Gemeente Dinkelland

Tekst voorlichtingspagina GEMEENTE DINKELLAND Datum plaatsing: 19 december 2002
GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN GEMEENTEHUIS EN WERKLOCATIES
KERSTWENS GEMEENTEBESTUUR EN MEDEWERK(ST)ERS

Vanuit het gemeentehuis van Denekamp en de locaties Ootmarsum en Weerselo wensen wij u een goede toekomst en gezondheid te beginnen met

fijne Kerstdagen en een voorspoedig 2003

Gemeentebestuur en medewerk(st)ers

UITNODIGING NIEUWJAARSRECEPTIE

VERRUIMING BETAALTERMIJNEN AANSLAG ONROERENDE-ZAAKBELASTINGEN (O.Z.B.) 2002.

Eind september van dit jaar zijn de aanslagen Onroerende-zaakbelastingen voor het jaar 2002 verstuurd. Deze aanslagen zijn voorzien van 2 acceptgiro's met behulp waarvan de aanslag in 2 termijnen kan worden voldaan. Op de aanslagen zijn 2 betaaltermijnen vermeld, te weten 31 oktober 2002 respectievelijk 31 december 2002.

Tijdens de raadsvergadering van 20 december 2001 is bij het agendapunt rondom de behandeling en de vaststelling van de begroting 2002 afgesproken, dat het aantal betaaltermijnen zou worden verruimd van 2 naar 3.
De verordening Onroerende-zaakbelastingen 2002, die in diezelfde raadsvergadering is vastgesteld, is op dit onderdeel echter abusievelijk niet aangepast.

De Commissie V.R.O.M./Financiën heeft in zijn vergadering van 2 oktober 2002 het college uitdrukkelijk geadviseerd om het aantal betaaltermijnen alsnog te verruimen. Wij hebben besloten om dit advies over te nemen.
De betaaltermijnen voor de aanslag O.Z.B. 2002 zijn nu als volgt:


* 2e betaaltermijn : 31 december 2002 ; 1/3e deel van het aanslagbedrag

* 3e betaaltermijn : 28 februari 2003; 1/3e deel van het aanslagbedrag.

U ontvangt voor betaling van deze 3e betaaltermijn geen nieuwe (extra) acceptgirokaart, maar u wordt verzocht om dit termijnbedrag over te maken naar hetzelfde banknummer dat vermeld staat op het aanslagbiljet en op de 2 acceptgirokaarten. Tevens dient daarbij het aanslagnummer te worden vermeld.

Herinnering wijziging afvalinzameldagen tijdens de feestdagen.

In verband met de feestdagen in de maand december, wordt het inzamelen van het huishoudelijk afval/ k.c.a. op de volgende dagen verschoven HUISHOUDELIJK AFVAL

* Grijze containers van Woensdag 25 december 2002 betreffende Denekamp, Tilligte, Lattrop, Noord Deurningen en buitengebied worden ingezameld op zaterdag 21 december 2002;


* Duo- bakken in Ootmarsum van donderdag 26 december 2002 worden ingezameld op zaterdag 28 december 2002;


* Groene containers van woensdag 1 januari 2003 betreffende Denekamp, Tilligte, Lattrop, Noord Deurningen en buitengebied worden ingezameld op zaterdag 4 januari 2003.

U kunt de wijzigingen ook nazien op de reeds ontvangen afvalwijzer 2002.
K.C. A. INZAMELING, Denekamp, Noord- Deurningen, Agelo, Oud- Ootmarsum,Tilligte,Lattrop
een deel van de gemeente. Klein chemisch afval kan ook ingeleverd worden op de Gemeentewerf aan de Hanzeweg te Denekamp, die daarvoor open is op woensdag en vrijdag van 13.00-16.00 uur en zaterdag 9.00-12.00 uur.

De halteplaatsen en tijden zijn:


K.C. A. INZAMELING Deurningen, Rossum, Saasveld en Weerselo

De chemokar zal op vrijdag 20 december a.s. weer de ronde doen door een deel van de gemeente. Klein chemisch afval kan ook ingeleverd worden op de Gemeentewerf aan de Hanzeweg te Denekamp, die daarvoor open is op woensdag en vrijdag van 13.00-16.00 uur en zaterdag van 9.00-12.00 uur.

Bij deze vragen wij u vriendelijk het klein chemisch afval niet zomaar weg te gooien, want het is zeer schadelijk voor het milieu. Chemisch afval is namelijk puur vergif.

De halteplaatsen en tijden zijn:

HALTEPLAATS
TIJD

Saasveld Parkeerplaats Bruins
9.00-10.00

Deurningen Plechelmusplein
10.30-11.30

Weerselo Parkeerplaats nabij het Trefpunt
13.30-14.30

Rossum Thijplein
15.00-16.00

Voor nadere informatie kunt u zich dagelijks voor de middag wenden tot de afdeling Beheer en Onderhoud van de Sector Ruimte, locatie Weerselo, telefoon: 0541-854276.

