Gemeente Sint-Oedenrode


Loket Bevolking langere openstelling op maandag Om u beter van dienst te kunnen zijn is het loket Bevolking voortaan op maandag geopend van 16.00 uur tot 20.00 uur.

Afdeling Publiekszaken,
T(0413)481305

Uitnodiging hoorzitting rapport Kracht
Op 21 januari 2003 houdt de commissie Middelen een hoorzitting over het rapport `Kracht'. De hoorzitting begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadzaal.

In juni van 2002 is het rapport `Kracht voor detailhandel en vrijetijdsvoorzieningen in Sint-Oedenrode' officieel overhandigd aan het gemeentebestuur. In het rapport wordt de economische toekomstvisie verwoord en worden aanbevelingen gedaan tot versterking van de winkel- en andere commerciële voorzieningen in Sint-Oedenrode. Binnenkort zal de gemeenteraad kaderstellende uitspraken doen, die vervolgens door burgemeester en wethouders zullen worden uitgewerkt.

Aanmelden voor de Hoorzitting
Ter voorbereiding op die uitspraken bent u van harte welkom om tijdens de hoorzitting aanwezig te zijn/ het woord te voeren. Wanneer u het woord wilt voeren tijdens de hoorzitting vragen wij u dit uiterlijk maandag 20 januari 2003 om 17.00 uur te melden bij de griffier van de commissie.
Dit kan telefonisch: F(0413)481257
of per e-mail: griffie@sint-oedenrode.nl

Meer informatie
Bij de afdeling voorlichting liggen ter inzage het rapport "Kracht" alsmede de stukken die na het uitbrengen van het rapport deel zijn gaan uitmaken van het dossier.

Verleende bouwvergunningen

- Beethovenstraat 2, plaatsen twee dakkapellen
- Nijnselseweg 34, bouw hobbyruimte

- Schijndelse Heide 6, wijziging verleende vergunning bouw bedrijfswoning

- Veghelseweg 72, uitbreiden boerderij

- Vresselseweg 69, uitbreiden woning

- Kastanjestraat 8, uitbreiden woning

- Mahlerplein 5, bouw twee dakkapellen

- Leunestraat 3, uitbreiden woning

- Schijndelseweg 65, bouw verkoopruimte

Verleende sloopvergunning

- Vogelenzang 6, sloop asbesthoudende golfplaten dak loods
- Schootsedijk 14, sloop woning/garage

Verleende gebruiksvergunning

- Pastoor Smitsstraat 48, in gebruik nemen/houden van inrichting als cafe/zaal/cafetaria

Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de uitreiking of verzending hiervan een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders.

Afdeling Bouwen en Milieu,
F(0413)481339
Bekendmaking Hoogstraat 54
Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode maken bekend, dat door de heer Hulsen een verzoek is ingediend voor de omzetting van de bestemming aan het adres Hoogstraat 54 te Sint-Oedenrode.

De aanvraag voldoet niet aan het bestemmingsplan "Buitengebied 1997". Op basis van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening heeft ons college de bevoegdheid om ten behoeve van de realisering van het onderhavige aanvraag vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen. Alvorens gebruik te kunnen maken van de bovengenoemde bevoegdheden, moet het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hiervoor de vereiste verklaring van geen bezwaar afgeven.

De van belang zijnde stukken liggen vanaf donderdag 16 januari 2003 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis en kan hier tijdens openingstijden worden ingezien. Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvraag kenbaar maken. T(0413)481341
Aanvragen bouwvergunning
Rectificatie:
Midden-Brabant van vorige week hebben wij gepubliceerd: F. de Greef, Nijnselseweg 5, herbouw woonhuis.
Dit moet zijn:
F. de Greef, Nijnselseweg 5, verbouw woonhuis


- Mevr. E. Damen-v.d.Berg, Coeveringslaan 49, uitbreiden woonhuis
- G. Wollerich, Heuvel 23, verbouw restaurant tot hotel-restaurant
- F. van der Heijden, Graaf Arnulfstraat 8, aanbouw aan woning
- S. Latijnhouwers, Sofiastraat 16, dakopbouw
- J. van Vught, Verwestraat 22, uitbreiding woning + berging
- Fam. J. de Vaan, Oranje Nassaulaan 121

- M. Gerritsen-Bressers, Anna Paulownastraat 32, uitbreiden woning
- BEN Nederland, plaatsen GSM-anttenemast Marie Curiestraat 4, deze aanvraag vervangt een eerder gepubliceerde aanvraag Aanvragen sloopvergunning
Rima, Past. Smitsstraat 15, sloop dakplaten stalling Aanvragen gebruiksvergunning
A. Leijten, gebruiksvergunning café `t Kofferen Chinees Indisch Restaurant Kam Fa, Lindendijk 5 a Afdeling Bouwen en Milieu,
T(0413)481340
Aanvraag Kapvergunningen
Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij van plan zijn een kapvergunning te verlenen voor het rooien van onderstaande bomen:
- 2 kastanjes, staande in het weiland behorende bij de woning aan de Populierenlaan 61, in verband met de slechte kwaliteit en vitaliteit van de bomen.

