Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Grootste onafhankelijke hypotheekverstrekker wil nauwere samenwerking met Autoriteit Financiële Markten

Reactie Gelink Adviesgroep op persbericht AFM

Enschede, 2 januari 2003

Gelink Adviesgroep, de grootste onafhankelijke hypotheekverstrekker van Nederland, wil naar aanleiding van het persbericht van de AFM vanmorgen, hierbij nogmaals benadrukken dat een strikt toezicht van de AFM op tussenpersonen onontbeerlijk is voor de betrouwbaarheid van deze branche.

"Juist omdat het toezicht op tussenpersonen vrijwel ontbreekt, is een goede en vooral interactieve samenwerking met de AFM nodig. Gelink behoort tot de slechts 30% van alle tussenpersonen in ons land die een licentie heeft van de AFM en zich dus vrijwillig onderwerpt aan het toezicht van de AFM. Dat zegt een heleboel over ons doel om integer en betrouwbaar te werken", stelt Charles Hazewinkel, financieel directeur van Gelink Adviesgroep.

In het persbericht herhaalt de AFM de uitspraak van de rechter op 24 december jl. dat een advertentie over de Meerwaarde Hypotheek van Gelink niet volgens de regels is. De AFM en Gelink hebben een gemeenschappelijk doel, namelijk de consument zo goed mogelijk te informeren, daarom stelt Gelink Adviesgroep het op prijs over de inhoud van de advertentie vooraf overleg te voeren met de AFM. Als een van de licentiehouders van de AFM willen we het voortouw nemen om de kwaliteit van informatie van tussenpersonen op deze manier te waarborgen", aldus Hazewinkel.

Profiel Gelink Adviesgroep

Gelink Adviesgroep is opgericht in 1984. Het bedrijf met vestigingen in Enschede, Hoofddorp en Breda telt 150 medewerkers. Gelink Adviesgroep is de grootste onafhankelijke hypotheekverstrekker in Nederland, en staat als cliëntenremisier geregistreerd bij de AFM. Per jaar verzorgt Gelink gemiddeld 2.000 hypotheken.



Ingezonden persbericht