KOOPZONDAG Deurningen, Rossum, Saasveld en Weerselo Het college van burgemeester en wethouders heeft zondag 26 december, tweede Kerstdag als extra koopzondag aangewezen voor de dorpen Deurningen, Rossum,Saasveld en Weerselo.

KOOPZONDAG Weerselo
Het college van burgemeester en wethouders heeft zondag 29 december a.s. als extra koopzondag aangewezen voor het dorp Weerselo.

BUURTBUS
Dinsdag 24 en 31 december rijdt de buurtbus niet meer na 16.00 uur. Op 25-26 december en 1 januari rijden de buurtbussen niet.

WIJZIGING WEEKMARKT OOTMARSUM De weekmarkt van 26 december (tweede Kekstdag gaat niet door en hiervoor komt geen andere marktdag in december 2002. De eerstvolgende markt in 2003 is op donderdag 2 januari a.s.

WIJZIGING WEEKMARKT DENEKAMP De markt van woensdag 25 december wordt verschoven naar maandag 23 december a.s.
De markt van 1 januari ( nieuwjaarsdag ) vervalt en de eerst volgende in 2003 is op woensdag 8 januari 2003.

KERSTBOOM VERSNIPPEREN
Op 4 januari 2003 kan men indien men niet tot 11 januari 2003 wil wachten van 9.00 u. tot 12.00 uur gratis kerstbomen inleveren bij het afvalbrengpunt aan de Hanzeweg te Denekamp. Op 11 januari 2003 vindt de aktie inzameling kerstbomen plaats. Dan kan op de gemeentewerf aan de Holtwijkerstraat te Weerselo, de gemeentewerf aan de van Bevervorderstraat te Ootmarsum en op de gemeentewerf in Denekamp van 9.00 u tot 12.00 u. kerstbomen gratis worden ingeleverd.
Voor de kerstbomen die op later tijdstip worden aangeboden moet stortkosten worden betaald.

STEMMEN BIJ VOLMACHT

De burgemeester van Dinkelland maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal op woensdag 22 januari 2003 een kiezer is toegestaan bij volmacht te mogen stemmen. Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. MACHTIGING DOOR SCHRIFTELIJKE AANVRAAG


1. Bij Bureau verkiezingen van de gemeente zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor de verzoekschriften om bij volmacht te mogen stemmen.

2. Het verzoekschrift moet uiterlijk op de veertiende dag voor de verkiezing,(8 januari 2003) door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op dinsdag 10 december 2002 als kiezer is geregistreerd.

3. Het verzoek wordt niet ingewilligd wanneer het aan de verzoeker is toegestaan om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.

4. Degene die zich bereid heeft verklaard als gemachtigde op te treden, moet op dinsdag 10 december 2002 als kiezer zijn geregistreerd.

5. Bij inwilliging van het verzoek ontvangt de gemachtigde een volmachtbewijs. De volmachtstem dient tegelijk met de eigen stem te worden uitgebracht.

B. MACHTIGING DOOR OVERDRACHT VAN DE OPROEPINGSKAART


6. De kiezer kan ook, in plaats van een verzoekschrift in te dienen, na ontvangst van de oproepingskaart, tot en met de dag van de stemming, zelf een andere kiezer machtigen voor hem/haar te stemmen. Dit geschiedt door de oproepingskaart aan die kiezer over te dragen.

7. Een op deze wijze aangewezen gemachtigde moet op dinsdag 10 december 2002 in hetzelfde stemdistrict als kiezer zijn geregistreerd die de volmacht geeft.

8. De aldus gemachtigde kan de volmachtstem uitsluitend tegelijk met zijn/haar eigen stem, in het stemdistrict waar hij/zij staat ingeschreven, uitbrengen.

Een kiezer mag niet meer dan 2 (twee) volmachten aannemen. Een volmachtgever is niet bevoegd de volmacht in te trekken of zelf aan de stemming deel te nemen.
Nadere inlichtingen worden verstrekt door Bureau verkiezingen, Kerkplein 1 Ootmarsum. Telefoon 0541-854314 of 854312.

STEMMEN IN EEN STEMBUREAU NAAR KEUZE De burgemeester van Dinkelland maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal op woensdag 22 januari 2003 een kiezer is toegestaan zijn/haar stem uit te brengen in een stembureau naar keuze.

Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. SCHRIFTELIJKE AANVRAAG


1. Bij Bureau verkiezingen van de gemeente zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor verzoekschriften om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.

2. Het verzoekschrift, alsmede de oproepingskaart (indien reeds verstrekt), moeten uiterlijk op de veertiende dag voor de verkiezing,( 8 januari 2003) door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op dinsdag 10 december 2002 als kiezer is geregistreerd

3. Het verzoek wordt niet ingewilligd, wanneer het de verzoeker is toegestaan om bij volmacht aan de stemming te mogen deelnemen.
4. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

B. MONDELINGE AANVRAAG


1. De kiezer dient hiertoe, na ontvangst van de oproepingskaart, doch uiterlijk op de vijfde dag voor de verkiezing (17 januari 2003)de oproepingskaart over te leggen bij Bureau verkiezingen van zijn/haar woonplaats op dinsdag 10 december 2002.
2. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.
Nadere inlichtingen worden verstrekt door Bureau verkiezingen, Kerkplein 1 Ootmarsum. Telefoon 0541 854314 of 854312.