- 1 dode els en 1 eik, staande in de groensingel op het perceel sectie K nummer 57, plaatselijk bekend als Bikkelkampen 2, in verband met de slechte vitaliteit van de eik.

- 21 populieren, staande op het perceel sectie F nummer 2622, gelegen nabij het perceel Broekdijk 10, in verband met het kaprijp zijn van de populieren, er moeten nieuwe populieren worden herplant.
- ca. 300 populieren, staande op de percelen sectie I, nummers 5480, 5481, 2735 en 2736, gelegen aan de Hofstad en de Hoek, in verband met het kaprijp zijn van de populieren, er moeten nieuwe populieren worden herplant.

De relevante bescheiden liggen vanaf heden tijdens openingstijden, gedurende 2 weken, ter inzage bij de afdeling Wegen en Groen. Ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht zijn belanghebbenden in de gelegenheid binnen de aangegeven termijn hun zienswijze schriftelijk of mondeling, over deze voornemens naar voren te brengen.

Afdeling Wegen en Groen,
T (0413) 481380

A) het ontwerp-besluit op het verzoek om intrekking van de vergunning van:

- B. van de Meerakker, Kerkdijk 10, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een fokvarkens- en mestbedrijf, gelegen aan voornoemd adres.

- Pulles Olie B.V., Industrieweg 5, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een inrichting voor de opslag en overslag van olie, smeermiddelen en brandstoffen, gelegen aan voornoemd adres.

B) het ontwerp-besluit op het verzoek om intrekking van de vergunning van:

- Vogels Oude Koevering B.V., Oude Koevering 4, om de milieuvergunning voor het agrarisch bedrijf aan voornoemd adres van 4 januari 2000 volledig in te trekken.

C) de melding ingevolge artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
- W.G. Timmers Persboringen B.V., Schijndelseweg 50, in verband met het van toepassing worden van het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer op een reeds aanwezige inrichting. Het betreft een inrichting voor de opslag van stalen mantelbuizen en transportmiddelen aan voornoemd adres.
Inzien stukken
De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 16 januari De onder C genoemde melding ligt gedurende twee weken op voornoemde wijze ter inzage.
Inbrengen bedenkingen
Tegen het onder A genoemde ontwerp-besluit kunnen schriftelijk gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 13 februari 2003 bij burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA. Bij het inbrengen van de bedenkingen kan men verzoeken de persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Ook kunnen in voornoemde periode mondeling bedenkingen worden ingebracht tijdens een telefonisch aangevraagde bijeenkomst, waarin een gedachtewisseling kan plaatsvinden omtrent bovenstaand ontwerp-besluit.

Inbrengen bedenkingen
Tegen het onder B genoemde ontwerp-besluit kunnen schriftelijk gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 30 januari 2003 bij burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA. Bij het inbrengen van de bedenkingen kan men verzoeken de persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Ook kunnen in voornoemde periode mondeling bedenkingen worden ingebracht tijdens een telefonisch aangevraagde bijeenkomst, waarin een gedachtewisseling kan plaatsvinden omtrent bovenstaand ontwerp-besluit. T(0413)481336
@Rubriekskop=Huisvuil
Oud papier inzameling
Op de volgende data zal deze week oud papier worden ingezameld: zaterdag 18 januari:
Sint-Jorisgilde; papiercontainer op het terrein achter de Boerenbond-winkel van 10.00 uur tot 12.00 uur

- Ouderraad Sint-Franciscusschool; papiercontainer bij de Sint-Fransiscusschool aan het Ritaplein van 10.00 uur tot 12.00 uur
- C.V. de Klôtjes, papiercontainers aan de Julianastraat tussen de sportzaal en de openbare school

Wij verzoeken u ervoor te zorgen dat, waar het papier wordt opgehaald, uw papier tijdig buiten staat.
Mocht u een keer te laat zijn, haal het dan weer binnen en bied het de volgende keer opnieuw aan.

