Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-01-2003 Persbericht Politie Limburg Zuid
Zondag 12 januari 2003

District Heerlen

Heerlen Alcohol en verkeer

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 0.30 uur zag een patrouille op de Schelsberg in Heerlen een automobilist rijden die vrijwel de hele rijbaan nodig had. De man, een 28 jarige Heerlenaar, werd gecontroleerd. Hij had stevig gedronken getuige de uitslag van de ademanalyse: 1.5 o/oo, driemaal de toegestane hoeveelheid. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op de Wieenweg in Brunssum werd omstreeks 3.30 uur een 36 jarige automobilist uit Heerlen gecontroleerd. De man bleek alcohol gedronken te hebben. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.6 o/oo. Tevens bleek de verdachte vanwege eenzelfde feit de rijbevoegdheid was ontzegd. Ook was de auto niet verzekerd. Tegen de man werden processen verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed en tijdens ontzegging. De auto werd in beslag genomen.

Hoensbroek Inbraak

Zaterdagavond werd ingebroken in een pand gelegen in de Economiestraat in Brunssum. Na het verbreken van een raam, verschafte men zich de toegang. Gestolen werd een computer en een digitale camera.

Hulsberg Inbraak

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning gelegen Achter de Heggen in Hulsberg. Vermoedelijk door middel van hengelen verschafte men zich de toegang tot de woning. Er werden een leren jas en een tas uit de hal onvreemd. In de tas zaten diverse schriftelijke bescheiden zoals bankpassen, creditcard, rijbewijs en tevens een mobile telefoon.

Heerlen Hennepplantage ontmanteld

Op zaterdagnamiddag werd naar aanleiding van klachten uit de omgeving een onderzoek ingesteld in een woning gelegen in de Akerstraat in Heerlen. In de woning werd een professioneel ingerichte hennepplantage van ongeveer 200 planten aangetroffen. Planten en apparatuur, waaronder transformatoren, verlichtings-, ventilatie- en afzuiginstallatie werden inbeslaggenomen. Tegen de bewoner werd proces verbaal opgemaakt. Tevens bleek dat de stroom illegaal werd afgestapt.

Heerlen Auto weg

Op zaterdagmiddag deed een 36 jarige Duitser aangifte van het feit dat zijn auto gestolen was. De man had vrijdagnamiddag op de Imstenraderweg in Heerlen een vrouw opgepikt waarna men een hotel opzocht. De vrouw vertrok vrijdagavond omstreeks 20.00 uur. Op zaterdagochtend kwam de man erachter dat de sleutels van zijn auto weg waren. De auto bleek ook niet meer op de parkeerplaats te staan.

District Kerkrade

Kerkrade Alcohol en verkeer

Op zondagochtend, omstreeks 5.00 uur reed een 29 jarige automobilist uit Heerlen op de Hammolenweg op een geparkeerd staande auto en vervolgens tegen een lichtmast. Een 29 jarige bijrijdster werd met een hoofdwond door de GGD naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de 29 jarige bestuurder werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. De man bleek alcohol te hebben genuttigd. In het ziekenhuis werd een bloedproef genomen. Beide voertuigen raakten zeer zwaar beschadigd en zijn vermoedelijk total loss.

Omstreeks 1.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag werd een 52 jarige automobilist uit Landgraaf op de Heigank gecontroleerd. De man had alcohol gedronken. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.4 o/oo. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Tussen 15.30 uur en 18.00 uur werd op de Dentgenbachweg een alcoholcontrole gehouden. Er werden 45 automobilisten staandegehouden en aan een blaasproef onderworpen. Bij geen der bestuurders werd alcohol aangetroffen.

Landgraaf Aanhoudingen

Op zondagochtend zag een patrouille in de Hofstraat twee personen die zich bij het zien van de politie trachtten te verstoppen achter een container. Vervolgens stelden de agenten een onderzoek in en werden een 20 jarige inwoner van Landgraaf en een 16 jarige inwoner van Heerlen aangetroffen. Bij het tweetal werden schroevendraaiers en een tang aangetroffen en waren de verdachten in het bezit van een busje traangas en twee busjes pepperspray. Het tweetal werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Landgraaf Inbraak

Zaterdagavond omstreeks 21.00 uur werd ingebroken in een bedrijf gelegen aan de Reeweg in Landgraaf . Men verschafte zich toegang na het verbreken van een raam. Omdat niet uitgesloten was dat de inbrekers nog in het pand waren werd een politiehond ingezet. Helaas was niemand meer aanwezig. Gestolen werden een printer, een beeldscherm en een laptop.

District Sittard

Born Inbraak in bedrijf

Op zaterdagavond werd ingebroken bij een bedrijf gelegen aan de Tramweg in Born. Men knipte een gat in de omheining om op het bedrijfsterrein te geraken. Van zes bedrijfsvoertuigen werd het reservewiel weggenomen. Uit een ander voertuig werd een radio gestolen. De zes banden met velgen werden in de omgeving teruggevonden.