NIEUWE REGELS VOOR BOUWVERGUNNINGEN EN WELSTAND

Wat u moet weten als u gaat (ver)bouwen

Vanaf 1 januari 2003 veranderen de regels voor bouwen en verbouwen. Denk daarbij aan dakkapellen, dakramen, (schotel)antennes, aan- en uitbouwen, bijgebouwen en overkappingen, kozijn- en gevelwijzigingen, schuttingen en tuinmuren en zonnepanelen en -collectoren. In bepaalde situaties hebt u voor eerder genoemde soorten bouwwerken geen bouwvergunning meer nodig. In andere situaties gelden soepelere regels dan voorheen. Voor deze gevallen is het fenomeen "lichte bouwvergunning" bedacht. De procedure voor deze aanvragen is korter dan voor de "reguliere bouwvergunning". De huidige melding- en bouwvergunningsystematiek behoort met ingang 1 januari 2003 tot het verleden. Of u een vergunning nodig hebt, en zo ja welke, hangt vooral samen met de plaats waar u gaat bouwen: aan de voor-, zij-, of achtergevel.

Ga naar de gemeente
Informeer wanner u bouwplannen heeft altijd eerst bij uw gemeente of u al of niet een bouwvergunning nodig hebt. De afdeling Bouwen- en Milieu is gehuisvest in het voormalige gemeentehuis van Weerselo, Burg. Scholtensplein 1 te Weerselo. Deze is elke werkdag geopend van 08.30 tot 12.30 uur. De afdeling is telefonisch bereikbaar via nummer 0541- 854210, bij voorkeur tijdens de openingstijden van de balie. In tegenstelling tot hetgeen eerder in de dagbladen is gepubliceerd, zijn de voorwaarden voor bouwvergunningvrij bouwen best ingewikkeld. Bovendien weet de gemeente waar u nog meer aan moet denken, zoals de minimumeisen uit het Bouwbesluit, waaraan ook vergunningvrije bouwwerken moeten voldoen.

Buren
Vergeet uw buren niet. Bespreek uw plan met hen, ook als u geen bouwvergunning nodig hebt. Bezwaren komen meestal uit de meest onverwachte hoek. Uiteindelijk (ver)bouwt u om uw wooncomfort te vergroten en dat doet een onenigheid met de buren zeker niet. Vooroverleg en als gevolg daarvan wellicht aanpassing van het bouwplan kan een hoop ellende voorkomen.

Welstand
Een onderdeel van de bouwaanvraagprocedure is, naast toetsing aan Bouwbesluit en bestemmingsplan, de beoordeling van het plan aan de welstandseisen. Adviezen van de welstandscommissie zorgden in het verleden wel eens voor frustraties bij bouwend Nederland, want wie bepaalt wat mooi of lelijk is? Het welstandsbeleid is de laatste jaren al verbeterd, maar wordt nog duidelijker en objectiever. Elke gemeente moet in een welstandsnota concreet aangeven welke welstandseisen er gelden voor haar grondgebied, meestal onderverdeeld in verschillende gebieden. Zo kunt u in een vroeg stadium te weten komen of uw plan qua vormgeving in principe acceptabel is. De welstandsnota moet voor 1 juli 2004 door de raad zijn vastgesteld. Tot die tijd geldt de huidige werkwijze.

Meer informatie
Voor verdere informatie heeft het taakveld Bouwen, gevestigd in de locatie Weerselo, materiaal beschikbaar, gesorteerd per type bouwwerk. U kunt ook uitgebreide informatie vinden op de internetsite van het ministerie van VROM : www.vrom.nl/woningwet U kunt er verschillende publieksfolders downloaden. Daarnaast vindt u er een module waarmee u snel en eenvoudig kunt achterhalen of, en zo ja, welke soort bouwvergunning u nodig heeft. Met de invoering van het nieuwe bouwvergunningstelsel worden ook nieuwe bouwaanvraagformulieren geïntroduceerd. De huidige formulieren kunnen na 1 januari a.s. niet meer worden geaccepteerd. De nieuwe formulieren zijn verkrijgbaar bij het taakveld Bouwen in Weerselo.

SNOEIPLAN 2002 - 2003
"De afdeling Beheer & Onderhoud is voornemens in de periode 2002/2003 snoeiwerkzaamheden uit te voeren aan bomen en houtwallen. Tevens zullen dode bomen worden verwijderd. De beplanting is grotendeels langs straten en wegen. De werkzaamheden worden in het raam van verkeersveilgheid en vanwege regulier onderhoud uitgevoerd. Voor inlichtingen omtrent de werkzaamheden kunt u bellen met de afdeling Beheer & Onderhoud telefoonnr. 0541 854273".

