Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-12-2002 Persberichten districten Utrecht Stad, 09.40 uur

Man aangehouden na bedreiging

UTRECHT Omstreeks 10.45 uur zondagmorgen werd de politie gestuurd naar het Zandpad waar een man gedreigd zou hebben met een vuurwapen.

De man, een 24-jarige Utrechter, had onenigheid gekregen met een prostituee. Toen een vriend, gegevens onbekend, haar te hulp kwam, werd hij door de Utrechter bedreigd met een vuurwapen. De Utrechter ging er daarna vandoor. Op basis van een goed signalement kon de politie de man, een 24-jarige Utrechter, even later met getrokken vuurwapen, aanhouden. Ze trof bij de man geen vuurwapen aan. De Utrechter is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor onderzoek in verzekering is gesteld.

Hennepplantage aangetroffen

UTRECHT Rond 12.45 uur werd de politie gestuurd naar de Nigerdreef waar bewoners wateroverlast ondervonden. Bij binnentreden van de woning, bleek dat er in de woning een professionele hennepplantage aanwezig was.

De politie nam naast alle apparatuur en benodigdheden voor een plantage in totaal 420 planten in beslag. Bovendien bleek dat er illegaal elektriciteit afgenomen werd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de eigenaar. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht.

Honden houden verdachten aan

UTRECHT Zondagmorgen omstreeks 04.45 uur zagen surveillerende agenten op het Westplein een automobilist twee maal door roodlicht rijden. Even verderop gaven de agenten hem een stopteken. Hieraan voldeed hij niet en ging er snel vandoor. De achtervolging werd ingezet.

Uiteindelijk stopte de bestuurder nabij Krommerijn en stapten in totaal zeven mensen uit die er rennend vandoor gingen. Hierop gingen de agenten er met hun diensthonden achteraan. Zij konden drie verdachten, 19 jaar uit Linschoten, 15 jaar uit Woerden en 17 jaar uit Utrecht, aanhouden. Daarbij liep een verdachte verwondingen op door het bijten van de hond en is onderzocht door een arts. Een van de agenten raakte eveneens gewond door de beet van de hond. De verdachten zijn dezelfde ochtend heengezonden. Een proces-verbaal voor het rijden door rood licht en het niet voldoen aan een stopteken wordt opgemaakt.

Aanhouding heterdaad jeugdige autoinbrekers

UTRECHT Omstreeks 18.50 uur zondagavond kreeg de politie de melding dat er op de Bessemerlaan in een auto ingebroken werd. Enkele minuten later was de politie ter plaatse die in eerste instantie op de Stephensonstraat drie verdachte, drie jongens van 15 jaar uit Utrecht, aanhield.

De politie trof op de looproute van de jongens diverse goederen van diefstal afkomstig zoals schroevendraaiers en sleutels. Later bleek dat er nog een vierde jongen, 13 jaar uit Utrecht, eveneens betrokken was bij de inbraak. Hij is van huis opgehaald. De jongens zijn allen in verzekering gesteld voor nader onderzoek. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Verkeersongeval met letsel
DE MEERN Zondagavond rond 22.30 uur vond er een aanrijding plaats tussen een 11-jarige fietser uit De Meern en een 43-jarige automobilist uit Bussum.

De fietser verleende vermoedelijk geen voorrang aan de automobilist die van rechts kwam. Hierdoor ontstond een aanrijding. De automobilist raakte hierbij de fietser frontaal. De jongen is met verwondingen aan zijn hoofd en benen overgebracht naar het Mesos ziekenhuis. De automobilist had forse schade aan zijn auto en de fiets van de jongen was verbogen.