Wageningen Universiteit

Persbericht Wageningen Universiteit, 10 december 2002, nummer 073

Wagenings Universiteits Fonds reikt scriptieprijzen uit

De voorzitter van de Stichting Wagenings Universiteits Fonds, ir. R.J. Tazelaar, reikt op 18 december a.s. de C.T. de Wit-scriptieprijzen 2002 uit aan vijf studenten van Wageningen Universiteit. Zij ontvangen de prijs voor hun excellente scriptie die zij in het studiejaar 2001 schreven voor hun doctoraalstudie. Er werden in totaal 12 scripties voorgedragen. Bij de beoordeling heeft de jury gelet op de technisch-wetenschappelijke kwaliteit, de compositie en vormgeving van de werkstukken en de toepasbaarheid in de praktijk. De prijs bestaat uit een bedrag van â'¬ 680,00, een oorkonde en judicium. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Koninklijke Landbouwkundige Vereniging.

De prijswinnaars van de "C.T. de Wit-scriptieprijs" 2002 zijn:

Maarten S.M. Heijne (Landbouwtechniek) voor zijn scriptie "Clusterdetectie en â¤"scheiding". De scriptie richt zich op het ontwikkelen van een methode om clusters van aardappelen met behulp van beeldverwerking te detecteren en te scheiden.

Thierry Marcel (MSc Crop Science) voor zijn scriptie "Mapping resistance against Oidium lycopersici in L. peruvianum LA2172 & Advanced breeding lines". De scriptie behandelt het onderzoek naar het ophelderen van de genetica en de chromosomale plaatsbepaling van resistentie in tomaat tegen echte meeldauw.

Joris Peters (Levensmiddelentechniek) voor zijn scriptie "Effecten van schroefelementen in een dubbelschroefextruder". De scriptie handelt over het extrusieproces, een veelgebruikte techniek in de levensmiddelenindustrie waarbij een model wordt opgesteld om de menging van het materiaal in een zelfreinigende meedraaiende dubbelschroefextruder te beschrijven.

Oliver Schneider (Erasmus-programma Biologie, afkomstig van Christian-Albrechts Universität te Kiel, Duitsland) voor zijn scriptie " Modeling aquaculture systems: energy flow and nutrient flows in commercial catfish farms, using recirculation systems". Het onderzoek gaat over de simulatie van processen in aquacultuur; er wordt een bioenergetisch model ontwikkeld van een recirculatiesysteem voor de commerciële kweek van meervallen.

Stef J. Smits (Tropisch Landgebruik) voor zijn scriptie "To prevent or to cure? The management of drainage water in irrigated areas illustrated by the Aral sea basin case". Het onderzoek betreft de ontwikkeling van een innovatief conceptueel kader voor het beheer van drainagewater in geïrrigeerde gebieden, met de nadruk op interrelaties tussen fysieke maatregelen, organisatievormen en beleidsinstrumenten.