20 december 2002
Gepubliceerd op
Waarden en normen bij de Wereldomroep
De afgelopen maanden is in de media in Nederland uitvoerig gesproken over normen en waarden. Met de Tweede Kamer verkiezingen in het vooruitzicht laait het publieke debat hierover op. De Wereldomroep wil ook Nederlanders in het buitenland deelgenoot maken van dit debat en zendt op eerste en tweede Kerstdag een aantal boeiende reportages en gesprekken over normen en waarden uit. De radio-uitzendingen zijn zo goed als wereldwijd te beluisteren via de korte golf, satelliet en internet. Meer informatie over de uitzendtijden en de frequenties staat op www.wereldomroep.nl.
In de aanloop naar de verkiezingen maken ook Nederlanders in het buitenland zich op voor hun stemkeuze. Hoofdredacteur Freek Eland licht de rol van de Wereldomroep toe: "Nederlanders in het buitenland stemmen af op de Wereldomroep om zich een beeld te vormen van de politieke en maatschappelijke situatie in Nederland. Daarom is het belangrijk luisteraars inzicht te geven in het maatschappelijk debat dat in Nederland gevoerd wordt."
De Wereldomroep zendt in haar programma Nieuwslijn o.a. de volgende reportages uit:
Hoe denken allochtonen over onze waarden en normen? Wat kunnen we van hen overnemen?
Twee oudere hippies over veranderingen in waarden en normen.
Wordt in het bedrijfsleven volgens bepaalde normen en waarden gewerkt?
Moet de kerk in deze discussie leiding geven, zoals premier Balkenende heeft voorgesteld?
De gouden stadsregels van het stadsbestuur van Gouda.
Jongeren over normen en waarden op school.
De Wereldomroep is de internationale publieke omroep van Nederland. Via radio, televisie (BVN-TV) en internet biedt de Wereldomroep nieuws, informatie en cultuur in het Nederlands, Engels, Spaans, Indonesisch, Portugees, Frans en Papiamento aan miljoenen mensen over de hele wereld. Bovendien promoot de Wereldomroep muziek van Nederlandse bodem in het buitenland. RNTC, verbonden aan de Wereldomroep, verzorgt trainingen en geeft media-adviezen aan partnerstations in ontwikkelingslanden. Meer informatie over de Wereldomroep staat op www.wereldomroep.nl.