ABN AMRO



Amsterdam/Venray, 02 december 2002

ABN AMRO Participaties investeert in Inalfa Roof Systems Group BV

ABN AMRO Participaties heeft samen met het management, de buy-out afgerond van de Roof Systems divisie van Inalfa Industries BV. De buy-out door ABN AMRO Participaties, de Nederlandse tak van ABN AMRO Capital, is op 26 november gefinaliseerd, nadat de relevante mededingingsautoriteiten, in onder andere Duitsland, Zweden en Brazilië, hun goedkeuring hadden verleend.

Inalfa Roof Systems is een internationale leverancier van schuifdaken en daksystemen voor de automobiel- en vrachtwagenindustrie. ABN AMRO Participaties verkrijgt een controlerend belang in Inalfa Roof Systems Group BV. Daarnaast heeft het management van Inalfa Roof Systems een aandeel in het bedrijf verworven. Inalfa Industries blijft als minderheidsaandeelhouder verbonden aan de nieuwe onderneming.

Fred Welschen, Algemeen Directeur van Inalfa Roof Systems zei: "We zijn erg blij ABN AMRO Participaties als nieuwe aandeelhouder aan boord te hebben. Zij zullen een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van onze groei- en expansiestrategie in de komende jaren. Wij zijn nu klaar om te profiteren van de sterke vraag vanuit de automobiel-industrie naar innovatieve dakconcepten die de volgende generatie automodellen zullen karakteriseren."

Bob Kramer, Managing Director van ABN AMRO Participaties zei: "Inalfa Roof Systems is een prachtig bedrijf met een sterke technologie- en klantenfocus. Het management team is in de afgelopen jaren in staat geweest een sterke marktpositie te verwerven in een aantrekkelijke niche markt door een
no-nonsense, klantgedreven mentaliteit."

Perscontacten:
ABN AMRO Persvoorlichting: (020) 628 8900
Inalfa Roof Systems Group BV, Fred Welschen: (0478) 555 410