Afzetten houtwallen en opsnoeien ( Hoogwerker ) bomen en dunnen 2002 \ 2003

Aaksbergweg eiken opsnoeien met hoogwerker
Agelerbroekweg , Zandweg houtwal snoeien
Beekweg houtwal afzetten , eiken snoeien.
Bergvennenweg eiken opsnoeien met hoogwerker , + naar huis Nr. 15 Bornsestraat snoeien hoogwerker
Braakweg eiken opsnoeien met hoogwerker
Breemermorsweg eiken opsnoeien met hoogwerker
Breemermorsweg houtwal afzetten
Broekmatenweg eiken opsnoeien
Broekmatenweg dode bomen weghalen
Clematisstraat bomen dunnen en nieuwe onderbeplanting bij huis Nr . 78 Damweg eiken opsnoeien met hoogwerker
De IJsvogel Berken weghalen en herplanten
De Kievit Nr .16 boom bij snoeien met hoogwerker . De Klauwier Nr.47 2 takken van eik snoeien achter in de tuin met hoogwerker
De Mors houtwal terugsnoeien
De Plevier Nr.2 2 bomen weghalen en 2 bomen innemen met hoogwerker De Roerdomp Nr . 52 bomen bij straatlantaarns met hoogwerker Dennenweg houtwal afzetten
Detersweg bomen snoeien hoogwerker
Disseroltweg eiken opsnoeien met hoogwerker inrit sportvelden Dorpermeienweg eiken opsnoeien met hoogwerker
Drosteweg bomen snoeien klimop verwijderen en dode bomen verwijderen/hoogwerker
Eekmanweg houtwal afzetten bij Engelbertink
Eerste Stegge Eertman houtwal terugsnoeien
Elsweg houtwal afzetten
Elsweg eiken opsnoeien met hoogwerker
Enktemorsweg jonge eiken opsnoeien hoogwerker
Epmanweg eiken opsnoeien met hoogwerker
Gammelkeresweg eiken snoeien hoogwerker
Glipsdijk waterloten snoeien
Gravenallee eiken snoeien hoogwerker
Gunnerstraat bomen snoeien hoogwerker
Hanenweg bomen snoeien hoogwerker
Hartermedenweg bomen snoeien hoogwerker
Heggelkampsweg waterloten snoeien
Hezenbergweg bomen bij picknicktafel , kruising Ageleresweg snoeien Hezenbergweg oude eik waterloten tussen Zonnebergweg + Weerselosestraat
Hilbertweg waterloten snoeien
Hunnenborgseweg houtwal opsnoeien derden
Kanaalweg houtwal afzetten tussen Nordhornsestraat en kanaal Kerkweg eiken opsnoeien met hoogwerker
Kleikoel \ wandelpad elzen terugzetten
Klumpersdijk bomen snoeien hoogwerker
Kommiezendijk houtwal afzetten tussen Breemermorsweg en Bodde Langkampsweg eiken opsnoeien met hoogwerker
Lemseloseveldweg eiken snoeien hoogwerker
los Hoes Gemeentewerf houtwal terugsnoeien
Nijenkampsweg jonge eiken waterloten snoeien ( hoogwerker ) eerste rij houtwal snoeien
Noordweg eiken opsnoeien met hoogwerker
Noordweg houtwal opsnoeien bij de bank aan de grens Ottershagenweg houtwal afzetten tussen Horstweg en Grutoweg afzetten Oude Weerseloseweg waterloten snoeien
Paalmaatsdijk wilgen + populier opsnoeien hoogwerker Paalmaatsdijk dubbele rij eiken handhaven , waterloten snoeien Hoogwerker
Pastoor Knuifstraat bomen opsnoeien bij lichtmasten met hoogwerker Peulersteeg houtwal snoeien
Plegtsweg eiken snoeien hoogwerker te lage takken Polweg waterloten eiken snoeien
Postweg bomen snoeien hoogwerker
Priorweg eiken opsnoeien met hoogwerker
Rammelbeekweg houtwal afzetten in verband met hoogwerker Rammelbeekweg eiken opsnoeien met hoogwerker .
Reimerweg waterloten eiken snoeien , te lage takken ( hoogwerker ) Rotmanweg eiken opsnoeien met hoogwerker .
Saterlostraat waterloten snoeien hoogwerker .
Schabosweg eiken opsnoeien met hoogwerker .
Sombeekweg Houtwal afzetten .
Spiekweg Fraxinus snoeien met hoogwerker .
Spolmanweg eiken snoeien hoogwerker .
Steenbergweg eiken waterloten snoeien .
Stobbenkamp twee Plantanen verwijderen , stormschade . Tiethofweg waterloten snoeien, tussen hollandergraven en huis , en 2 dode eiken bij huis Nr 18
Uelserdijk eiken , beuken opsnoeien hoogwerker , eind Uelserdijk, Vleierweg en Seiseweg en houtwal opsnoeien bij huis Nr.21 Voortsweg / Weerselo eiken beuken snoeien hoogwerker . Voskampsweg Houtwal afzetten .
Vospeldijk eiken + essen waterloten , hoogwerker . Weerselerveldweg vanaf Gunnersteeg . overesweg bosplantsoen terugzetten .
Westenveldweg eiken opsnoeien met hoogwerker .
Westerikweg boom omver gereden .
Wiefferweg eiken snoeien hoogwerker .
Wiekerstraat eiken opsnoeien met hoogwerker .
Wittebergweg eiken snoeien hoogwerker .
Wittebergweg Houtwallen opsnoeien langs slootkanten eigendom van derden
Wolsbergweg eiken snoeien hoogwerker , eerste rij houtwal terug snoeien .
Zonnebergweg jonge eiken snoeien hoogwerker .

