Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 2-2003
Vergadering commissie Grondgebied
Normaal=De commissie Grondgebied vergadert op donderdag 16 januari 2003 om 19.30 in de raadzaal van het gemeentehuis. In deze openbare vergadering zullen (onder voorbehoud) de volgende onderwerpen aan de orde komen:

- vaststelling verslag van de commissievergadering van 19 december 2002

- voorstel inzake onderzoek alternatieve fietsroutes Sint-Oedenrode-Nijnsel (spreekrecht mogelijk)

- voorstel inzake vaststelling 8e wijziging van de bouwverordening (spreekrecht mogelijk)

- voorstel inzake locatiekeuze woningbouw Boskant (spreekrecht mogelijk)

- voorstel inzake locatiekeuze woningbouw Nijnsel (spreekrecht
- ter kennisneming: (voor alle punten is spreekrecht mogelijk) a. herstructurering locatie ¡§Handelskwekerij Van der Velden¡¨ b. regionale uitwerking Streekplan
c. provinciale bevolkings- en woningbehoefteprognoses d. inspraakverslag bouwplan Sijbers aan de Spierkesweg e. linksafstrook Eerschotsestraat
f. evaluatie snelheidsgegevens Zuidelijke Randweg g. onderzoekinspectie v.r.o.m. inzake de bouwregelgeving Sint-Oedenrode.

De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 10 januari 2003 voor iedereen ter inzage bij Voorlichting op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur.
tel. (0413) 481257
@Rubriekskop=Agenda
@Kop1=Vergadering commissie Burgerij 13 januari 2003

@Normaal=De commissie Burgerij vergadert op maandag 13 januari 2003 om 19.30 in de raadzaal van het gemeentehuis.
In deze openbare vergadering zullen, onder voorbehoud, de volgende onderwerpen aan de orde komen:

- vaststelling verslag vorige commissievergadering d.d. 16 december @Tussenkop=raadsvoorstellen:
@Normaal=- krediet uitvoering maatregelen legionella-preventie
- vaststelling beleidsplan Algemene bijstandswet 2003 c.a. alsmede heronderzoeksplan 2003
@Tussenkop=ter kennisneming:
@Normaal=a) fusie Hertog Jancentrum en Regionale Muziekschool Veghel b) Jaarrekening 2001 / Agenda bestuurlijk overleg Stichting OOG c) Verslag bestuurlijk overleg d.d. 18 november 2002 d) Aanpassingen bijlage "norm- en referentiebedragen WVG" behorende bij het Verstrekkingenboek WVG

- rondvraag
481255) of per mailbericht: griffie@sint-oedenrode.nl F(0413)481255

@Rubriekskop=Bouwzaken
@Kop1=Aanvragen bouwvergunning
@Normaal=-Woningbouwvereniging Sint-Oedenrode, bouw woonhuis Sint-Martenstraat ongenummerd

-A.Kapteijns, Hildewarelaan 17, bouw berging
-Woningbouwvereniging Sint-Oedenrode, bouw 20 woningen aan de Grote Doelenlaan

-Hilro v.o.f., herinrichting Kerkstraat e.o.
-J. Pruissen, Nachtegaal 22, wijzigen voorgevel garage Paulinastraat 56

-F. de Greef, Nijnselseweg 5, herbouw woonhuis
-H. van Beek, Lieshoutseweg 72, herbouw garage/berging
-J. van der Kruis, Oranje Nassaulaan 106, uitbreiden woonhuis en kinderdagverblijf

-P. van Heesch, Past. Smitsstraat 55, bouw woonhuis, Den Ekker ongenummerd

-Fam. Van Hout, Past. Smitsstraat 8e, bouw 2 woonhuizen Den Ekker ongenummerd

-M. Versantvoort, Mahlerplein 24, bouw overkapping
-Fam. De Bie, Schijndel, bouw woonhuis Den Ekker ongenummerd
-C. van Eijk, Florisstraat 37, uitbreiden woonhuis
-M. Lathouwers, Lieshoutseweg 28, wijzigen gevel
-P. Markus, Past. Smitsstraat 11, bouw dakkapel
-P. Verhagen, Kerkdijk 18, bouw werktuigenberging/opslag hooi-stro/bijproducten

