FNV

FNV bedingt meer tijd overstap naar ander ziekenfonds

Op aandringen van de FNV krijgen mensen met een ziekenfondsverzekering langer de tijd om over te stappen naar ander ziekenfonds. De periode is door de zorgverzekeraars met twee weken verlengd naar half februari. FNV-voorzitter Lodewijk de Waal hekelde eerder de veel te korte tijd die mensen kregen voor zo' n belangrijke stap.

De FNV voert sinds begin januari campagne rond het ziekenfonds. Reden is, dat door de enorme premieverhoging van zowel de nominale premies als de premie voor de aanvullende verzekeringen, de koopkracht van FNV-leden fors achteruit gaat.

Nederlands grootste vakcentrale heeft daarom besloten mensen te helpen bij het vergelijken van het aanbod en. Maar ook bij een eventuele overstap naar een andere aanbieder. Tweederde van de Nederlandse bevolking is via ziekenfonds verzekerd, waarvan 90% met een aanvullende verzekering

Inmiddels hebben ruim 100.000 mensen hun ziekenfonds op de FNV-site vergeleken en zijn honderden leden op vakbondskantoren geholpen. Via FNV Financieel Advies hebben 7.500 mensen een offerte aangevraagd. En er zijn door de FNV zelf 1000 mensen overgeschreven naar een voor hen voordeliger ziekenfonds. Van deze 1000 is 50% naar Stad Rotterdam, 40% naar Anderzorg en 10% naar overige ziekenfondsen overgeschreven.

FNV Voorlichting:

06 22 97 18 59

18 jan 03 09:11