Carbidschieten.
Op diverse plaatsen in de gemeente Dinkelland vindt rond de jaarwisseling carbidschieten plaats. In veel gevallen gebeurt dit zonder noodzakelijke vergunning en werd het gedoogd. Carbidschieten is echter niet zonder risico's en kan ook tot overlast leiden. Sinds de gebeurtenissen in Enschede en Volendam is duidelijk geworden dat gedogen niet kan, zeker niet als er risico's zijn voor publiek of omwonenden. Daarom is in overleg met de politie afgesproken dat er in de toekomst opgetreden zal worden tegen carbidschieten als dat plaatsvindt zonder vergunning, of in strijd met voorschriften. Voor dit jaar is er nog geen vergunningplicht. Degene die dit jaar rond de jaarwisseling willen carbidschieten worden geadviseerd onderstaande voorschriften in acht te nemen:


1. Het carbidschieten is alleen toegestaan op 31 december 2002 vanaf 10.00 uur.

2. De afstand tot woningen dient minimaal 100 meter te bedragen, 300 meter van ziekenhuizen en zorginstellingen, 300 meter van dierenverblijven etc.

3. De afstand tot het publiek dient minimaal 15 meter te bedragen.
4. Er dient een afzetting te worden aangebracht zodat het publiek niet voor de schietrichting van de melkbussen kan komen.
5. Er dient ten alle tijde een schriftelijke toestemming van de eigenaar van het terrein te kunnen worden getoond.
6. De melkbussen dienen op een doelmatige wijze te worden verankerd.
7. Ter afsluiting van de bussen mogen alleen plastic of lederen ballen worden gebruikt.

8. Er dient voldoende EHBO materiaal aanwezig te zijn. Voor vragen over carbidschieten kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen en Milieu, de heer H.J.M. Baars, tel; 0541-854242.

BESLUITEN GEMEENTERAAD

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 10 december jl. onder andere de volgende besluiten genomen:


1. Vaststelling Sportnota "Sport binnen nieuwe grenzen".
2. Vaststelling "verordening op de subsidies en tarieven van sportbeoefening in de gemeente Dinkelland".
3. Voorstel subsidiëring Natura Docet.

4. Vaststellen Programma en Overzicht Huisvesting Onderwijs 2003.
5. Vaststelling "verordening Bijdragefonds gemeente Dinkelland 2003".
6. Machtiging tot aangaan geldleningen.

7. Goedkeuring beleidsverslag Algemene Bijstandswet 2001.
8. Goedkeuring beleidsplan Algemene Bijstandswet 2003.
9. Benoeming mevrouw A.M.B. Mentink-Groener in het Algemeen Bestuur van Top-Craft (voormalig WOT).

10. Benoeming lid in de Euregioraad.

11. Jumelage met de gemeente Stadtlohn, BRD.
12. Vaststelling telecommunicatieverordening gemeente Dinkelland 2003.
13. Vaststelling bouwverordening gemeente Dinkelland 2003.
14. Vaststelling brandbeveiligingsverordening en verordening brandveiligheid en hulpverlening.

15. Vaststelling "veegbesluit" gemeentelijke verordeningen.
16. Eindafrekening liquidatie Munot.

17. Vaststelling jaarverslag en jaarrekening 2001.
18. Verkoop stadhuis Ootmarsum.

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 12 december jl. onder andere de volgende besluiten VASTGESTELD


1. Begroting 2003.

2. Diverse belastingverordeningen gemeente Dinkelland 2003.
+ Legesverordening 2003 met bijbehorende Tarieventabel 2003.
+ Verordening rioolrecht 2003.

+ Verordening precariorecht 2003.

+ Verordening reinigingsheffingen (inclusief afvalstoffenheffing) 2003.

+ Marktgeldverordening 2003.

+ Verordening ozb 2003.

+ Verordening hondenbelasting 2003.

+ Verordening kwijtscheldingsbeleid 2003.
De gemeenteraad komt op maandag 6 januari 2003 om 19.00 uur in de vergadering bijeen.
U bent van harte welkom vanaf de publieke tribune om de beraadslagingen bij te wonen.

In verband met de beoogde toelating en beëdiging van vier nieuwe raadsleden is het om formele redenen noodzakelijk twee aparte, zelfstandige raadsvergaderingen te houden. In de eerste is de beëdiging van de wethouders voorzien, alsmede onderzoek geloofsbrieven en advisering en besluitvorming omtrent de toelating van de vier nieuwe raadsleden. In de tweede vergadering (direct aansluitend aan de eerste) vindt de beëdiging van de nieuwe (toegelaten) raadsleden plaats en de behandeling van de overige agendapunten.

