Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland
PAARDENTRAILER VEROORZAAKT AANRIJDING
Twello, Rijksstraatweg/Domineestraat
16 jan. om 15.40 uur
Betrokkene 1: 21 jarige bestuurder personenauto + paardentrailer Twello Betrokkene 2: 49 jarige bestuurster personenauto uit Teuge Beide betrokkenen reden op de Rijksstraatweg. Nadat betr. 1 de spoorlijn was gespasseerd schoot de lege paardentrailer door onbekende oorzaak los. De trailer haalde hierna het trekkende voertuig (personenauto van betr. 1) links in. Op dat moment naderde uit tegenovergestelde richting de 49 jarige in haar personenauto. Zij trachtte een aanrijding met de paardentrailer te voorkomen en stuurde de oprit van een perceel aan de Domineestraat in. De losgeschoten paardentrailer schoot echter dezelfde inrit in. Hierbij botste de trailer tegen de zijkant van de personenauto van betr. 2. Betrokkenen bleven ongedeerd.

AANRIJDING MOTOR / PERSONENAUTO / LETSEL
Twello, HW Iordensweg/Zonnenbergstraat
16 jan. om 17.12 uur
Betrokkene 1: 29 jarige bestuurster motor uit Lochem Betrokkene 2: 50 jarige bestuurster personenauto uit Warnsveld Voor de 50 jarige rijdt een personenauto. Deze moet stoppen om een fietser voorrang te verlenen. De 50 jarige moet dus ook stoppen. Achter de 50 jarige rijdt de 29 jarige op motor. Zij ziet de 50 jarige remmen en wil ook afremmen, maar op de een of andere manier remt de motor niet goed waardoor zij achterop de auto van de 50 jarige rijdt. Hierbij komt zij ten val. Zij klaagde over pijn in haar pols en in haar buik en is per ambulance overgebracht naar het Spittaal in Zutphen. Daar bleek dat zij geen verwondingen had en het ziekenhuis kon verlaten.

AANRIJDING / VERLATEN PLAATS ONGEVAL / GETUIGENOPROEP Laren, Rengersweg
16 jan. tussen 12.`5 en 12.30 uur
Een 15 jarige inwoonster uit Harfsen fietst samen met een vriendin over het fietspad van de Rengersweg in de richting Laren, net voorbij de verkeerslichten. Plotseling horen ze een scooter aankomen die vervolgens de twee vriendinnen rechts inhaalt. De 15 jarige komt met de scooter in aanraking en valt. De scooter met daarop twee personen rijdt met hoge snelheid verder in de richting van Laren. De 15 jarige heeft een bloeduitstorting aan haar knie.
De politie uit Lochem vraagt of getuigen zich willen melden. De twee op de bromscooter droegen een donkere helm.

DIEFSTAL KOFFER UIT VRACHTAUTO
Zutphen, Polsbroek
16 jan. tussen 09.00 en 09.10 uur
Uit de vrachtwagen van een 39 jarige inwoner uit Coevorden is een zwart koffertje met een opvallende gele sticker aan de zijkant weggenomen. In de koffer zat o.a. een rijbewijs en een portemonnee. De vrachtwagenschauffeur was aan het lossen en de deur van de cabine was niet afgesloten.

INBRAAK WONING / DADERS OVERLOPEN
Brummen, Zutphensestraat
16 jan. om 18.10 uur
Betrokkene: 39 jarige aangever uit Brummen
Betr. komt thuis en ziet een vreemde auto naast het huis. Hij stapt uit en ziet van achter het huis twee onbekende mannen lopen. Een van de twee droeg een televisie. Betr. vroeg hen zijn spullen weer terug te zetten in de woning, waarop de mannen antwoordden dit te willen doen. Een van de mannen rende vervolgens de straat op en de andere zette de tv op de grond, stapte in de auto, scheurde weg en pikte de ander op straat op en reden weg in de richting van Brummen.
Ontvreemd uit de woning: een tv met afstandsbediening, videorecorder, twee kleine boxen, draagbare telefoon met oplader, computer, scanner en printer, draagbare radio-cd-cassetterecorder.

WINKELDIEFSTAL
Zutphen, Polsbroek
16 jan. om 17.14 uur
Een 29 jarige inwoner uit Zutphen heeft boodschappen ter waarde van 18.98 Euro in een rugzak gestopt. Bij de kassa heeft hij slechts de boodschappen in het boodschappenmandje betaald. Toen hij de kassa was gepasseerd is hij door winkelpersoneel aangesproken en de politie werd gewaarschuwd. De man heeft de boodschappen uiteindelijk betaald. Tevens heeft hij een bekeuring van 115,- Euro gekregen.

DRONKEN MAN IN TREIN
Zupthen, Stationsplein
16 jan. om 15.35 uur
Een 51 jarige inwoner uit Arnhem veroorzaakt overlast in een treincoupe. De man was erg dronken en is door de politie aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man kreeg een bekeuring uitgereikt wegens openbare dronkenschap.

SNELHEIDSCONTROLE
Leuvenheim, Arnhemsestraat
16 jan. van 11.30 tot 12.30 uur gecontroleerd met de lasergun in de bebouwde kom (50 km/uur). Hierbij zijn vier snelheidsovertredingen waargenomen, waarvan de hoogste 66 km/uur.

CONTROLE SNELHEID
16 januari
TWELLO, HW Iordensweg, van 10.00 tot 12.00 uur, max. toegestane snelheid: 50 km/uur. Aantal passanten: 780, aantal overtredingen: 64, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur.
JOPPE, Lochemseweg, van 14.30 tot 17.30 uur, max. toegestane snelheid: 60 km/uur. Passanten: 720, overtredingen: 62, hoogste snelheid: 89 km/uur.

INBRAAK WERKPLAATS BEDRIJF
Brummen, Oude Eerbeekseweg
tussen 16 jan. 16.00 en 17 jan. 07.20 uur
een 45 jarige inwoner uit Brummen doet aangifte van diefstal diverse elektrische gereedschappen uit de werkplaats. Men heeft, om binnen te komen een ruit ingegooid.

KOP-STAART / LICHT GEWONDE
Wilp, A1
Bij een kop-staart aanrijding, waarbij 3 personenauto's betrokken waren, is een 38 jarige inwoner uit Deventer licht gewond geraakt. De man klaagde over pijn in zijn nek en de ambulance kwam ter plaatse. De man kon behandeld worden door ambulance personeel. Er is, gedurende 15 minuten, een rijbaan afgesloten geweest. De andere bestuurders bleven ongedeerd.

EINDE BERICHTEN