Circuit Park Zandvoort

Zandvoort 500

8 October 2002 - Circuit Park Zandvoort en de stichting Dutch National Racing Team (DNRT) organiseren, na het succes van vorig seizoen met als kampioen Ronald Morien, voor de tweede maal het Winter Endurance Kampioenschap voor toer- en sportwagens, waarin voor de officiële Nederlandse titel zal worden gestreden. De serie zal worden verreden over vijf evenementen, waarvan een op het circuit van Zolder, een op Assen en drie op Circuit Park Zandvoort. Zandvoort bijt het spits af met de traditionele Zandvoort 500, een 500 kilometer race op zaterdag 26 oktober.

Deelname staat open voor alle bekende toerwagens en auto's uit voormalige merkencups, in de klassen +2000cc, tot 2000cc, tot 1600cc, de BMW's Compact en Seat Ibiza Tdi's uit de Zomeravondcompetitie, Donkervoorts en overige toerwagens mits zij voldoen aan de maximaal toegestane geluidproductie van 85 dB(A). Er kunnen maximaal 57 auto's deelnemen, met per auto meer rijders.

Zaterdag 26 oktober zijn de tijdtrainingen van 10.30 uur tot 12.10 uur. Om één uur 's middags start de 500 kilometer race die over 117 ronden gaat. De toegangsprijs voor het buitenterrein en de paddock is slechts zeven Euro. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, hebben gratis toegang. De toegang tot de overdekte hoofdtribune is voor een ieder vijf Euro extra.