Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 17-01-2003

Televisie
STUDIO 2
Uitzending maandag 20 januari
Nederland 2 ­ 22.45 uur


Gerrit zalm en winny de jong in studio 2

Presentator Roderick Veelo ontvangt maandag 20 januari, twee dagen voor de verkiezingen, VVD-lijsttrekker Gerrit Zalm en Winny de Jong, lijsttrekker van Conservatieven.nl in STUDIO 2.

Zalm geldt jarenlang als een kundige vakminister. Als minister van Financiën voert hij in twee paarse kabinetten een strak begrotingsbeleid. Zijn goedlachse, ontspannen stijl maken hem zeer populair. Als politiek leider van de VVD krijgt hij een ander imago. Hij laat zijn gulle lach nog zelden zien en ontpopt zich als een strateeg.

Roderick Veelo voert tevens een gesprek met Winny de Jong. Deze lijsttrekker van Conservatieven.nl, door Fortuyn zelf aangewezen als zijn fractieleider voor het geval hij premier zou worden, is met haar partij sterk gericht op het vreemdelingenvraagstuk. Ook is Conservatieven.nl erop gebrand dat de overheid veiligheid en gezondheidszorg waarborgt. Winny de Jong zat in de Tweede Kamer voor de Lijst Fortuyn, maar is na onenigheid met de LPF uit de fractie gezet.

Het panel bestaat deze week uit Maarten van Rossem, Willem Oltmans en Gerrit Zalm, die naast hoofdgast ook de rol van derde panellid zal vervullen.

Vanwege de winterstop is er deze week geen voetbalgedeelte.



Ingezonden persbericht