Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda

2 december 2002

Relatieprobleem met bijl beslecht

BREDA: Een inwoner uit s`Gravenmoer heeft gisteravond kort voor middernacht geprobeerd een relatieprobleem tussen zijn huidige vriendin en haar ex-man met een bijl op te lossen. De man sloeg eerst de bijl in de deurspost en aarna in de deur en sloeg op de vlucht. De politie is op zoek naar de verdachte. Van hem ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Volgens de aangever, die in de wijk Overkroeten woont, heeft zijn ex-vrouw een nieuwe vriend en die kwam gisteravond kennelijk aan de deur om het een en ander te regelen. Toen hij op aanbellen opendeed stond de nieuwe vriend van zijn ex met een bijl voor de deur. Zonder al te veel worden hief de vriend van zijn ex een bijl op en kliefde die in de deurpost. Toen aangever uit lijfsbehoud de deur dichtgooide volgde een nieuwe aanval, dit keer op de voordeur. Direct daarna reed de man in zijn auto weg. De politie weet wie de verdachte is, maar heeft de man nog niet kunnen aanhouden. Een politieonderzoek volgt.

Man meldt politie in been geschoten te zijn

RIJSBERGEN: Een 80 jarige inwoner uit Rijsbergen heeft vanmorgen bij de politie gemeld, dat hij rond middernacht door nog onbekenden in zijn been zou zijn geschoten. De man wilde hier aanvankelijk geen melding van maken, maar op aandringen van een kennis besloot hij vanmorgen alsnog de politie te bellen. Vanmorgen is de wond in een Bredaas ziekenhuis behandeld.

Voor de politie is nog onduidelijk wat er zich gisteravond rond de woning van de 80 jarige heeft afgespeeld. Volgens de man was hij met een bijl naar buiten gegaan toen hij merkte dat zijn katten erg onrustig waren. Buiten trof hij drie jongens aan. Een gesprek zou volgens de tachtigjarige geëindigd zijn met een schot uit een vuistvuurwapen dwars door zijn bovenbeen. De man had de wond zelf verzorgd en was naar bed gegaan, aldus zijn verklaring. Vanmorgen belde hij een kennis met het verhaal. De politie stelt een onderzoek in. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Twee nieuwe slachtoffers zakkenrollerij

BREDA: De politie heeft vandaag weer twee aangiften gekregen van mensen, die slachtoffer geworden zijn van zakkenrollerij. Dit keer weten de aangevers vrijwel zeker dat de portemonnee met geld en persoonlijke bezittingen is gerold toen ze op de Oude Vest in de bus stapten.

Volgens een van de aangevers ging het in haar geval om een groepje van drie meisjes in de leeftijd van 15 tot 16 jaar en vermoedelijk van Oost Europese afkomst. De politie probeert momenteel met een publiciteitscampagne en extra surveillances het publiek er op te wijzen extra alert te zijn op plaatsen waar meer publiek samenkomt. Meestal botsen de daders tegen je aan, verontschuldigen ze zich maar rollen ondertussen je geld of portemonnee. Ook hier was de buit weer enkele honderden Euro`s en bankpasjes.

Bron: R.v.Kuik