Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-01-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (13.15 uur) Zaterdag 18 januari 2003

Brunssum, rijden onder invloed.

Een 32 jarige automobilist uit Kerkrade is zaterdagmorgen 18 januari 2003 bekeurd wegens het rijden onder invloed.
De automobilist werd bij een routinecontrole staande gehouden op het Lindenplein te Brunssum. Nadat hij naar alcohol bleek te ruiken moest hij een alcoholblaastest afleggen. Vervolgens werd hij meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag van de analyse wees een kleine overschrijding (alcoholpromillage tussen 0.5 en 0.6 promille) van het wettelijk maximum aan. De inwoner van Kerkrade kreeg een transactievoorstel van 190 euro aangeboden. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto diende nog te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Hoensbroek, gewonden bij verkeersongeval.
Twee inwoners van Hoensbroek zijn vrijdagavond 17 januari 2003 gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Nieuwstraat te Hoensbroek. Een 20 jarige automobilist uit Hoensbroek heeft omstreeks 21.50 uur, rijdende over de Nieuwstraat ,vermoedelijk door een te hoge snelheid de macht over het stuur verloren. De auto is daarbij in een slip geraakt en vrijwel frontaal op een tegenligger gereden. Deze laatste auto werd bestuurd door een 53 jarige inwoonster van Hoensbroek. Beide bestuurders raakten gewond en werden door ambulances overgebracht naar het Atrium ziekenhuis. De 20 jarige bleek een zware hersenschudding opgelopen te hebben en de 53 jarige bestuurster diverse zware kneuzingen en nekletsel.
Vermoedelijk zijn beide betrokken autos totaal beschadigd. Een bergingsbedrijf heeft zij weggesleept. Naar de juiste toedracht zal door de afdeling verkeer een onderzoek worden ingesteld.

Heerlen, twee jeugdige fietsers gewond bij verkeersongeval. Twee 17 jarige fietsters uit Heerlen zijn zaterdagmorgen 18 januari 2003 bij een verkeersongeval op de Dr. Poelsstraat te Heerlen gewond geraakt omdat de voet van een automobilist van de rem schoot. Beide meisjes fietsten omstreeks 03.00 uur naast elkaar over het fietspad van de Dr. Poelsstraat rijdende in de richting van de Kruisstraat te Heerlen. Een 23 jarige automobilist uit Heerlen reed over de Raadhuisstraat en wilde de Dr. Poelsstraat inrijden. Bij het afremmen van zijn auto voor de kruising schoot echter zijn voet plotseling van de rem waarna een aanrijding volgde. Beide meisjes werden geschept door de auto en kwamen ten val. Zij werden met ambulances overgebracht naar het Atrium ziekenhuis. Beide meisjes hadden meerdere verwondingen (welk letsel onbekend ook niet of zij werden opgenomen).
Beide fietsen zijn rijp voor de sloop. Ook de auto werd zwaar beschadigd. De politie maakt van het verkeersongeval proces-verbaal op.

Heerlen, coniferenhaag in brand gestoken.
Vrijdagmiddag 17 januari 2003 omstreeks 15.45 uur is een coniferenhaag behoren bij een woning gelegen aan de Columbusstraat te Heerlen in vlammen opgegaan. Ondanks snel blussen van de brandweer kon de haag niet behouden worden. Twee geparkeerde personenautos konden nog juist op tijd verplaatst worden anders hadden deze mogelijk schade opgelopen. Bij een buutonderzoek is gebleken dat niet uitgesloten is dat de coniferenhaag in brand werd gestoken. Twee jeugdigen die met een spuitbus en een aansteker aan het spelen waren zijn ter plaatse gezien. De politie stelt een onderzoek in naar het tweetal. Vooralsnog zijn zij onbekend.

Vijlen, hennepkwekerij aangetroffen in woning.
In een woning aan de Melleschet te Vijlen heeft de politie vrijdagmiddag 17 januari 2003 een hennepkwekerij aangetroffen. De hennepkwekerij werd ontdekt nadat de politie, gewaarschuwd door enkele passanten, een sterke hennepgeur hadden geroken rondom de woning. In aanwezigheid van de bewoonster werd in de kelder van de woning een hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 226 hennepplanten. Na overleg met de officier van Justitie en na monsterneming van de planten werd de hennepkwekerij geheel ontmanteld. In beslaggenomen werden diverse groeilampen, een koolstoffilter, ventilatieapparatuur, transformatoren en verwarmingsapparatuur. Tegen de eigenaar van de woning wordt in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf, rijden onder invloed.
De politie heeft zaterdagmorgen 18 januari 2003 tegen twee inwoners van Landgraaf proces-verbaal opgemaakt. Nadat een van beiden dronken een snorfiets bestuurde beledigden beiden de politie waarop zij werden aangehouden en ingesloten.
Rijdende over de Hoofdstraat te Landgraaf kon omstreeks 03.00 uur de bestuurder van een snorfiets deze slechts met zeer veel moeite besturen en werd in strijd met een geslotenverklaring gereden. Dit gebeurde met een wel erg slingerende gang. Bij de controle van de bestuurder werd de reden van het slingerend rijden al vlug duidelijk. Er was overmatig alcohol in het spel. De bestuurder was vrijwel niet in staat behoorlijk te spreken. Een dubbele tong zat het spreken steeds in de weg, en slechts met veel moeite kon hij zich staande houden. Toen hij te horen kreeg dat hij mee moest naar het politiebureau was Leiden in last. Hij wilde niet mee, de politie moest niet zo moeilijk doen, hetgeen vergezeld werd door een scheldkanonnade en beledigingen. Een tweede man, 38 jaar en woonachtig te Landgraaf, ging zich daarna met de aanhouding bemoeien en ondersteunde zijn kompaan. Hij slingerde eveneens zwaar dronken, de politie meerdere beledigingen naar het hoofd. Beiden werden daarop aangehouden en voor verder onderzoek en ontnuchtering ingesloten aan het politiebureau. De ademanalyse van de 34 jarige snorfietsbestuurder wees een alcoholpromillage aan tussen 2.2 en 2.3 promille aan. Zijn rijbewijs zal worden ingevorderd. Beiden krijgen ook een proces-verbaal wegens de beledigingen.