-Woningbouwvereniging, aanpassen/vergroten woning, Venkel 5
-E. Wouters, Tarwe 1, vergroten woning+schuur
-J. van de Ven, Sloef 11, aanbouw woonhuis Boskantseweg 16 a
-Dhr. en mevr. Van Acht- van Hoof, Gouv. Crommelinlaan 9, bouw woonhuis Lindendijk 20

@Tussenkop=Aanvragen sloopvergunning
@Normaal=-F. de Greef, Nijnselseweg 5, sloop bestaande woonhuis
-H. van Beek, Lieshoutseweg 72, sloop bestaande garage/berging
-C. van Eijk, Florisstraat 37, sloop garage/berging, gedeelte aanbouw
-H. van Aarle, Boskantseweg 79, sloop achterste gedeelte woonboerderij
Afdeling Bouwen en Milieu,
F(0413)481340

@Kop1=Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan

@Normaal=Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de gemeenteraad op 12 december 2002 het volgende bestemmingsplan ongewijzigd heeft vastgesteld;

bestemmingsplan ¡¥Heikant herziening I¡¦

Het bestemmingsplan heeft betrekking op gronden gelegen ten zuiden van de Sluitappel, aan het oostelijke deel van deze weg, en maakt de bouw van 3 woningen mogelijk.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 10 januari 2003 gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1. Degene die tijdig zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzagelegging bedenkingen tegen het bestemmingsplan inbrengen bij gedeputeerde staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC 's-Hertogenbosch.

Afdeling Ruimtelijke Ordening,
F(0413)481355

@Kop1=Spelregels voor bouwen en verbouwen: ook nieuwe procedures

@Normaal=Per 1 januari 2003 wijzigt de Woningwet en het Bouwbesluit en wordt de regelgeving voor het bouwen en verbouwen op een aantal onderdelen grondig herzien. Één van de meest in het oog springende verandering is de uitbreiding van de categorieën bouwwerken die vergunningvrij kunnen worden gebouwd. Hierover hebben wij eerder al in Midden-Brabant gepubliceerd. Ook procedureel en technisch verandert er echter veel. Als belangrijkste wijzigingen voor de bouwpraktijk kunnen de volgende worden genoemd:


-landelijk uniforme indieningsvereisten: In een landelijk geldende Amvb is vastgelegd welke stukken meegezonden moeten worden bij een aanvraag om bouwvergunning. Door Bouw- en Woningtoezicht wordt hieraan stringent getoetst. Indien de vereiste informatie niet is bijgeleverd bij de aanvraag om bouwvergunning wordt uw aanvraag niet-ontvankelijk verklaard. Alleen kwalitatief goede tekeningen worden voortaan in behandeling genomen;

-geen digitale indiening aanvraag om bouwvergunning: Een aanvraag om bouwvergunning kan bij de gemeente Sint-Oedenrode niet digitaal aangeleverd worden.

-Welstandsvergaderingen openbaar: Binnen afzienbare termijn dient de gemeente in een welstandsnota per gebied concreet aangeven welke welstandseisen er gelden. Zo kunt u vooraf rekening houden met welstand zodat uw bouwplan niet pas aan het eind van de bouwvoorbereiding in een welstandscommissie hoeft te sneuvelen. De welstandsnota moet er voor 1 juli 2004 zijn. Tot die tijd gelden de huidige welstandsregels van de gemeente met uitzondering van het bekendmaken van de plannen welke in de eerstvolgende welstandsvergadering zullen worden behandeld. Bouwplannen dienen derhalve uiterlijk 8 dagen voorafgaand aan de welstandsvergadering te worden ingediend om behandeld te kunnen worden. Indien een plan niet voldoet aan de voorschriften van het bestemmingsplan wordt het plan in principe niet voorgelegd aan de welstandscommissie.
-Wijziging Bouwbesluit: een verzoek om bouwvergunning dat na 1 januari 2003 wordt ingediend moet voldoen aan de nieuwe, strengere voorschriften van het Bouwbesluit zoals dat na 1 januari 2003 geldt.

Meer informatie over de wijziging van de Woningwet is te vinden op de web-site van de gemeente Sint-Oedenrode en van het ministerie van VROM. Als u bouwplannen heeft en een (vergunningvrij) bouwwerk wilt realiseren, adviseren wij u om vooraf contact op te nemen met Afdeling Bouwen en Milieu voor meer informatie hierover. Tevens zijn folders hierover beschikbaar.

