PERSBERICHT
01/08/2002
Nieuw wijnevenement naast horecava
Tegelijk met Horecava 2003, van 6 tot en met 9 januari, organiseren
Amsterdam RAI en The Wine & Food Association gezamenlijk een nieuw
wijnevenement. Gedurende vier dagen wordt een aantrekkelijk en
gevarieerd totaalprogramma gepresenteerd, waarbij kwaliteitswijn en
fijne gastronomische producten in het middelpunt staan.
Uit onderzoek gedaan tijdens eerdere, soortgelijke beurzen is gebleken
dat er onder professionals uit de handel en betere horeca behoefte
bestaat aan meer praktijkgerichte evenementen van niveau op het gebied
van wijn en spijs. Amsterdam is de meest geschikte locatie voor een
dergelijk evenement: het culturele hart van Nederland, internationaal
georiënteerd, zakelijk centrum van de randstad én, met zeven
sterrenrestaurants, tevens de culinaire hoofdstad van ons land.
Voor de organisatie van het wijnevenement hebben Amsterdam RAI en The
Wine & Food Association de krachten gebundeld. Amsterdam RAI levert
sinds jaar en dag professioneel maatwerk als het gaat om logistieke
knowhow en het organiseren van vakbeurzen. RAI Amsterdam stelt voor de
gelegenheid het Auditorium beschikbaar, dat de ultieme accommodatie
biedt voor een succesvol evenement. The Wine & Food Association heeft,
onder leiding van Jan van Lissum, in de loop der jaren een ruime
ervaring opgebouwd in het opzetten van informatieve, trendsettende en
kwalitatief hoogstaande activiteiten en evenementen.
De organisatoren verwachten zo'n 75 exposanten (inkopers, handelaren
en producenten van wijn en fijne gastronomische producten) en 10.000
bezoekers. Voor het evenement geldt een eigen toegangsbeleid, los van
de Horecava, waarbij horeca-eigenaren, handelaren, slijters en
inkopers welkom zijn.
Interessante wedstrijden
Het programma is speciaal gericht op de professional met passie voor
zijn/haar vak: altijd geïnspireerd en vernieuwend bezig met
kwalitatief hoogstaande producten, op zoek naar nog mooiere wijnen
en/of wijn-spijscombinaties. Op dit moment reeds bekende
programmaonderdelen zijn:
- de Nationale Huiswijncompetitie: voor restaurants, cafés,
brasserieën, enz., groter van opzet dan ooit tevoren;
- de Grand Prix Saint-Hubert: de klassieker onder de Nederlandse
wijnproefwedstrijden;
- prijsuitreiking i.h.k.v. de Copa Jerez, de sherry-spijswedstrijd
voor restaurants.
Daarnaast een boeiend en breed scala aan presentaties (met o.a.
biologische wijnen), wijn-spijsproeverijen, discussies en lezingen,
waarbij alle facetten van de hedendaagse hogere horeca aan bod komen.
Verschillende binnen- en buitenlandse coryfeeën uit de wereld van wijn
en gastronomie zullen hun medewerking verlenen.
Deelname en informatie
Vanaf 12 augustus kunnen bedrijven of instanties die geïnteresseerd
zijn in deelname of meer informatie contact opnemen met Amsterdam RAI,
Pirjo de Winkel, Product Manager Wine Select, tel.: 020 - 549 22 98 of
p.d.winkel@rai.nl
Informatie zal vanaf die datum tevens beschikbaar zijn via The Wine &
Food Association, Jan van Lissum, tel. 020 - 625 12 98, e-mail:
winestone@wxs.nl