Ingezonden persbericht


Popcentrum Podium Hardenberg

PERSBERICHT

d.d. : 10 november 2002

betreft: Festival met Nederlandse bluesgiganten

Bintangs, Cuby & The Blizzards en Flavium op één podium

"Dutch Masters of Blues" is de titel van een zeer opmerkelijke bluesavond, aanstaande vrijdag (15-11) in Popcentrum Podium in Hardenberg (Ov.). Ze stonden nog nooit samen op één podium, die Dutch masters of blues. Toch is Popcentrum Podium als eerste geslaagd de koppeling van drie allerbeste Nederlandse bluesbands ooit, teweeg te brengen. Zaterdag zijn ze er dus allemaal, die kopstukken van Bintangs, Flavium (feat. Kaz Lux) en Cuby & The Blizzards. Kaarten zijn nog beschikbaar via de grote postkantoren en wellicht aan de zaal. Om 20.00 uur gaan de Podiumpoorten open en om 21.00 uur is de kick-off.

The Bintangs trekken jaar in jaar uit volle zalen, pleinen en parken door het gehele land vol. Al 38 jaar spelen de Beverwijkers alles plat met hun typische Rythm & Blues, Rock & Roll en Blues. Het schuurpapieren geluid van Frank Kraaijeveld in combinatie met de "Jaggeriaanse" zang van Gus Pleines en diens adembenemende mondorgelgeluid, de snerpende gitaren van Jack van Schie en Jan Wijte, de mitrailleurbas van Frank Kraaijeveld en de beukende drums van Kees Brouwer.

Al meer dan 25 jaar is Flavium de meest consistente en toonaangevende bluesband van Nederland. Elf langspeelplaten en twee cd's brachten onder meer hits voort als "Nightlife" en "Nobody knows you". Flavium staat garant voor City Blues tot en met blues van de Mississippi Delta, overgoten met de bekende "Flavium-saus", in z'n meest swingende en soppende vorm. Ballads en traditionals worden niet vergeten. Spetterende, duellerende gitaren, snijdende slide, oorstrelende blue-notes, soepele maar toch stevige ritmeondersteuning en een doorleefde zangstem. De line-up: Anne Geert Bonder (gitaar), Kaz Lux (zang), Rudy de Queljoe (gitaar), Eric Bagchus (bas) en Pierre van der Linden (drums).

Cuby & the Blizzards, één van de meest bekende Nederlandse bluesbands, werd opgericht in 1964. De band is voornamelijk bekend van de singles 'Windows of my eyes' en 'Appleknockers Flophouse' en van het album 'Groeten uit Grollo'. Herman Brood speelde ook enige tijd in deze band. Nog steeds speelt C & B alle zalen plat. De line-up: Helmig van der Vegt (piano), Herman Deinum (bas), Hans Lafaille (drums), Harry Muskee (zang) en Erwin Raymon Java (gitaar).