(0413) 481340
Afsluiting Hertog Hendrikstraat
Op dinsdag 21 januari 2003 wordt de Hertog Hendrikstraat ter hoogte van bouwplan Fierens de gehele dag afgesloten. De afsluiting begint om 07:30.
Mensen die gebruik moeten maken van de bus zullen moeten opstappen op de bushalte aan de Corridor.

Voor vragen kunt u contact op nemen met afdeling Wegen en Groen

Wegen en Groen
T(0413)481391

Terugbelservice van de Taxihopper
Wachten achter de deur is niet nodig

De Taxihopper in de regio Noordoost Brabant presteert goed. Dat geldt voor het aantal ritten en voor de kwaliteit. De Taxihopper heeft ook een terugbelservice. U hoeft niet `achter de voordeur' te wachten.

Natuurlijk gebeuren er iedere dag wel zaken die niet helemaal in orde zijn. Met meer dan 20.000 ritten per maand kan dat ook niet anders. Het is belangrijk dat iedereen die een slechte ervaring heeft, dat ook meldt. Alleen dan kan de Taxihopper organisatie er wat mee. Als er structurele fouten worden gemaakt dan kunnen die alleen door middel van de klachten opgespoord worden.
Klachten kunnen schriftelijk worden ingediend via de daartoe bestemde klantenreactiekaarten met antwoordnummer of telefonisch via klantenservice Taxihopper tel. 0900-8294467 (e 0,10 per minuut). Klantenreactiekaarten zijn verkrijgbaar aan de taxi en op het gemeentehuis.

Terugbelservice
Een veel gehoorde klacht is dat de Taxihopper te laat of te vroeg komt. Dat mag natuurlijk niet voorkomen. De taxi moet tussen een kwartier voor en een kwartier na het afgesproken tijdstip verschijnen. Is dat niet zo dan is hij te vroeg of te laat. Om te voorkomen dat de klant `achter de deur' zit te wachten is het mogelijk om gebruik te kamen van de terugbelservice.
Vraag bij het bestellen van een rit of u teruggebeld kan worden. Dat gebeurt automatisch. De taxichauffeur laat de centrale automatisch uw nummer draaien ongeveer 5 minuten voordat hij bij u voor de deur verschijnt. De telefoon gaat twee maal over en houdt er dan mee op. U hoeft niet op te nemen. U kunt dan de jas aantrekken en klaar gaan staan. Deze service kost niets extra's.

Voor uw gemak en voor een snelle taxirit: Vraag bij uw bestelling naar de terugbelservice!!
Taxihopper bestellijn: 0900-8294467.
Kijk ook eens op www.taxihopper.nl.

Afdeling Publiekszaken,
T(0413)481481285/295

Gewijzigd beleid woningontruimingen.
Onze gemeente wordt nu en dan geconfronteerd met gevallen waarin de bewoners van woningen om uiteenlopende redenen deze woningen gedwongen moeten verlaten. In sommige gevallen leidt dit ontruiming van de woning waarbij de spullen die in de woning aanwezig zijn, op de openbare weg worden geplaatst. Dit zijn bijna altijd situaties die buiten de invloed van de gemeente ontstaan. Deze gedwongen ontruimingen vloeien meestal voort uit het feit dat het huurcontract via een gerechtelijk vonnis wordt ontbonden.
Naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State inzake de verantwoordelijkheid voor de spullen die na een ontruiming van een woning op straat achterblijven, heeft de gemeente besloten om het beleid inzake woningontruimingen te wijzigen en degene die opdracht geeft tot ontruiming, aansprakelijk te stellen voor de opruiming van de inboedel na ontruiming.
Bovenstaande is door het college van burgemeester en wethouders in hun vergadering van 22 oktober 2002 vastgesteld. Voor belangstellenden zijn de hierop betrekking hebbende stukken in te zien. Afdeling Ruimtelijke Ordening,
T(0413)481357
Gemeenschappelijke Regeling gemeenschappelijk meldcentrum. Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 12 december 2002 heeft ingestemd met de "Gemeenschappelijke Regeling gemeenschappelijk meldcentrum".

In de brandweerregio Noordoost Noord-Brabant, politieregio Brabant Noord en GGD Hart voor Brabant wordt al enkele jaren gewerkt aan de ontwikkeling van een Gemeenschappelijk Meldcentrum (GMC). Dit past binnen het inmiddels landelijke besluit tot intensivering van het meldkamerbeleid. De ontwikkeling is in volle gang en inmiddels is ook met de bouw gestart.