Afdeling Ruimtelijke Ordening,
F(0413)481344

@Kop1=Wet milieubeheer

@Normaal=Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het gemeentehuis ter inzage ligt:

A) het definitieve besluit op het verzoek om een vergunning van:


- J.E.A.M. Brugmans, Johan Frisostraat 45 voor een milieuvergunning ingevolge artikel 8.1 sub a en c van de Wet milieubeheer in verband met het oprichten en in werking hebben van een varkensbedrijf, gelegen aan Liempdseweg 39a.


- P.A.M.M. Timmermans, Donte 8 voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een schapen-, paarden- en jongveehouderij, gelegen aan voornoemd adres.

@Tussenkop=ter inzage

@Normaal=De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 9 januari 2003 ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein
1, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en desgevraagd na telefonische afspraak ook op maandag van 16.00 uur tot 18.30 uur. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

@Tussenkop=Instellen beroep

@Normaal=Tegen het onder A, genoemde definitieve besluit kan uitsluitend schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Een dergelijk beroepschrift moet voor donderdag 20 februari 2003 worden ingediend. Alleen de adviseurs, iemand die naar aanleiding van de ontwerp-beschikking bedenkingen heeft ingebracht, iemand die bedenkingen heeft tegen aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerp-beschikking en iedereen die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen en beroepschrift indienen.
Degenen die een beroepschrift indienen, kunnen de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om het besluit te schorsen of en voorlopige voorziening te treffen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
F(0413)481336


@Rubriekskop=Controleer uw nieuw inzamelschema
@Kop1=Nieuwe inzamelschema¡¦s 2003

@Tussenkop=Let op !!!
@Normaal=Het kan zijn dat u een verkeerd inzamelschema heeft ontvangen. Controleer dit schema even. Het is de bedoeling dat iedereen dezelfde route als vorig jaar heeft, dus op dezelfde dag de vuilcontainers aan de straat zet.
Heeft u een verkeerd of helemaal geen schema ontvangen meld dit dan via onderstaand telefoonnummer.
@Tussenkop=Graaf Arnulfstraat
@Normaal=Het is inmiddels bekend dat de inwoners van de Graaf Arnulfstraat een verkeerde route hebben ontvangen. Zij ontvangen volgende week het juiste inzamelschema en hoeven zich daarom ook niet meer te melden.

Afdeling Bouwen en Milieu,
F(0413)481340

@Rubriekskop=Huisvuil
@Kop1=Inzameling oud papier

@Normaal=Wij verzoeken u ervoor te zorgen dat, daar waar het papier wordt opgehaald, uw papier tijdig buiten staat. Mocht u een keer te laat zijn, haal het dan weer binnen en bied het de volgende keer opnieuw aan.

Op de volgende data zal deze week oud papier worden ingezameld: @Tussenkop=donderdag 9 januari
@Normaal= K.V.O. Nijnsel; papier-container aan de achterzijde van de Beckart
@Tussenkop=zaterdag 11 januari
@Normaal=-Oudervereniging Odaschool; papiercontainer bij de hoofdingang van de Odaschool,Laan ten Bogaerde van 10.00 tot 12.00 uur;

-Fanfare Nos Jungit Apollo, papiercontainer op de parkeerplaats aan de Zwembadweg bij de ingang van het park van 9.30 uur tot 12.30 uur.
-Vanaf 9.30 uur wordt oud papier opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Kinderbos, Cathalijne en Kienehoef ten noorden van de Florisstraat, en een gedeelte van de Zwembadweg
-Oudervereniging Basisschool Eerschot, papiercontainer aan de achterkant van Basisschool Eerschot van 11.00 tot 12.30 uur
- Oudervereniging Sint Petrusschool, papiercontainer bij de Sint Petrusschool, Het Binneveld 4, van 10.00 tot 14.00 uur @Tussenkop=Permanente inzameling
@Normaal=- Buurtschap Oud-Rijsingen zamelt permanent oud papier in; papiercontainer aan de Ollandseweg 129

Afdeling Bouwen en Milieu,
f¶ (0413) 481340


@Rubriekskop=Kapvergunningen
@Kop1=Aanvraag Kapvergunningen
@Normaal=Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij van plan zijn een kapvergunning te verlenen voor het rooien van onderstaande bomen:
- 2 linden, staande langs de Kerkstraat, tegenover de woningen met huisnummer 5 tot en met 9, in verband met het bouwrijp maken van het terrein voor het plan Kerkstraat.