Spaubeek Aanhouding

In de nacht van zaterdag op zondag werd In het station in Spaubeek een 26 jarige inwoner van Nuth aangehouden. De man had in de trein geen geldig plaatsbewijs en weigerde aan de conducteur te betalen waarna deze besloot de verdachte in Spaubeek uit de trein te verwijderen. Toen conducteur de verdachte uit de trein wilde zetten begon de hij te slaan. De conducteur wist de verdachte uit de trein te duwen doch hij kwam weer terug de trein in en sloeg opnieuw. De verdachte kon door de conducteur en de machinist worden overmeesterd. De man werd door de inmiddels gewaarschuwde politie aangehouden. Hierbij verzette de man zich hevig. Hij werd in het politiebureau ingesloten.

District Maastricht

Maastricht Aanhoudingen ter zake baldadigheid

Op de Markt in Maastricht werden op zondagochtend, omstreeks 4.00 uur een 28 jarige man uit Den Oever en een 31 jarige man uit Enkhuizen aangehouden. Laatstgenoemde gooide de deur van een surveillance auto dicht waarbij een van de agenten bijna met zijn hand tussen de deur kwam. Hij werd aangehouden waarna de 28 jarige aan het dienstvoertuig ging hangen. Ook hij werd ter zake baldadigheid aangehouden. Het tweetal verkeerde onder invloed van drank.

Maastricht Straatroof mislukt

Omstreeks 19.00 uur vond er op de Brusselseweg in Maastricht een poging tot straatroof plaats. Een 51 jarige inwoonster van Maastricht fietste over de Brusselseweg waarbij zij herhaaldelijk werd gepasseerd door een knaap op een bromfiets. Ter hoogte van de Peter Huysenlaan nadert de bromfietser de vrouw vanachteren en tracht haar tas van het stuur te rukken waarbij de vrouw uit balans raakt en genoodzaakt is van de fiets af te stappen. De verdachte krijgt de tas niet los gerukt. Vervolgens tracht de verdachte de schoudertas die de vrouw over schouder en heup draagt weg te trekken. Op dat moment komt een passant op de het schreeuwen van de vrouw af en kiest haar belager zonder buit het hazenpad.

De politie zou graag in contact komen met de passant.

Maastricht Controles

Zaterdag werd tussen 9.30 uur en 12.00 uur een snelheidscontrole op de Cabergerweg gehouden. Er passeerden 1160 voertuigen waarvan er 144 te snel reden. De hoogste snelheid bedroeg 81 km/h waar 50 km/h is toegestaan.

Tevens werd een controle gehouden op andere verkeersovertredingen. 48 Bestuurders werden staandegehouden en geverbaliseerd omdat zij geen gordel droegen. In drie gevallen werd bekeurd voor het niet dragen van een helm.Er werd een proces verbaal uitgeschreven voor het verlopen van de APK en 1 proces verbaal voor het beledigen van een politieagent.

Tussen dezelfde tijdstippen werd ook op de Brusselseweg op snelheid gecontroleerd. Van de 1920 voertuigen die het meetpunt passeerden reden er 183 sneller dan de toegestane 50 km/h. De hoogste snelheid bedroeg 72 km/h.

Ook op de Bosscherweg werd binnen de bebouwde kom tussen 9.30 en 12.00 uur op snelheid gecontroleerd. Er passeerden 1140 voertuigen waarvan er 166 sneller dan de toegestane 50 km/h reden.

Op zaterdagnamiddag werd op de Scharnerweg een roodlichtcontrole gehouden. In 40 minuten tijd negeerden 16 bestuurders het rode stoplicht. De automobilisten werden allen op de Scharnerweg staande gehouden en bekeurd. Tevens werden nog twee processen verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van de gordels. Twee bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet dragen van een helm en twee voor het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Maastricht Laagvlieger betrapt

Op zaterdagmiddag, omstreeks werd een 28 jarige automobilist uit Aken door een motoragent betrapt. De man reed over de A2 in de richting van Heerlen waarbij zijn snelheid opliep tot 184 km/h. De man werd staande gehouden en tegen hem, werd proces verbaal opgemaakt. Ter plaatse werd het rijbewijs van de verdachte ingevorderd.

Maastricht Illegale houseparty afgebroken

Op zondagochtend ontdekte een patrouille omstreeks 3.00 uur dat er een illegale houseparty gaande was in leegliggend pand aan het Rondeel in Maastricht. Bij een eerste onderzoek bleken ongeveer 300 bezoekers, voornamelijk uit de omgeving van Antwerpen, aanwezig te zijn. Volgens de organisator, een 24 jarige inwoner van Maastricht, zou het een besloten feest zijn dat tot zondagavond zou duren. Echter gelet op het feit dat er voor het feest reclame was gemaakt via internet en door middel van flyers en er entree betaald werd en ook voor drank betaald moest worden, was van een besloten feest geen sprake en moest de organisator over de benodigde vergunningen beschikken. Dit was niet het geval. Een aantal dieselaggregaten voor stroom zorgde voor een behoorlijke rookontwikkeling. Hierop werd vanuit een oogpunt van veiligheid de brandweer ter plaatse verzocht om metingen te verrichten naar het CO2 gehalte. Na het verplaatsen van de apparaten was dit gevaar geweken. In overleg met de gemeente Maastricht en met Justitie werd besloten het feest te beëindigen waarna de bezoekers omstreeks 5.30 werden verzocht het pand te verlaten, hetgeen zonder incidenten verliep. Tegen de organisator werd proces verbaal opgemaakt. Uit de buurt zijn geen overlastmeldingen gekomen.