FNV BOUW

De Geus wil acute gevallen winter-WW helpen

Minister De Geus wil naar de acute noodgevallen van schilders en wegenbouwers kijken die nu geen winter-WW krijgen. Dat heeft hij FNV Bouw toegezegd tijdens de slotmanifestatie van het CDA in Rotterdam. Hulp aan schrijnende gevallen mag echter een structurele oplossing volgende zomer niet in de weg staan, aldus de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. FNV Bouw wil over oplossingen meedenken. De bond roept werknemers die nu in problemen zijn, op om zich te melden.

'Als er nu mensen tussen wal en schip raken, wil ik daarnaar kijken. Want dat is niet onze bedoeling geweest. Maar vóór volgende zomer wil ik een structurele oplossing', aldus Minister De Geus maandagavond tegen Dick van Haaster, toekomstig voorzitter van FNV Bouw. Een bedrijfstak mag z'n problemen met werkloosheid niet op de gehele samenleving afwentelen, vindt de Minister. Vakbondsman Van Haaster confronteerde hem tijdens de verkiezingsmanifestatie van zijn partij echter met enkele voorbeelden van werknemers die geheel buiten hun schuld in de Bijstand dreigen te raken.

Nu Minister De Geus toezegt deze zaken te willen bekijken, roept FNV Bouw 'winterwerklozen' uit de bouw op zich te melden als ze problemen met hun uitkering hebben. Dat kan via de Vakbondstelefoon van de bond,
0900 FNV Bouw (0900 368 26 89, 0,10 euro/minuut).