Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 18 december 2002


Zuid-Twente

"Snelle" bromfiets inbeslaggenomen
02-100102
Enschede
Laatste controle 17 dec.
Vrijdag jl., werd een 16 jr. Enschedeer gesignaleerd op zijn bromfiets op de Knalhutteweg in Enschede. Op de Tiemeister is hij gecontroleerd en de politiemensen constateerden dat de bromfiets ineens erg slecht liep. Hij werd meegenomen naar het bureau waar de bromfiets werd getest op de rollenbank. Dit werd mede gedaan om dat bij eerdere controles van deze bromfiets een veel te hoog vermogen werd geconstateerd. Op 19 september werd hiervoor proces-verbaal opgemaakt. Op 21 november werd geconstateerd dat er iets niet met deze bromfiets in orde moest zijn, ook toen liep hij bij een controle ineens heel slecht. Omdat vorige week vrijdag e.e.a. niet werd vertrouwd, werd de bromfiets voor technisch onderzoek aan het bureau gehouden. Gisteren werd dit onderzoek uitgevoerd en werd geconstateerd dat op de bromfiets een zogenaamde begrenzer was gemonteerd, die bij een politiecontrole ingeschakeld kon worden. Consequentie was hiervan dat de motor slecht ging lopen, maar het vermogen ging drastisch naar beneden. Na overleg met de officier van justitie werd besloten dat de bromfiets in beslag genomen blijft, tot dat door de rechter een beslissing hierin heeft genomen. De nodige pv's worden opgemaakt.


Aanhouding na vernieling
02-101743
Enschede, Sibculobrink
Woensdag 18 december, omstreeks 02.05 uur
Werd gemeld dat een man in een woning aan de Sibculobrink in Enschede werd vastgehouden, die even daarvoor een aantal ruiten van de woning had vernield. In de woning werd een 48 jr. Enschedeer aangehouden. De 46 jr. bewoonster komt aangifte doen van de vernieling van de ruiten. Wat de reden van het geheel is geweest is nog onduidelijk, wat wel duidelijk is, is het feit dat de 48 jr. onder invloed van alcohol verkeerde. Hiervoor is hij in eerste instantie in een dronkenmanscel opgesloten.


Aanhouding na onderzoek na bedreiging
02-077757
Enschede, Oude Markt
Bedreigingen 6 en 19 oktober jl.
Een 25 jr. Enschedeer had aangifte gedaan van bedreiging met de dood door een 25 jr. plaatsgenoot. Deze bedreigingen hadden twee keer plaatsgevonden. De eerste keer op 6 oktober in de Enschedese binnenstad, en op 19 oktober in een horecagelegenheid in Hengelo.Een onderzoek werd gestart en de officier van justitie gaf toestemming voor aanhouding van de 25 jr. dader. Gistermiddag werd deze 25 jr. in Hengelo aangetroffen en aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau in Enschede waar hij is opgesloten en later op de dag in verzekering is gesteld.


Aantreffen hennepplantage
02-095445
Enschede, Operastraat
Dinsdag 17 december
Bij een controle werden in een woning aan de Operastraat in Enschede, twee hennepplantages aangetroffen. Een van 300 planten op zolder en een van 222 planten op een van de slaapkamers. In overleg met de officier van justitie werd alles vernietigd. Ook bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. Tegen de 42 jr. bewoonster wordt pv opgemaakt.


Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981