Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-12-2002 Persbericht district Sittard (HP 13.45 uur) Dinsdag 24 december 2002

Sittard, woninginbrekers aangehouden.

Twee vrouwen uit Nieuwegein zijn maandagmiddag 23 december 2002 door getuigen aangehouden kort nadat zij vermoedelijk een poging gedaan hadden in te breken in een flatwoning aan de Burgemeester Schrijenstraat te Sittard.
De getuigen zagen de twee vrouwen in de centrale toegangshallen van twee flatwoningen aan de Burgemeester Schrijenstraat te Sittard en hoorden dat er een deur van een woning dicht gemaakt werd. Op het moment dat beide vrouwen de centralehal naar buiten verlieten werd het tweetal door de getuigen aangesproken. Gevraagd naar wat zij aan het doen waren probeerde het tweetal meteen de benen te nemen. Een van de vrouwen werd vastgepakt. Zij gaf daarbij meteen een schroevendraaier aan de tweede vrouw waarop het tweetal toch de benen nam. Zij werden daarbij achtervolgd door de getuigen. Een van de vrouwen stopte tijdens haar vlucht iets weg in een rioolput. Op Hemelsley werden beide vrouwen achterhaald en ter plaatse gehouden tot de komst van de gewaarschuwde politie.
Het tweetal werd daarop door de politie aangehouden waarna zij voor verder onderzoek werden ingesloten aan het politiebureau. Het bleek te handelen om een 37 en een 22 jarige vrouw woonachtig te Nieuwegein. Althans dat deden zij voorkomen. Bij een eerste onderzoek bestaat gerede twijfel over hun identiteit. Vermoedelijk hebben zij bij hun aanhouding aan de politie een valse naam opgegeven. In Nieuwegein zijn ze in ieder geval niet bekend onder de naam die zij hebben opgegeven. Bij een onderzoek bij de woningen aan de Burgemeester Schrijenstraat werden geen onregelmatigheden vastgesteld. Er bleek nergens ingebroken te zijn. In de rioolput werd ook een onderzoek ingesteld. Daarin trof de politie een stuk plastic aan waarmee mogelijk deuren open geflipperd kunnen worden. De politie stelt een verder onderzoek in naar het tweetal.