Politie Hollands Midden
Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 2 december 2002
·

Alcoholcontrole Noordwijk
De politie in Noordwijk heeft van vrijdag 29 november op zaterdag 30 november een alcoholcontrole gehouden op de Beeklaan en de Gooweg. Het aantal passanten was 143. Er werden in totaal zes processen verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten ug/l was 460 de laagste was 190 ug/l. De limiet is 220 ug/l.

Rijden onder invloed Noordwijk
De politie heeft op zondag 1 december omstreeks 21.55 uur een 31-jarige automobilist uit Noordwijk aangehouden wegens rijden ondere invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist met hoge snelheid rijden over de Gladiolusstraat. Op de Gooweg werd de bestuurder staande gehouden en werd een blaastest afgenomen. Het resultaat was 860 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van tien uur.

Diefstal uit winkel Noordwijk
Op zondag 1 december om 14.30 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding van een inbraak in een winkel op de Marcellusstraat in Noordwijk. De 51-jarige eigenaar van de winkel bemerkte op genoemde datum en tijdstip dat er een zijraam van zijn winkel was ingeslagen en dat de inbreker(s) door dit raam zijn winkel waren binnen gekomen. Uit de winkel is geld weggenomen en een antieke stoel. Getuigen van deze inbraak, of getuigen die twee mannen met een antieke stoel hebben zien lopen in de nabijheid van de Marcellusstraat worden verzocht zich telefonisch te melden bij de Politie Hollands Midden op tel. Nr. 0900-8844.

Verkeersongeval met letsel Katwijk
Op zondag 1 december om 14.30 uur heeft er op de Zeeweg in Katwijk een aanrijding plaats gevonden waarbij een 45-jarige vrouw uit Katwijk licht gewond is geraakt. De vrouw reed op haar fiets op de oversteekplaats van de Zeeweg ter hoogte van Duinoord en verleende geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 79-jarige automobilist uit Katwijk. De automobilist gaf echter geen gevolg aan een verkeersteken, dat een gebod inhield. Voor bestuurders die genoemd kruispunt naderen wordt dit kenbaar gemaakt door aldaar op de weg aangebrachte goed zichtbare haaientanden. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de vrouw van haar fiets viel. De vrouw was gewond aan haar arm en schouder en is ter plaatse door de ambulancedienst behandeld. De politie heeft een registratieset opgemaakt.

Rijden onder invloed van drugs Hillegom
Op zondag 1 december om 04.30 uur zagen surveillerende agenten op de Olympiaweg in Hillegom een personenauto met hoge snelheid rijden. Toen de agenten de bestuurder wilden controleren reed de bestuurder met een nog hogere snelheid er vandoor. Op de Hillenenweg konden de agenten de bestuurder laten stoppen. De man gaf zelf te kennen dat hij een aantal joints op had. De 29-jarige man uit Hillegom werd aangehouden op grond van het rijden onder invloed van drugs en overgebracht naar het bureau. Door een arts is bij de verdachte bloed afgenomen. De man is na verhoor en met een proces-verbaal naar huis gezonden.

Automobilist rijdt voetgangers aan Voorhout
Een 36-jarige automobilist uit Voorhout zag op vrijdag 29 november rond 23.40 op een voetgangersoversteekplaats op de Herenstraat twee overstekende voetgangers over het hoofd. De man was naar zijn zeggen even afgeleid door nabij een cafetaria schreeuwende jongelui. Toen hij weer voor zich keek was het al te laat. Het echtpaar uit Voorhout van 67 en 66-jaar zijn met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Automobilist rijdt bij achteruitrijden voetganger aan Lisse
Een 61-jarige vrouw uit Noordwijkerhout werd op vrijdag 29 november rond 11.40 uur op het Meer en Houtplein aangereden door een achteruitrijdende bestelauto bestuurd door een 33-jarige man uit Katwijk. De vrouw is met een gekneusde duim en een gebroken been overgebracht naar het Diaconessen Ziekenhuis in Leiden.

Bedrijfsinbraak Lisse
In een bedrijf aan de Meer en Duin is in de vroege ochtend van zaterdag 30 november ingebroken. Men kwam het pand binnen door een ruit in te gooien. Uit een kantoor werd een geldbedrag weggenomen.

