Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 4-01-2003 2e Persbericht van zaterdag 4 januari 2003

Eindhoven: Dodelijk verkeersongeval
Zaterdagmorgen rond 9.20 uur is, vermoedelijke door een glad wegdek, een 40-jarige bestuurder van een busje op de Boschdijk, ter hoogte van de Postkoetsweg, met zijn auto geslipt en tegen een pijler van het viaduct gebotst. Zijn vrouw, de 39-jarige A.Kalb e.v. Tullemans uit Eindhoven, die naast de bestuurder zat, overleed ter plaatse aan haar verwondingen. In de auto zaten nog twee jongetjes ( kinderen van het echtpaar) van 10 en 3 jaar oud. Zij zijn beiden met een gebroken bovenbeen naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder liep geen lichamelijk letsel op. Een traumahelikopter heeft ter plaatse assistentie verleend. De brandweer heeft de slachtoffers uit het wrak bevrijd.

Eindhoven: Twee mannen mishandeld
Zaterdagmorgen rond 4.30 uur zijn op de Stratumsedijk een 21-jarige Veldhovenaar en een 18-jarige man uit Knegsel aangehouden. De twee worden er van verdacht kort daarvoor op de Stratumsedijk zonder enige aanleiding een 28-jarige en een 25-jarige Weertenaar te hebben mishandeld. De twee mannen uit Weert liepen daarbij hoofdletsel op. Na de mishandeling probeerden de twee verdachten te ontkomen maar ze veroorzaakten met hun auto bijna een aanrijding met een politieauto. Tijdens de controle bleek bovendien dat de bestuurder gedronken had. Hij blies tijdens een ademtest ruim 1 promille. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Tapijten gestolen
Twee jongens op een zilverkleurige bromscooter hebben zaterdagmorgen rond 7.30 uur ingebroken in een winkel aan de Leenderweg. De twee vernielden een ruit en namen twee tapijten uit de winkel mee.

Eindhoven: Gestolen auto
Zaterdagmorgen rond 7.00 uur is in de Marconilaan een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zat in een auto die eind december in Eindhoven was gestolen. In de auto lagen bovendien computeronderdelen en autoradios die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De man is voor verder onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt nog waar de aangetroffen spullen vandaan komen.

Eindhoven: Onder invloed
Zaterdagmorgen rond 11.30 uur is op de Veldmaarschalk Montgomerylaan een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zat achter het stuur van zijn auto en was daarmee tegen een muur van een garage gebotst. De man viel telkens in slaap. Hij bleek onder invloed van drugs. Bij de man is een bloedproef afgenomen.

Nuenen: Plasmaschermen gestolen
Zaterdagmorgen rond 5.00 uur hebben onbekenden een ramkraak gepleegd bij een winkel aan de Duivendijk in Nuenen. Met een in Eindhoven gestolen auto werd de pui van de winkel eruit gereden. De daders hebben drie plasmaschermen gestolen. De auto werd bij de winkel achtergelaten. De auto was kort daarvoor in de van Gorkumlan in Eindhoven gestolen.

Geldrop: Inbraak in woning
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Nieuw Erfseweg in Geldrop. De achterdeur van de woning werd opengebroken. De inbreker heeft drie pasjes, en gsm en een fotocamera gestolen.

Oirschot: Diefstal aanhangwagen
In de nacht van vrijdag op zaterdag is uit een opslagruimte bij een woning aan de Spoordonkseweg in Oirschot een aanhangwagen gestolen. De aanhanger stond op slot. Het betreft een Anssems type PSX2 met een waarde van 2300 euro.