Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 24-12-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 06-5140 1952

Getuigenoproep inbraak met bedreiging
EMMELOORD Een 18-jarige Emmeloorder heeft aangifte gedaan van inbraak en bedreiging. Hij is sleutelhouder van een supermarkt aan de Sondelstraat en werd tegen 03:00 uur vannacht gewekt door het inbraakalarm. Toen hij een kijkje ging nemen, bleek er een nog onbekende man in de zaak te zijn. De man bedreigde hem met een mes en rende vervolgens weg. Hij heeft een paar geldcassettes meegenomen. De politie is op zoek naar getuigen en vraagt mensen die iets gehoord of gezien hebben, contact op te nemen met de politie in Emmeloord, tel: 0900-8844.

Aanhouding bezit harddrugs
ALMERE De politie heeft maandagnacht op de Ambachtsmark een 29-jarige Almeerder en een 22-jarige Amsterdammer aangehouden. Het duo reageerde zeer schichtig bij het zien van politie en rende weg. Tijdens de achtervolging die toen volgde, gooide een van de mannen iets weg. Later bleken dat vermoedelijk bolletjes cocaïne te zijn. Ze zijn voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding verlaten plaats ongeval
TOLLEBEEK De politie heeft maandagmorgen een 33-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden voor verlaten plaats ongeval. Hij was betrokken geweest bij een aanrijding op de Urkerweg en was, zonder zijn identiteit kenbaar te maken, verder gereden. Hij verklaarde dat hij haast had. Toen hij na een half uur terugkwam, is hij aangehouden. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding onder invloed en geen rijbewijs
ESPEL De politie heeft maandagnacht op de Noorderrand drie Urkers van 19, 19 en 22 jaar aangehouden. Ze zaten in een auto die dusdanig over de weg reed dat de politie vermoedde dat er alcohol in het spel was. Op het moment dat ze de politie zagen, stopte ze de auto en probeerden te vluchtten. Omdat niet duidelijk was wie er achter het stuur had gezet, werden ze alledrie aangehouden. Op het politiebureau bekende de 19-jarige dat hij achter het stuur had gezeten. Hij bleek een promillage te hebben van ruim 1,6. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Na verhoor is het drietal heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Rijden onder invloed
DRONTEN De politie heeft maandagavond op de Dronterringweg een 22-jarige automobilist uit Dronten aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was de politie opgevallen doordat hij zijn stadsverlichting en mistlampen aan had. Bij controle bleek de man tijdens het rijden wiet te roken. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Daar is een urineproef afgenomen.

Aanhouding
ZEEWOLDE De politie heeft maandagmiddag een 28-jarige Zeewoldenaar aangehouden. Hij had zijn hond dusdanig verwaarloosd dat hij de Gezondheids- en Welzijnswet voor dieren overtrad. De politie heeft geprobeerd de hond te vangen zodat de hond ergens anders het ondergebracht kon worden. De hond was zeer agressief en onberekenbaar en had zichzelf letsel in zijn bek toegebracht omdat hij overal in beet. Uiteindelijk is in samenspraak met de dierenarts besloten om de hond in te laten slapen. De 28-jarige is na verhoor op het politiebureau weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Brand
LELYSTAD De brandweer heeft maandagavond uit moeten rukken naar de Gondel. Daar was een speeltoestel in brand gestoken. De brand is geblust en niemand raakte gewond. De politie heeft assistentie verleend.

Aanrijdingen
BANT Een 74-jarige automobilist uit Langelille is maandagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Hopweg. De man heeft waarschijnlijk te laat de bocht opgemerkt, raakte van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. De man raakte bekneld en is door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd. Hij, en zijn 72-jarige bijrijdster (Ook uit Langelille) zijn per ambulance overgebracht naar het Dr. Janssenziekenhuis in Emmeloord.