De relevante bescheiden liggen vanaf heden tijdens openingstijden, gedurende 2 weken, ter inzage bij de afdeling Wegen en Groen. Ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht zijn belanghebbenden in de gelegenheid binnen de aangegeven termijn hun zienswijze schriftelijk of mondeling, over deze voornemens naar voren te brengen.

@Kop1=Verleende kapvergunning
@Normaal=Burgemeester en Wethouders van de gemeente Sint-Oedenrode maken tevens bekend, dat voor het rooien van de onderstaande bomen kapvergunning is verleend:

- 1 populier, staande in de berm van de provinciale weg Sint-Oedenrode ¡V Best (N619), nabij hm 1.470, aan de rechterzijde, in verband met de slechte vitaliteit van de boom.

- 5 elzen, 1 berk en 1 vogelkers, staande in een groenstrook op het parkeerterrein van Ahrend, gelegen achter de woningen aan de Boskantseweg met huisnummer 4 en 6, in verband met de slechte vitaliteit van de bomen.

- 19 berken, staande in de erfbeplanting aan de achterzijde van het perceel Lieshoutseweg 55, in verband met de omvang van de bomen in relatie tot de omgeving.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beslissingen binnen zes weken na de datum van verzending aan de aanvrager, een bezwaarschrift en een voorlopige voorziening aanvragen. Het bezwaarschrift met motiveringen moet schriftelijk worden ingediend bij ons college. Voor nadere informatie kunt u bellen met onderstaand telefoonnummer.

@Kop1=Melding te vellen bomen
@Normaal=Hierbij wordt bekend gemaakt dat de volgende bomen, waarvoor geen vergunningen vereist zijn, zullen worden geveld:
- 6 populieren, staande in de berm van de Baars, ter hoogte van het perceel met de woning met huisnummer 2.

Afdeling Wegen en Groen,
F(0413)481380

@Rubriekskop=Nieuwe regels brandbrandblusmiddelen, productkoeling, airconditioners e.d.
@Tussenkop=Inzamelingsregeling CFK en Halonen

@Normaal=Halonen en CFK¡¦s tasten de ozonlaag aan. Daarom is het gebruik van deze stoffen in handbrand-blusmiddelen, airconditioners, productkoeling en andere installaties verboden. U moet dus de halonen en CFK¡¦s uit de apparaten en installaties laten verwijderen. Dit moet uiteraard op een milieuverantwoorde manier gebeuren. Daarom heeft het ministerie van VROM met het bedrijfsleven afspraken gemaakt over de inzameling en verwerking hiervan. Ook heeft het ministerie een aantal inzamelaars aangewezen bij wie u tot eind 2003 tegen een aanmerkelijk lager tarief dan de marktprijs halonen en CFK¡¦s kwijt kunt.

Het is dus belangrijk dat iedereen vóór 1 januari 2004 op een milieuverantwoorde manier halonen en CFK¡¦s laat afvoeren. Deze afspraken zijn vastgelegd in de ¡§Inzamelingsregeling CFK en halonen¡¨, vooruitlopend op de formele beoordeling/goedkeuring van de regeling door de Europese Commissie.
@Tussenkop=In de Inzamelregeling CFK en halonen staat onder meer dat @Normaal=-eigenaren van brandblusmiddelen en ¡Vinstallaties tot en met 31 december 2003 halonen en CFK¡¦s kunnen aanbieden bij een door de ministerie van VROM aangewezen inzamelaar tegen het gereduceerde tarief van e 5,- per kilo;

-vanaf 1 januari 2004 het gebruik van halonen verboden is, met uitzondering van R1301 en R1211 bij kritische toepassingen. Het gaat hier om enkele zeer specifieke toepassingen van halonen bij de brandweer en politie. De halonen kunnen vanaf die datum nog wel tegen de marktprijs worden ingeleverd, het gereduceerde tarief van e 5,- per kilo is dan niet meer geldig!

