Ingezonden persbericht


Bijgaand vragen ex art. 38 lid 4 van het Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de Gemeenteraad 2002 betreffende het niet doorgaan van de Verkiezing van de sportman, -vrouw en -ploeg in Bodegraven. Ik zal deze vragen stellen in de komende Raadsvergadering van de gemeente Bodegraven donderdag 19 december aanstaande.

Vragen als bedoeld in artikel 38, lid 4 van het "Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de Gemeenteraad 2002"

In de Bodegraafs Nieuwsblad van afgelopen donderdag 12 december 2002 is een artikel verschenen met betrekking tot de organisatie van de jaarlijkse Sportverkiezing in Bodegraven. Hierin wordt aangegeven dat deze verkiezing begin januari 2003 niet zal doorgaan. Reden hiervoor zou zijn dat de gemeente haar afspraken niet nakomt. Ergo, de gemeente beloofd van alles maar vervolgens hoort de organisatie niets van de wethouder!

Vraag 1. Is het college op de hoogte van de inhoud van dit artikel?

Vraag 2. Wanneer en welke toezeggingen heeft de wethouder gedaan aan de organisatie van de jaarlijkse Sportverkiezing?

Vraag 3. Waarom werden deze toezeggingen niet nagekomen?

Uit het artikel blijkt dat de communicatie tussen de wethouder en de organisator niet goed verloopt. In het recente verleden is de slechte communicatie tussen de gemeente en instituten zoals de besturen van de S.F.B. en de S.B.A.B. onderwerp van discussie geweest in de Raad.

Vraag 4. Welke concrete maatregelen heeft het college genomen naar aanleiding van deze discussies om herhaling op dit vlak te voorkomen?

Vraag 5. Wat is de oorzaak van de "miscommunicatie" ten aanzien van dit specifieke voorval?

Vraag 6. Op welk moment is de ambtelijke dienst en de wethouder op de hoogte van de gerezen problemen met betrekking tot de organisatie van de komende verkiezing?

Vraag 7. Welke acties heeft de wethouder nadien ondernomen om de sportverkiezing door te laten gaan?

Vraag 8. Kunnen de sporters en/of de sportverenigingen binnen Bodegraven en haar inwoners begin 2003 nog een verkiezing tegemoet zien?

De fractie van "Beter Bodegraven"
Jaap Arens

Jaap Arens
"Beter Bodegraven"