Nelle werd veroordeeld tot het voortzetten van de onderhandelingen op straffe van een dwangsom van ¤ 50.000,- per dag dat Van Nelle in gebreke blijft tot een maximum van ¤ 1.000.000,- .

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AF2990

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...d=10438&i=41&ti=3 http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=10438&i=&ti= . Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...d=10438&i=41&ti=3 .