Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 14-01-2003
1e persbericht van dinsdag 14 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden voor beroving
Een man van 23 uit Eindhoven is maandagmiddag rond 15.15 uur op het Stadhuisplein aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij dinsdagochtend 31 december 2002 rond 4.00 uur een man van 22 uit Eindhoven heeft bedreigd en beroofd. Het slachtoffer fietste toen op de Kruisstraat en werd door een man aangesproken. Deze wilde geld van hem hebben, en dreigde daarbij met een mes. De 22-jarige Eindhovenaar heeft ruim 55 euro afgegeven, waarna de dader er met een auto vandoor ging. Het slachtoffer heeft een goed signalement van de dader kunnen geven. De verdachte werd op basis daarvan gistermiddag op het Stadhuisplein herkend door een politieman, die hem kon aanhouden. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Inbraak in winkel
Bij een inbraak in een winkel aan de Strijpsestraat zijn drie dozen stiften weggehaald. Maandagavond rond 20.15 uur werd met een steen een ruit van de etalage kapot gegooid, waarna de dozen uit de etalage werden gepakt.

Helmond: Gestolen auto
Dinsdagmorgen rond 3.00 uur zijn in de Verhuijsenstraat een 23-jarige vrouw uit Sint Oedenrode en een 29-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De twee zaten in een auto die op 13 januari in de Pinkstraat in Eindhoven was gestolen. De auto is in beslaggenomen en het duo is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Autodief aangehouden
Een jongen van 15 uit Helmond is maandagmiddag rond 12.40 uur in Helmond-Centrum aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij op zaterdag 5 oktober 2002 een auto heeft gestolen. De Opel Kadett stond toen geparkeerd op de Smalstraat in Helmond. De jongen zit nog vast voor nader onderzoek.

Helmond: Onder invloed
Dinsdagmorgen rond 3.10 uur is op de Advocaat Botsstraat een 38-jarige Helmonder aangehouden die onder invloed van drank achter het stuur van zijn auto zat. De man blies tijdens een ademtest 1,2 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Mishandeling
Maandagavond rond 20.30 uur zijn door de politie twee jongens van 17 uit Helmond aangehouden. De twee worden er van verdacht een 19-jarige man uit Helmond te hebben mishandeld. Het slachtoffer werd daarbij geslagen. Hij is ter observatie opgenomen in een ziekenhuis. De juiste toedracht en aanleiding tot de mishandeling zijn bij de politie nog niet bekend. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Budel: Inbraak in bedrijf
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Meemortel zijn twee computers met toebehoren weggehaald. Dat gebeurde dinsdagochtend rond 1.15 uur. Er is een raam uit een buitendeur gehaald, waarna het pand werd doorzocht.

Someren: Telefoons weg bij inbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Floreffestraat zijn twee mobiele telefoons en een portemonnee met bankpasjes weggehaald. Dat is gebeurd tussen maandagavond 23.45 uur en dinsdagochtend 8.25 uur. Het slot van de achterdeur werd vernield.

Valkenswaard: Bestelauto weggehaald
Tussen maandagmiddag 17.00 uur en dinsdagochtend 7.15 uur is vanaf de Valentijndal een bestelauto weggehaald. Het gaat om een witte Mercedes Benz 208 D (VR-PN-90). In de wagen lagen onder meer drie boormachines, een slijpmachine en een kist met handgereedschap.

Gemert: Verkeerscontrole
De politie heeft maandagmiddag gecontroleerd op de geslotenverklaring van het Ridderplein en de Kerkstraat tijdens de weekmarkt. Er zijn elf fietsers en een automobilist bekeurd die de geslotenverklaring negeerden.

Aarle Rixtel: Verkeerscontrole
Dinsdagmorgen tussen 8.00 en 9.00 uur heeft de politie op de Kanaaldijk, de Albers Pistoriusstraat en de Klokkengieterstraat een verkeerscontrole gehouden. Er werd speciaal gelet op het rijden door rood. Er zijn zeven fietsers en een automobilist bekeurd die de rode verkeerslichten negeerden.

Beek en Donk: Verkeerscontrole
De politie heeft in Beek en Donk dinsdagmorgen 35 fietsers bekeurd die zonder verlichting fietsten. De politie controleerde, met name schoolgaande jeugd, op de Oranjelaan en de Wijnkelderweg.

Valkenswaard: Onder invloed
Dinsdagmorgen rond 3.40 uur is op de Maastrichterweg in Valkenswaard een 54-jarige Geldroppenaar bekeurd die onder invloed van drank een aanrijding had veroorzaakt. De man was met zijn auto gedeeltelijk over een rotonde gereden en had daarbij een verkeersbord geraakt. De man blies tijdens een ademtest 1,7 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Best: Computers weg na inbraak
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Plataan in Best. Er werden enkele gaatjes in een kozijn geboord, waardoor een raam kon worden geopend. Er werden twee computers en een TFT-computer-scherm weggehaald.