Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 08 JANUARI 2003 informatie bijeenkomst
Grotestraat 2 in Bedum. De aanvang is om 19.30 uur. vrijstelling bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders willen medewerking verlenen aan de vestiging van een Grieks restaurant in het pand Noordwolderweg 7a te Bedum (locatie Shoppyland, in een deel van het voormalige Formidopand). Hiervoor moet een vrijstelling van het bestemmingsplan Bedum Integraal Plan worden verleend op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de ruimtelijke ordening.
Het plan ligt vanaf 9 januari 2003 gedurende vier weken ter inzage in het gemeentehuis, bij de afdeling VROM. Tijdens de inzageperiode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze over het plan kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 38, 9780 AA Bedum.

raadscommissie VROM

De commissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Openbare Werken en Milieu vergadert op woensdag 8 januari 2003 (vanavond!!), aanvang 19.30 uur, in het gemeentehuis.
Op de agenda staat het volgende onderwerp:

· Basisplan detailhandel Bedum.
De vergadering is openbaar. Voorafgaand aan de vergadering kan worden ingesproken. Als u van deze gelegenheid gebruik wilt maken, dan moet dat voor de aanvang van de vergadering worden gemeld bij de secretaris van de commissie, mevrouw H.S. Kruims (050-3018220).

vaststelling verordeningen

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 19 december 2002 de volgende verordeningen heeft vastgesteld:

· Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid gemeente Bedum. Deze verordening vervangt de in 1996 vastgestelde "Verordening procedure overleg huisvesting onderwijs gemeente Bedum". De nieuwe verordening regelt de wijze, waarop de gemeente en de verschillende schoolbesturen met elkaar in overleg treden over de voorbereiding en uitvoering van lokaal onderwijsbeleid.

· Verordening op de bestuurscommissie openbaar onderwijs. De bestaande verordening diende te worden aangepast, nu ook de gemeente Appingedam is toegetreden tot het samenwerkingsverband openbaar onderwijs Bedum, Loppersum en Ten Boer. De verordeningen liggen vanaf heden op het gemeentehuis ter inzage. spreekuur Hajon

Het bureau voor jeugdhulpverlening Hajon houdt iedere donderdagmiddag van 15.00- 16.00 uur spreekuur in het gemeentehuis, Schoolstraat 1 te Bedum.

N.B. Het politiebureau aan De Vlijt in Bedum is op werkdagen van 8.30 tot 12.00 en van 13.30 tot 17.00 uur geopend. De buurtagenten voor de gemeente Bedum zijn de heer G.J. Smit en mevrouw J.F. Scheper.