Persbericht 11 december 2002
Koninklijk Horeca Nederland en De Unie:
principe akkoord voor CAO Horeca 2003-2004
WOERDEN - 11 december 2002 - Koninklijk Horeca Nederland en De Unie
hebben een principe akkoord voor een nieuwe CAO Horeca voor 2003 en
2004. Het principe akkoord met De Unie komt nadat Koninklijk Horeca
Nederland De Unie de toezegging deed ook de eindlonen van de loontabel
te indexeren, zodat die werknemers niet meteen in de volgende
loonronde buiten de schaal vallen.
Hiermee is een belangrijke stap gezet naar moderne arbeidsverhoudingen
in de horeca. Koninklijk Horeca Nederland hoopt en vertrouwt er op dat
ook de FNV Horecabond en de CNV Horeca zich bij dit principe akkoord
zullen aansluiten.
Zondagtoeslag in nieuwe CAO van de baan
Horecawerknemers met een CAO-loon ontvangen per 1 januari 2003 3,25%
loonsverhoging en uiterlijk april 2003 een eenmalige uitkering van 1%.
De nieuwe CAO kent geen zondagtoeslag meer. Voor werknemers die nu bij
hun huidige werkgever zondagtoeslag ontvangen, behouden die toeslag of
ontvangen een compensatie.
Het wordt mogelijk 5 vakantiedagen per jaar te kopen of te verkopen à
0,38% van het jaarloon. De gemiddelde arbeidstijd blijft 38 uur per
week, maar de arbeidstijd mag in een totaal aantal uren over een jaar
worden afgesproken.
De zeggenschap van werknemers over die arbeidstijd is vergroot. De
werknemer heeft voor een aantal dagen het recht zelf aan te geven op
welke dagen hij niet ingeroosterd wordt. Ook moet de werknemer zelf
instemmen met 25% meer of minder werken dan gemiddeld is afgesproken.
Er komt meer geld beschikbaar voor permanente opleiding van werknemers
door vakopleidingen. Verder is de CAO-tekst vereenvoudigd en is het
systeem van automatische functiejaren afgeschaft per 1 januari 2004.
Indien de werkgever een beoordelingssysteem invoert, is hij niet
langer automatisch 2% loonsverhoging verschuldigd (functiejaar), maar
hangt de verhoging af van het functioneren van de betrokken
medewerker.
Verder komt er een taskforce die nader uitwerking moet geven aan het
maken van afspraken op ondernemingsniveau (CAO à la carte) alsmede
voor het praktisch oppakken van de reïntegratie van zieke werknemers.
Meer over de CAO-onderhandelingen.
Ledeninformatie over de onderhandelingen.