Korps: Friesland, plaats: Fryslân 26-11-2002
Politieberichten van 26/11 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Wolvega: schoorsteenbrand
Maandag omstreeks 21.40 uur kwam er een melding binnen van een woningbrand aan de Tjerk Hiddesstraat. Ter plaatse bleek dat de "ombouw" van de houtkachel vlam had gevat en dat de schoorsteen in brand stond. De brandweer heeft het vuur geblust. De 36-jarige bewoonster was op het moment van uitbreken van de brand niet in de woning aanwezig. De gehele woning stond vol rook. De schoorsteen werd vernield.

Heerenveen: inbraak woning
Maandag tussen 07.50 en 16.40 uur werd ingebroken in een woning aan de Europalaan. Aan de achterzijde werd een ruit van een deur vernield. Uit de woning werden een video, een gsm, een dvd-speler en sieraden weggenomen. De waarde van het ontvreemde is niet bekend. De 23-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.

Sint Nicolaasga: snelheid
Maandag omstreeks 11.10 uur werd op de Rijksweg A6 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Amsterdam, reed met een snelheid van 176 kilometer per uur, terwijl 120 was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring. Zijn rijbewijs werd na overleg met de officier van justitie niet ingevorderd, daar de man met zijn vrouw (nierziekte) op weg was naar het Academisch ziekenhuis in Groningen.

Drachten: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 08.10 uur stak een 12-jarige meisje uit Drachten met haar fiets zonder op het naderende verkeer te letten de kruising over van de Zuiderhogeweg met het Moleneind ZZ. Zij werd daarop geschept door een personenauto, die haar niet meer kon ontwijken. Deze personenauto werd bestuurd door een 35-jarige inwoonster van Leeuwarden. De fietsster werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272