Gemeente Deventer

Verkeer Wilhelminabrug

GEEN AFBUIGING WILHELMINABRUG

Burgemeester en wethouders hebben besloten voor het gebied Sluisstraat-Zuid te kiezen voor de verkeersvariant waarbij geen extra afbuiging naar rechts wordt gemaakt. De geplande rotonde in de Kazernestraat zal meehelpen de verkeersstromen van en naar de brug te verbeteren.

Concreet betekent dit dat verkeer in de nieuwe situatie vanuit de Emmastraat niet meer direct linksaf kan rijden, maar eerst naar de rotonde moet. Vanaf de rotonde kan het verkeer zowel naar de Welle als over de Wilhelminabrug rijden.

De gekozen rotondevariant biedt, in vergelijking met de andere onderzochte alternatieven, de meeste flexibiliteit. Op basis van deze variant kan het plangebied Sluisstraat-Zuid op korte termijn worden herontwikkeld. Het herontwikkelen van het plangebied is het beste ter hand te nemen door het opstellen van een integraal Masterplan.

Met behulp van een juiste afstelling van verkeerslichten zijn de nieuwe maatregelen tot 2010 voldoende voor de doorstroom in de Kazernestraat. Voor de periode daarna geldt dat aanvullende ingrepen elders in de hoofdinfrastructuur noodzakelijk zijn. Het college stelt dan ook aan de gemeenteraad voor de gemeentelijke hoofdwegenstructuur te laten 'herijken'.