Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 2-12-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.45 u) Maandag, 2 december 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen zondagavond op de Beitel in Heerlen van een 47-jarige bestuurster van een auto uit Kerkrade, bleek dat de Kerkraadse vrouw onder invloed haar auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de vrouw ruim viermaal zoveel alcohol in haar bloed had (ruim 2,3 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen haar op.

Heerlen; bekeuringen
De politie heeft gisteren (koopzondag), zondagmiddag totaal 40 bekeuringen en zondagavond totaal 18 bekeuringen uitgeschreven wegens foutief / illegaal parkeren in de Heerlense binnenstad (ondermeer Honigmanstraat, Gasthuisstraat etc.). Zondagmiddag kwam het drukke verkeersaanbod op sommige plaatsen in de Heerlense binnenstad soms vast te staan. Bleek dat er her en der in de Heerlense binnenstad allerlei voertuigen foutief / illegaal waren geparkeerd. De politie heeft dan ook in de Heerlense binnenstad bekeurend opgetreden tegen het her en der illegaal / foutief parkeren.

Kerkrade; zolderbrandje leidt naar hennepkwekerij Afgelopen zondagmorgen omstreeks 08.50 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Toupsbergstraat in Kerkrade. Bleek op zolder van een woning aldaar brand te zijn uitgebroken. De brandweer heeft het zolderbrandje snel geblust. Bleek dat op zolder een hennepkwekerij aanwezig was met totaal ruim 280 hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige apparatuur (ondermeer 14 groeilampen en transformatoren) in beslag genomen. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat er met de elektriciteitsaansluiting was geknoeid, werd Essent ingeschakeld. Die heeft de bewoners meteen een voorlopige / voorschotaanslag opgelegd van duizend Euro. Een van de bewoners werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Niet uitgesloten is dat inzake de oorzaak van de zolderbrand kortsluiting in het spel is. De politie stelt een nader / verder onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Vaals; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Maastrichterlaan in Vaals van een 65-jarige automobilist uit die plaats, bleek dat de Vaalsenaar onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Vaals; ingebroken
Vanmorgen, maandagmorgenvroeg omstreeks 04.30 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een speel/ontspanningscentrum aan de Maastrichterlaan in Vaals. Bleek dat inbreker(s) het pand waren binnengedrongen en een aantal speelautomaten hadden opengebroken waarna ze met het zich daarin bevindende klein/speelgeld er vandoor waren gegaan. De politie stelt een nader onderzoek in.