De agendapunten zijn:

Agenda vergadering 1


1. Opening.

2. Beëdiging wethouders.

3. Onderzoek geloofsbrieven, advisering en besluitvorming omtrent toelating nieuw-benoemde raadsleden.

4. Sluiting.
Agenda vergadering 2


1. Opening.

2. Beëdiging nieuwe raadsleden.

3. Benoeming plaatsvervangend raadsvoorzitter.
4. Vaststelling Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad.

5. Instelling raadscommissies, benoeming commissievoorzitters, commissieleden en plaatsvervangend commissieleden.
6. Vaststelling Verordening op de raadscommissies.
7. Vaststelling Instructie griffier.

8. Vaststelling Verordening op de ambtelijke bijstand en de fractieondersteuning.

9. Rondvraag.

10. Sluiting.

Aansluitend vindt om 20.00 uur de nieuwjaarsreceptie plaats waarover u elders op deze voorlichtingspagina hebt kunnen lezen. GEMEENTELIJKE VERORDENINGEN BEKENDMAKING VERORDENINGEN Op grond van de Wet algemene regels herindeling komen de gemeentelijke voorschriften op 1 januari 2003 te vervallen. Tot dan gelden de regelingen van de drie voormalige gemeenten, ieder voor het grondgebied van de oude gemeenten. Een apart wettelijk regime geldt de gemeentelijke belastingverordeningen, de bestemmingsplannen en de structuurplannen.
Mede met het oog op de gewenste harmonisatie en actualisatie van de regelgeving van de voormalige gemeenten heeft de gemeenteraad in zijn vergadering van 10 december 2002, waar nodig onder intrekking van de oude besluiten, de volgende algemeen verbindende voorschriften vastgesteld.


1. De Telecommunicatieverordening gemeente Dinkelland 2003 Deze verordening is gebaseerd op de Telecommunicatiewet. Zij bevat regels inzake het verrichten van werkzaamheden in verband met de aanleg, instandhouding en opruiming van kabels en dergelijke door aanbieders van telecommunicatie- en omroepnetwerken in openbare gronden.


2. Verordening op de subsidies en tarieven van sportbeoefening in de gemeente Dinkelland
Deze verordening bevat de grondslagen voor subsidies in verband met sportbeoefening en het onderhoud van sportaccommodaties alsmede de tarieven voor het gebruik van binnen- en buitensportaccommodaties en clubgebouwen. Het nieuwe subsidiebeleid en het tarievenbeleid zijn gebaseerd op de uitgangspunten in de beleidsnota "Sport binnen nieuwe grenzen".


3. Brandbeveiligingsverordening Dinkelland 2003 Deze ver
ordening regelt het brandveilig gebruik van inrichtingen en is van toepassing voorzover in hetgeen zij regelt niet is voorzien bij of krachtens de Woningwet (b.v. de bouwverordening) of enige andere wet.


4. Verordening brandveiligheid en hulpverlening Dinkelland 2003 Deze verordening bevat regels betreffende de organisatie en het beheer van de gemeentelijke brandweer.


5. Veegbesluit verordeningen Gemeente Dinkelland 2003 Aangezien er voor een aantal zaken nog geen nieuwe regelingen tot stand zijn gebracht heeft de gemeenteraad op grond van artikel 29 van de Wet algemene regels herindeling enkele verordeningen van de oude gemeenten van toepassing verklaard voor de gehele gemeente Dinkelland.
Dit betreft:


+ de marktverordening Ootmarsum 1996;
+ de verordening overleg lokaal onderwijsbeleid Gemeente Denekamp 1998;

+ de verordening vergoeding godsdienstonderwijs Denekamp 1986;
+ de archiefverordening gemeente Denekamp 1996.
Inwerkingtreding ca.
Onder verwijzing naar het bepaalde in artikel 25 van de Tijdelijke referendumwet treden bovengenoemde besluiten na bekendmaking in werking op 1 januari 2003. De integrale tekst van de door de raad vastgestelde besluiten is opgenomen in een ordnerbestand, dat voor een ieder ter inzage ligt bij de Afdeling Personeel, Bestuur en Communicatie (PBC), locatie Denekamp.
Tegen betaling van leges worden kopieën verstrekt. Voor nadere inlichtingen over de besluiten kunt u zich wenden tot de afdeling PBC (de heer H. Engelbertink, tel. 0541-854186).

Mogelijkheid beroep en referendum

Beroep
Op grond van de Tijdelijke referendumwet hebben burgemeester en wethouders besloten dat over bovengenoemde besluiten van de gemeenteraad een referendum kan worden gehouden. Tegen de beslissing van het college dat een of meer van genoemde besluiten aan een referendum kan worden onderworpen kan een belanghebbende binnen 6 dagen na de datum van deze bekendmaking beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Referendum

Tot drie weken na de datum van deze bekendmaking kan iedere kiesgerechtigde over een of meer van deze besluiten een verzoek tot het houden van een raadgevend referendum indienen. Hiervoor geldt dat minimaal 125 kiesgerechtigden een inleidend verzoek moeten ondersteunen wil er een vervolgtraject plaatsvinden.

