Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-11-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.30 u) Dinsdag, 26 november 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; in gestolen auto
De politie heeft bij controle afgelopen maandagmiddag op de Beersdalweg in Heerlen van een auto, alle zes inzittenden, zes mannen (17 tot 21 jr) uit Maastricht, Hoensbroek, Kerkrade en Rotterdam aangehouden. Bij controle kreeg de politie namelijk aanwijzingen dat de auto waarin het zestal zat, was gestolen. Daarnaast bleek dat de autobestuurder, een 17-jarige jongeman uit Maastricht geen rijbewijs heeft. Die wordt er ook van verdacht een beetje verdovende middelen, een paar gram cocaine bij zich te hebben gehad en dit bij diens aanhouding (in de politie-auto) te hebben laten vallen. De zes verdachten werden voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; aanrijding
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 16.45 uur vond op de Oude Brunssummerweg in Heerlen een aanrijding plaats tussen een 42-jarige fietser uit Brunssum en een auto, bestuurd door een 28-jarige man uit Heerlen. De fietser die met zijn fiets de Oude Brunssummerweg overstak, werd geschept door de auto. De Brunsummer raakte bij de aanrijding gewond en werd met een verbrijzelde schouder, een schedelbasisfractuur en een klaplong overgebracht naar het Atriumziekenhuis waar hij werd opgenomen op de afdeling Intensive care. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Heerlen; aangehouden
Bewoners van een appartementsgebouw die afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht onraad in het appartementsgebouw bespeurden, waarschuwden de politie. De politie trof vervolgens bij nadere controle in een berging van het appartementsgebouw twee mannen (18/20) uit Rotterdam/zonder vaste woon/verblijfplaats aan die het appartementsgebouw waren binnengedrongen. Beide mannen werden op verdenking van inbraak aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; softdrugs
De politie heeft afgelopen maandagmiddag bij een controle in een woning aan de Nieuwstraat in Kerkrade softdrugs, totaal ruim honderdtien gram marihuana aangetroffen. De politie die aanwijzingen had dat vanuit het pand werd gehandeld in verdovende middelen, ging maandagmiddag dan ook controleren. De softdrugs werden, samen met aangetroffen geld (honderdvijftien Euro), een rekenmachine en verpakkingsmateriaal in beslag genomen. Een van de bewoners werd aangehouden en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Gulpen; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen maandagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Rijksweg in Gulpen. Daarbij werden totaal 15 voertuigbestuurders bekeurd / werd tegen hen proces-verbaal opgemaakt. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel tot het niet APK-gekeurd zijn van de auto. Van een 37-jarige automobilist uit Gulpen nam de politie de auto in beslag en maakt de politie proces-verbaal op. Bleek namelijk dat de man geen rijbewijs heeft waarvoor hij al een paar keer eerder was geverbaliseerd.