Onder invloed Lisse
Op zondag 1 december hield de politie omstreeks 1.00 uur een 16-jarige bromfietser uit Hillegom aan op de Schoolstraat in Lisse. De man trok de aandacht van de politie door te hard en zonder helm te rijden. Bij de blaastest, blies de man 340 ugl, 220 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod van twee uur en is aangehouden.

Aanhouding Katwijk
Op zondag 1 december hield de politie omstreeks 2.15 uur een een 40-jarige automobilist uit Leiden aan op de Koningin Julianalaan in Katwijk. Het slingerend rijgedrag van de man trok de aandacht van surveillerende agenten. De man werd gevraagd te blazen en blies 865 ugl, 220 ugl is de limiet. De man is aangehouden, kreeg een rijverbod van tien uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rijden onder invloed Leiden
De politie van Leiden heeft op zaterdag 30 november even na 05.00 uur een 22-jarige automobilist uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten troffen de automobilist op de Plesmanlaan en spraken hem aan toen zij zagen dat de auto een lekke band, een losse uitlaat en lakschade van takken had. Bovendien lag de nummerplaat van de auto eraf. De agenten vermoedden dat de bestuurder door de berm gereden was vanwege de vernielde berm. De bestuurder verklaarde dat hij in de richting reed van de Rijksweg A44 en vervolgens met een wiel de rand van de middenberm raakte. Daarna was hij geheel door de middenberm gereden. Een blaastest gaf een uitslag aan van 520 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van vijf uur.

Gewapende overval Leiden
Op zondag 1 december om 22.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden een melding van een gewapende overval op een bedrijf op de Pieterskerkgracht in Leiden. Twee gemaskerde mannen waren het pand binnengekomen en hadden onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en een steekwapen een greep hadden gedaan in de kassalade. De overvallers hebben de inhoud van de kassa meegenomen en zijn daarna het bedrijf uitgevlucht en in onbekende richting weggegaan. De politie heeft gelijk met verschillende eenheden in de omgeving uitgekeken. Op de Morsstraat werd na een korte achtervolging een 25-jarige man zonder vaste woon- en of verblijfplaats aangehouden. Na onderzoek bleek deze verdachte niets met de overval te maken had. Deze verdachte had echter wel drugs bij zich waarvoor hij gehoord is en proces-verbaal krijgt. De recherche stelt een onderzoek in. Getuigen van deze overval worden verzocht zich telefonisch te melden bij de politie op tel. Nr. 0900-8844.

Mishandeling in parkeergarage Leiden
Een 48-jarige vrouw uit Noordwijk is op vrijdag 29 november rond 15.40 uur in een parkeergarage aan de Witte Singel mishandeld door een nog onbekende man. De vrouw moest zich met een gebroken neus en diverse kneuzingen aan gezicht en hand laten behandelen in het LUMC. De vrouw werd vanaf de Witte Singel tot in de parkeergarage gevolgd door de man. Toen deze haar riep, draaide zij zich om. Direct werd zij vol in haar gezicht geslagen. De vrouw zette het op een gillen. Een getuige kwam af op dit gegil en zag de man inslaan op de vrouw. De getuige schreeuwde de man toe. Hij stopte daarop het slaan. De man rende vervolgens naar boven, pakte een fiets en fietste weg in de richting van het Noordeindeplein. De politie stelt een nader onderzoek in.