Indien voldoende kiesgerechtigden het inleidend verzoek ondersteunen, moet het inleidend verzoek in een volgende fase van zes weken door tenminste 1250 kiesgerechtigden worden ondersteund. Als ook aan die voorwaarde is voldaan vindt een referendum over het raadsbesluit plaats.

Via een referendum kan wordten bereikt dat het besluit wordt heroverwogen.
Een inleidend verzoek kan uitsluitend op vertoon van een geldige legitimatie worden ingediend bij de afdeling Burgerzaken en Belastingen, locatie Ootmarsum.

AFKONDIGING BELASTINGVERORDENINGEN

De gemeenteraad heeft op 12 december 2002 een aantal belastingverordeningen vastgesteld. De datum van ingang van deze heffingen is 1 januari 2003 en deze belastingverordeningen treden in werking op de eerste dag na deze publicatie. De belastingverordeningen liggen voor een ieder kosteloos ter inzage op de afdeling "Burgerzaken en Belastingen" op de locatie Denekamp tijdens de openingsuren van
8:30 tot 12:30 uur; buiten deze tijden na telefonische afspraak. Tegen betaling van de kosten is een afschrift verkrijgbaar. De bekendmaking heeft plaatsgevonden door opneming van de besluiten in het register van gemeentelijke belastingen onder nummer één tot en met acht.

Het betreffen de volgende belastingverordeningen:


1. Verordening Rioolrechten Dinkelland 2003;
2. Verordening precariobelasting 2003 met bijbehorende tarieventabel;
3. Marktgeldverordening Dinkelland 2003;

4. Verordening onroerende-zaakbelastingen 2003;
5. Kwijtscheldingsregeling Gemeente Dinkelland 2003;
6. Verordening Hondenbelasting 2003;

7. Verordening Reinigingsheffingen Dinkelland 2003 met bijbehorende tarieventabel;

8. Legesverordening Dinkelland 2003 met bijgehorende tarieventabel.

RUIMTELIJKE ORDENING:

Inspraakprocedure voorgenomen vrijstelling op grond van artikel 19 lid
1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan H.A.J. Lansink aan de Bornsestraat 48 te Saasveld ten behoeve van het realiseren van een nieuwe ontsluitingsweg voor Wegenbouwbedrijf Lansink B.V. aan de Loodijk te Saasveld. Op grond van artikel 6a van de wet op de ruimtelijke ordening ligt het voornemen tezamen met de aanvraag met ingang van 20 december 2002 gedurende een periode van vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Gedurende voornoemde periode kan een ieder zijn inspraakreactie omtrent dit voornemen schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Ontwerp partiële herziening bestemmingsplan Met ingang van 20 december 2002 ligt bij de afdeling Ruimtelijke en vier weken ter inzage het ontwerp van het plan tot gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Buitengebied van de voormalige gemeente Weerselo. De herziening voorziet in de mogelijkheid tot het aanleggen van een retentievijver nabij de Oude Vliegveldweg en de Sniedersveldweg. Gedurende hier boven genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Voornemens tot het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en wethouders zijn voornemens een verklaring van geen bezwaar aan te vragen bij Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel ten behoeve van hun voornemen om met toepassing van artikel
19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan een bouwplan voor de verbouw van een schuur tot woning aan de Scholtendijk 15 te Deurningen en medewerking te verlenen aan een bouwplan voor plaatsing van een mast ten behoeve van mobiele telefonie aan de Westenveldweg te Tilligte

Deze aanvragen liggen met ingang van 20 december 2002 gedurende een periode van vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Gedurende voornoemde periode kan een ieder zijn zienswijze omtrent deze aanvragen schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Burgemeester en Wethouders hebben het voornemen om aan de volgende verzoeken om een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen:


* Kerkplein 1 in Ootmarsum: voor het in gebruik nemen van het voormalige stadhuis voor winkel in woninginrichtingsartikelen;
* Smithuisstraat 2 in Ootmarsum: bouwen aardappelenkelder als museum object;

* Father Raatgerstraat 2 in Rossum: uitbreiden sportcentrum;
* Varwick 3 in Tilligte: bouwen carport en een veranda.
Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 20-12-2002 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.

