Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 29-11-2002

Televisie
STUDIO 2 NIEUWS & VOETBAL
Uitzending maandag 2 december
Nederland 2 - 22.45 uur

Emile ratelband bij studio 2 nieuw & voetbal

In STUDIO 2 NIEUWS & VOETBAL krijgt Emile Ratelband maandag 2 december uitgebreid de gelegenheid om zijn plannen toe te lichten bij presentator Roderick Veelo en het driekoppig panel, waaronder Maarten van Rossem en Erica Terpstra. Wat in eerste instantie een grap leek, blijkt wel degelijk waar: Ratelband heeft zich opgeworpen als kandidaat-lijsttrekker en heeft de aanval geopend op fractievoorzitter Fred Teeven van Leefbaar Nederland (LN). 'Mister Positivo' Emile Ratelband wil graag een rol van betekenis gaan spelen bij LN rond de komende verkiezingen.

Bij Jack van Gelder is Ron Jans, trainer van FC Groningen, te gast. Hij volgde Dwight Lodeweges op die werd ontslagen. Opvallend, want Jans was tot dat moment assistent-trainer bij Eerste Divisionist (Gouden Gids Divisie) Emmen. Kort daarna moest FC Groningen in de Amstel Cup aantreden tegen zijn oude club, Emmen dus, en won met 1-0. Ron Jans was als speler actief voor PEC Zwolle, FC Groningen, Roda JC en Veendam. Ook speelde de flegmatieke linksbuiten nog een poosje bij het Japanse Mazda Sport.

Afgelopen maandag gaf Ajacied Andy van der Meyde een slinger aan het reuzenrad en het pijltje stopte bij de naam van Arjan Bosschaart van FC Zwolle. Deze week een reportage over de aanvaller die momenteel na zeven seizoenen voor het eerst met zijn club op het hoogste niveau uitkomt.