@Tussenkop=Erkende Inzamelaars
@Normaal=Als u halonen en/of CFK¡¦s wilt laten afvoeren kunt u elke inzamelaar inschakelen die u wilt. Om in aanmerking te komen voor het gereduceerde tarief moet u echter één van de door de minister van VROM aangewezen inzamelaars inschakelen:

-ECO-collect B.V., te Zevenaar

-SITA Ecoservice, te Almelo

-Verstraeten Verbrugge Groep, te Terneuzen

-WAGNER Nederland B.V., te Utrecht

@Tussenkop=Wat betekent de regeling?

-moet nagaan of een brandblusapparaat, een (koel)installatie of een andere voorzieningen halonen of CFK¡¦s bevat (R1211, R1301, R2402 en R10II) of CFK¡¦s (R11, R12 en R502);

-voor het vervangen en inzamelklaar maken van de CFK¡¦s en halonen moet u gebruik maken van een gecertificeerd bedrijf, bij een aangewezen instantie kost dit e 5,- per kilo inclusief BTW en inzamel en transportklaar maken door een installateur

-daarnaast blijft uiteraard gelden dat CFK¡¦s, HFK¡¦s en HCFK¡¦s alleen in lekdichte installaties die voldoen aan de Regeling Lekdichtheidsvoorschriften Koelinstallaties mogen worden toegepast. Ook is het verplicht voor onderhouds- en installatie-werkzaamheden gebruik te maken van een STEK-erkend installateur of een STEK-erkend autobedrijf. STEK in Utrecht kan vertellen welke bedrijven een erkenning hebben.

@Tussenkop=Nieuwe apparaten
@Normaal=Zorg ervoor dat nieuwe brandblusmiddelen, productkoeling, airconditioners e.d. geen verboden halonen en/of CFK¡¦s bevatten.

@Tussenkop=Meer informatie

-beleid en regelgeving op het gebied van ozonlaag-aantastende stoffen, of over de inzamelingsregeling halonen en CFK¡¦s. Kijk dan op www.vrom.nl of bel (070)3395050

Afdeling Bouwen en Milieu,
F(0413)481334

@Rubriekskop=Stoppen met roken: blijft ¡¦t bij goede voornemens?

@Normaal=Stoppen met roken. Wellicht het meest geuite goede voornemen voor het nieuwe jaar. Helaas gaat voor 80% van de rokers deze belofte aan zichzelf weer in rook op.

Iedereen weet wel dat roken zeer ongezond is. Het is vooral slecht voor hart- en bloedvaten en de luchtwegen en kan uiteindelijk zelfs leiden tot longkanker. Ondanks deze risico's voor de gezondheid blijft het voor de meeste rokers moeilijk om deze gewoonte op te geven. Roken is voor hen namelijk zoiets als "een goede vriend". Daar kap je ook niet zomaar mee. Maar deze vriend heeft wel veel slechte kanten, toch een reden om deze "vriendschap" uit te maken.

Als je wilt stoppen met roken, moet je er echt achter staan. Roken is een verslaving die alleen met veel doorzettingsvermogen overwonnen kan worden. Lapmiddelen zoals overgaan op lichtere sigaretten of minderen hebben geen zin. Dat komt omdat de meeste mensen na het overschakelen op deze lichtere sigaretten juist meer gaan roken. Ook het roken van een paar sigaretten per dag heeft schadelijke effecten. Een veilige hoeveelheid bestaat nu eenmaal niet!

Per jaar stoppen zo'n 200.000 Nederlanders definitief met roken. De helft van alle rokers heeft binnen 24 uur last van vier of meer van de volgende bijverschijnselen: zin in roken, prikkelbaarheid, angst/spanningen, concentratieproblemen, toegenomen eetlust, hoofdpijn, duizeligheid, transpireren en slaapstoornissen. Deze tijdelijke verschijnselen maken het stoppen met roken niet altijd een pretje. Maar uiteindelijk word je er alleen maar beter van.

Voor die mensen die hulp willen bij het stoppen met roken, organiseert de GGD Hart voor Brabant groepscursussen "Stoppen met roken". Voor meer informatie hierover kunt u zich wenden tot de GGD. Telefoon: 073 ¡V 640 04 070.