Tevens hebben Burgemeester en wethouders het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan H.A.J. Lansink aan de Bornsestraat 48 te Saasveld ten behoeve van het realiseren van een nieuwe ontsluitingsweg voor Wegenbouwbedrijf Lansink B.V. aan de Loodijk te Saasveld. Op grond van artikel 6a van de wet op de ruimtelijke ordening ligt het voornemen tezamen met de aanvraag met ingang van 20 december 2002 gedurende een periode van vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Gedurende voornoemde periode kan een ieder zijn inspraakreactie omtrent dit voornemen schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

* Hoonhorst 1 in Lattrop-Breklenkamp: bouwen van een tuinschuurtje;
* Bornsestraat 13 in Weerselo: bouw woning met garage-berging
* de Wildbaan 69 in Ootmarsum: bouwen van een erker;
* Hogeveldsweg 8 in Deurningen: bouwen werktuigenberging t.v.v. een veestalling;

* Johanninksweg 42 in Denekamp: vergroten woning;
* Pastoor Knuifstraat 18 in Denekamp: vergroten woonhuis met erker en bijgebouw en bouwen van een garage;

* Ootmarsumsedijk 11 in Weerselo: bouwen van een schuur t.v.v.;
* Bernhardstraat 1 in Rossum: bouwen van een garage t.v.v.;
* Kosthuisweg 2 in Weerselo: bouwen van een garage/berging t.v.v. 3 schuurtjes;

* het Bosman 9 te Denekamp: bouwen van een prieel;
* Stroothuizerweg 27 te Denekamp: uitbreiden van glastuinbouwkassen;
* Schreursweg 8 te Rossum: bouwen van een werktuigenberging;
* Putstraat 4 te Ootmarsum: wijzigen van een gevel en verbouwen tot appartement;

* Cobbingstraat 24 te Ootmarsum: vergroten van een woonhuis;
* Hooimatenweg 2 te Tilligte: bouwen van een tweetal bijgebouwen en
* Brandlichterweg 52 te Denekamp: bouwen van een berging. Verleende bouwvergunning en positieve reacties op meldingen bouwvoornemen

Burgemeester en Wethouders van Dinkelland hebben besloten bouwvergunning te verlenen voor c.q. positief te reageren op:


* Stiftstraat 3 in Weerselo: verbouwen woning (20-1-2003)
* Father Raatgerstraat 2 in Rossum: vervangen van een houtenvloer door een betonnenvloer (20-1-2003) en

* Ootmarsumsestraat 119 in Tilligte: uitbreiden woonhuis en bouwen erker (21-1-2003).

Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

Krachtens het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kunnen tegen deze besluiten bezwaren worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. De uiterste datum waarop uw bezwaarschrift moet zijn ontvangen staat tussen haakjes achter de vergunning genoemd.

RECLAME

Verleende aanvragen om reclamevergunning

Burgemeester en Wethouders van Dinkelland hebben besloten reclamevergunning te verlenen voor:


* Bisschopstraat 24 in Weerselo: vernieuwen van een reclamebord (21-1-2003);

Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

Krachtens het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kunnen tegen deze besluiten bezwaren worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. De uiterste datum waarop uw bezwaarschrift moet zijn ontvangen staat tussen haakjes achter de vergunning genoemd.


* Hogeveldsweg 8 in Deurningen: slopen van een veestalling;
* Bernhardstraat 1 in Rossum: slopen garage/berging en
* Gravenveen 6 in Denekamp: slopen van een schaduwhal; Weerselo ligt vanaf 20 december 2002 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende zes weken ter inzage het besluit op de aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van:
* H.J.J. Hartman, Haarstraat 50/59 te Rossum voor een vergunning voor het oprichten en in werking hebben van een veehouderij. Beroep tegen het besluit kan tot en met 31 januari 2003 worden
1. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van
2. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies
3. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen
4. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten eveneens tot en met 31 januari 2003 worden gericht aan de Voorzitter Terinzagelegging meldingen

Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo ligt ter inzage de melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer van:


* J.G.H. Maathuis, Lemselosestraat 9 te Weerselo inzake het bijbouwen van een machineberging. Deze wijziging is in overeenstemming met de voor de inrichting verleende oprichtingsvergunning van 1 maart 1982, nr. 81.128 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijziging voldoet aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijziging geen nieuwe vergunning te worden aangevraagd.

Belanghebbenden kunnen bezwaren met betrekking tot deze melding tot en met 27 januari 2003 schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland.

Tevens ligt ter inzage de melding op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer van:


* PTT Post, Wilhelminastraat 20 in Denekamp: het van toepassing worden van het Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer.

Een ieder kan binnen twee weken op- en aanmerkingen met betrekking tot deze melding kenbaar maken bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland.

De afgelopen periode is door het college van burgemeester en wethouders de volgende vergunning verleend:
* D.S.V.D. afdeling jeugd voor het houden van een verkoopactie op zaterdag 21 december 2002 in Deurningen.

Er is voor week 52, van 23 december tot en met 28 december 2002 géén PAPIERINZAMELING IN DEURNINGEN De leden van het jeugdbestuur van DSVD zamelen zaterdag 21 december het oud papier in op de parkeerplaats bij de ABTB (Bijen) uitsluitend tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Er is hulp aanwezig om de mensen te helpen bij het storten van het in de containers. Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer H. Scholten, telefoon: 074- 2775602 of 074- 245607 (werk).

PAPIERINZAMELING IN ROSSUM De leden van de Ponyclub de "Veldruiters" komen zaterdag 28 december a.s. het oud papier ophalen in de kom van Rossum. De bewoners van het buitengebied kunnen het papier tot 's middags 15.00 uur naar de containers op het Thijplein brengen.