Gemeente Delfzijl

Persbericht

07-01-2003
Nieuw bestemmingsplan voor Weiwerd

INFORMATIE

De gemeente Delfzijl heeft voor Weiwerd een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Dit bestemmingsplan vervangt de nu geldende verouderde plannen voor dit wierdedorp, die feitelijk niet meer aansluiten op de huidige situatie en op het huidige ruimtelijk beleid van zowel de gemeente als van andere overheden.

De eerste belangrijke stap op weg naar het nieuwe bestemmingsplan Weiwerd is gemaakt in de Ontwikkelingsvisie Weiwerd, waarin het toekomstig beleid in hoofdlijnen is vastgelegd. De ontwikkelingsvisie is opgesteld in overleg met de meest in het gebied betrokken instanties, Groningen Seaports en de Stichting tot behoud van Weiwerd. In het voorjaar van 2002 is de ontwikkelingsvisie door de raadsbijeenkomst aangenomen.
Belangrijke kenmerken in het bestemmingsplan zijn de uitgangspunten van het behoud van de cultuurhistorische waarden van de oude wierde. Daarbij wordt echter wel rekening gehouden met een mogelijkheid tot een beperkte bedrijfsvestiging. Weiwerd zal echter de woonfunctie verliezen.

Het nieuwe bestemmingsplan is in concept gereed en wordt in de raadsbijeenkomst van 16 januari aanstaande behandeld. Daarna volgt inspraak. Het plan en de inspraakmogelijkheden worden binnenkort gepubliceerd in de gemeentelijke rubriek in de Eemsbode.