Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-01-2003 Persberichten district Eemland zuid, 12.00 uur

Hennepkwekerijen aangetroffen

AMERSFOORT De politie heeft op vrijdag op drie locaties hennepkwekerijen in woningen aangetroffen.

In een woning op het Zuiderkruis werden 107 henneplanten in bloei (oogstrijp) op de zolder aangetroffen. Planten, assimilatielampen en groei-middelen werden in beslag genomen.
Op de Soesterweg werden op zolder 97 planten aangetroffen. Ook hier werden alle planten en kwekerijbenodigdheden in beslag genomen en vernietigd.
Op de Bergstraat werden in een woonkamer 246 planten aangetroffen. Ook hier werden planten, lampen e.d. in beslag genomen.

Alle bewoners zijn of worden nader gehoord. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Ongeval met letsel

AMERSFOORT Op de kruising Amsterdamsestraatweg-Geldersestraatweg heeft op vrijdag rond het middaguur een aanrijding plaatsgevonden tussen een 86-jarige vrouw uit Soest op een snorfiets en een 43-jarige automobilist uit Almere.

De 86-jarige vrouw reed op de Amsterdamseweg in de richting van de Industrieweg. De bestuurder van de auto stond voor het verkeerslicht te wachten om linksaf de Geldersestraat in te rijden. Toen hij groen licht kreeg en de kruising opreed hoorde hij een klap. Vervolgens bleek dat de vrouw tegen de linkerachterzijde van de auto was gereden. De vrouw is met een hoofd- en beenwond overgebracht naar ziekenhuis De Lichtenberg.

Handgemeen op straat

AMERSFOORT Op vrijdagavond heeft rond 22.30 uur een ruzie en een mishandeling plaatsgevonden tussen een 26-jarige en een 31-jarige vrouw uit Amersfoort. Oorzaak van de ruzie ligt in de relatiesfeer. De vrouwen reden beiden in een auto en kwamen elkaar tegen op de Zijderupsvlinder. Er ontstond een aanrijding waarop beide vrouwen uit de auto stapten. Vervolgens ontstond een handgemeen waarbij de 31-jarige vrouw verwondingen opliep aan haar gelaat.

Ook verklaarde zij bedreigd te zijn met een mes. De politie kwam aanrijden en trof de 31-jarige vrouw en diverse omstanders aan. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de 26-jarige vrouw korte tijd later in haar woning aangehouden en ingesloten in het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. In haar auto werd een mes aangetroffen. De 31-jarige vrouw heeft geen aangifte gedaan tegen de 26-jarige vrouw. De politie zal desondanks de zaak nader onderzoeken.

Rijden onder invloed

LEUSDEN De politie heeft op het Sluithek een 43-jarige man uit Leusden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Tijdens een routine controle werd de man gevraagd te stoppen met zijn auto. Na een ademanalyse bleek de man met 335 ug/l (0,8 promille) alcohol in zijn lichaam te hebben gereden. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal uit fietstas
AMERSFOORT - Op vrijdagochtend werd tussen 09.35 en 09.45 uur een 68-jarige vrouw uit Amersfoort bestolen van haar handtas. De vrouw fietste op de Blekersssingel ter hoogte van de Hoopstraat toen zij merkte dat iemand aan haar fietstas achterop zat.

Ze keek om en zag een man tussen de 18 en 20 jaar die aan haar fietstas trok en hier vervolgens de handtas uithaalde. Daarop ging de man er rennend vandoor in een tussen twee huizen gelegen steegje. De vrouw kon de dief niet meer achterhalen en meldde zich bij de politie voor een aangifte.