Onder invloed en zonder rijbewijs rijden Alphen aan den Rijn
De politie hield op vrijdag 29 november rond 22.30 uur op de Prinsen Schouw een 38-jarige automobilist zonder vaste woon of verblijfplaats. Agenten verdachten de man van het rijden onder invloed. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 675 ug/l. Boven de limiet van 220 ug/l. Tevens bleek dat de verdachte niet in het bezit was van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Auto in de brand Koudekerk aan den Rijn
Op zondag 1 december om 05.30 uur kreeg de meldkamer van de Politie Hollands Midden een melding dat er op de Kerklaan in Koudekerk een auto in de brand zou staan. Ter plaatse heeft de brandweer de brand geblust. Bij onderzoek bleek dat getuigen kort voor de brand twee nog onbekende jongens aan de auto hadden zien rommelen. De eigenaar van de auto is in kennis gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Twee mannen aangehouden Koudekerk aan den Rijn
Op zondag 1 december om 07.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding van een poging inbraak in een café op de Dorpsstraat in Koudekerk. Ter plaatse werd door verbalisanten een onderzoek ingesteld. Naar aanleiding van feiten en omstandigheden ter plaatse konden even later twee mannen aangehouden worden in de nabijheid van het café. De beide mannen, een 17-jarige en een 19-jarige man, beide afkomstig uit Koudekerk zijn overgebracht naar het bureau. De 19-jarige verdachte is na verhoor naar huis gezonden. De 17-jarige man is in verzekering gesteld. De politie stelt een diepgaand onderzoek in.

Mishandeling Alphen a/d Rijn
Op zondag 1 december om 19.30 uur kwam een 19-jarige vrouw uit Alphen bij de Politie Hollands Midden aangifte doen van mishandeling. De vrouw was kort daarvoor in een café op de van Mandersloosstraat in Alphen mishandeld door een man uit Alphen. De vrouw stond met de man te praten toen ze van hem een flinke duw kreeg waardoor zij ten val kwam. De vriend van de vrouw hielp haar overeind waarna de nog onbekende man ook de vriend van de vrouw een duw gaf. Ook hij kwam ten val. Hierna volgde een kort gevecht waarbij over en weer klappen vielen. Toen de vrouw buiten kwam zag ze dat zij licht gewond was aan haar been, waarschijnlijk veroorzaakt door de valpartij. De vrouw is met de ambulance overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Diefstal uit woning Leiderdorp
Tussen zaterdag 30 november 21.30 uur en zondag 1 december 1.45 uur is ingebroken in een woning aan de Resedastraat in Leiderdorp. Door het forceren van de openslaande deuren werd toegang tot de woning verkregen. Hierbij werd een een stereo-installatie ontvreemd.

Dodelijke val uit boom Moordrecht
Een 45-jarige man uit Moordrecht is na een val uit een boom verongelukt. De man was op zaterdag 30 november omstreeks 09.50 uur bezig een boom om te zagen bij buren toen hij van ongeveer tien meter hoogte naar beneden viel. Ambulancepersoneel heeft reanimatie toegepast, maar dat mocht niet meer baten. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Politie houdt straatrover aan Gouda
De politie hield op vrijdag 29 november rond 18.10 uur in zijn ouderlijke woning in Gouda een 17-jarige Gouwenaar aan. De jongeman had eerder in de middag op het De La Reylaan een 82-jarige vrouw uit Gouda beroofd van haar tas beroofd. De vrouw die zich alleen nog maar met een rolator kan verplaatsen kreeg ook enkele klappen op haar hoofd van de jongeman. De vrouw werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Daar werd bij haar een armbreuk, gekneusde ribben, een blauw oog en een wond aan haar knie vastgesteld. Dankzij getuigen kwam de politie al snel op het spoor van de verdachte. Op maandag 2 december wordt hij voorgeleid bij justitie.

Aanrijding onder invloed van alcohol Moerkapelle
Een 43-jarige automobilist uit Moerkapelle veroorzaakte op vrijdag 29 november rond 20.30 uur in een flauwe bocht van de Akkerweg een frontale aanrijding met een 42-jarige plaatsgenoot. De man reed in de bocht te veel op de as van de weg. Agenten constateerden drankgebruik bij de 43-jarige. Hij werd aangehouden. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 790 ug/l. Dik boven de limiet van 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op.

Straatroof Waddinxveen
Een 16-jarige jongen uit Waddinxveen is op zaterdag 30 november rond 18.30 uur op de Dreef het slachtoffer geworden van een straatroof. De jongen werd aangesproken door een drietal onbekende jongens. In 1e instantie vroegen zij om een sigaret. Hij werd vervolgens beetgepakt toen hij vertelde dat hij die niet had. Vervolgens ging men op zoek in zijn zakken. Uiteindelijk maakte men zich uit de voeten met de mobiele telefoon van het slachtoffer. De politie stelt een nader onderzoek in.