Met de oprichting van het GMC wordt een belangrijke stap gezet naar een grote kwaliteitsverbetering op het gebied van veiligheid en hulpverlening in onze regio. In het GMC zullen de meldkamer van brandweer, politie een GGD (spoedeisende hulp) alsmede het call centre van de politie worden ondergebracht. De diensten krijgen de mogelijkheid om met behulp van technologisch geavanceerde middelen sneller en beter hulp te verlenen. Ook de mogelijkheden tot coördinatie en afstemming bij rampenbestrijding worden ingrijpend verbeterd.
Door samenwerking van de drie diensten kan er sneller en meer toegespitst op hulpvragen van de burger gereageerd worden. De inzet van personeel kan doelmatiger en een tijdige en adequate opschaling bij grotere calamiteiten zal beter verlopen. Technisch gezien zal een nieuw radio bediensysteem worden aangebracht en er zal een nieuw meldkamersysteem worden aangebracht ter ondersteuning van de hulpverleningsactiviteiten. Het GMC zal worden ondergebracht in een nieuw gebouw op het terrein van de brandweer van Den Bosch.

Ter inzage.
Deze regeling ligt met 15 januari 2003 voor iedereen ter inzage en treedt zo spoedig mogelijk in werking .

Besluit referendabel
Burgemeester en wethouders hebben op 10 oktober 2002 besloten dat het raadsbesluit tot vaststelling van de Gemeenschappelijke Regeling gemeenschappelijk meldcentrum ingevolge de Tijdelijke Referendumwet referendabel is. Iedere belanghebbend kan binnen zes dagen na dagtekening van deze bekendmaking tegen dit besluit van burgemeester en wethouders beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Mogelijkheid indienen inleidend verzoek tot het houden van een referendum.
Vanaf 15 januari 2003 kunnen gedurende een termijn van drie weken verzoeken worden ingediend tot het houden van een referendum over voormeld raadsbesluit. Daartoe zijn gerechtigd personen van 18 jaar en ouder, die als kiesgerechtigden in Sint-Oedenrode zijn geregistreerd. Het indienen van een verzoek dient te geschieden met een speciaal hiervoor vastgesteld formulier. Voor het invullen en ondertekenen van dit formulier dient men zich persoonlijk, in het bezit van een geldig identiteitsbewijs, te melden bij de balie van de afdeling publiekszaken in het gemeentehuis. Een verzoeker mag niet meer dan één verzoek over hetzelfde raadsbesluit indienen. Een ingediend verzoek kan niet worden ingetrokken.
De procedure voor het houden van een referendum over voormeld raadsbesluit wordt slechts voortgezet als binnen de gestelde termijn van drie weken ten minste 125 inleidende verzoeken zijn ingediend.

Zie voor meer informatie onder "referendum" op de pagina "bestuur en organisatie" op www.sint-oedenrode.nl

Afdeling Centrale Ondersteuning,
T(0413)481256

Tweedekamer Verkiezingen op 22 januari

Openingstijden stembureaus
De stembureaus zijn op 22 januari open van 7.30 uur tot 21.00 uur

Oproepingskaart
U heeft inmiddels een oproepingskaart thuisgestuurd gekregen voor de Tweedekamerverkiezingen op 22 januari a.s.
Op deze kaart staat het adres van het stembureau waar u kunt stemmen. Vergeet deze kaart niet mee te nemen, het is het bewijs dat mag stemmen.

Volmachtstem
Misschien bent u op 22 januari niet in staat om zelf uw stem uit te brengen. Geen nood. U kunt iemand anders vragen om voor u te stemmen. Dit is de zogenaamde volmachtstem. Op de oproepingskaart staat hoe u dit moet doen. Voorwaarde is wel dat die ander op hetzelfde stembureau moet stemmen als u. Dit kunt u controleren door de adressen van de stembureaus op uw oproepingskaarten met elkaar te vergelijken. Ook moet de `gevolmachtigde' tegelijkertijd zijn/haar stem uitbrengen.

Kiezerspas
Misschien ziet u aankomen dat u niet in staat bent om te gaan stemmen in het stembureau dat op uw oproepingskaart vermeld staat. In dat geval kunt u uw oproepingskaart omzetten in een kiezerspas. Met deze pas kunt u op elk stembureau in Nederland uw stem uitbrengen. Het aanvragen van een kiezerspas kan tot en met 17 januari schriftelijk of op het gemeentehuis.
Afdeling Publiekszaken,
F(0413)481302