Nieuwsbericht

donderdag, 14 oktober 2002, 15.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Inbreker aangehouden door getuige
Heiloo, woensdag 13 november 2002.
Woensdagavond werd een 26-jarige inwoner van Heerhugowaard aangehouden door 18-jarige inwoner van Heiloo. Deze laatste zag dat de man uit Heerhugowaard een tweetal kratten met lege flessen wegnam vanaf een bedrijventerrein aan de Kennemerstraatweg. Na een korte achtervolging wist de getuige de verdachte aan te houden. Hij heeft de verdachte overgedragen aan twee, daar surveillerende, agenten. Uit het onderzoek bleek dat de man in de afgelopen dagen al meerdere kratten heeft gestolen. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Man breekt been bij ongeval
Alkmaar, woensdag 13 november 2002.
Woensdagavond omstreeks 21.05 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op Havinghastraat. De bestuurder van een personenauto, een 21-jarige Alkmaarder, reed over genoemde straat en verloor, door tot nu toe onbekende oorzaak, de macht over het stuur. Hij raakte van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder verklaarde dat hij moest uitwijken voor een tegenligger. Door de aanrijding raakte de bestuurder gewond. Hij brak een bovenbeen en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Overval benzinestation
Castricum, woensdag 13 november 2002.
Woensdagavond omstreeks 21.20 uur werd een benzinestation overvallen aan de Soomerwegh. De dader, een man tussen de 25 en 30 jaar, kwam het winkelgedeelte van het station binnen en bedreigde een medewerker met een pistool. Hij eiste dat de medeweker de kassa zou openen. Onder de bedreiging werd de kassa geopend en greep de dader een onbekende hoeveelheid geld uit de lade. Hierna verliet de man het winkelgedeelte en rende weg in de richting van het centrum. De dader was gekleed in een geel/grijze windjack en donkere broek. Hij droeg een donkere sjaal, een donkere pet/muts en crèmekleurige handschoenen en is tussen de 1.90 en 1.95 m. lang. Op het moment van de overval bevond zich één klant en één medewerker in het winkeldeel. Buiten stonden nog twee klanten. Een onderzoek naar de eventuele dader bleef tot op heden zonder resultaat. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Castricum, telefoon 0900-8844.

Snelheidscontrole
Alkmaar, woensdag 13 november 2002.
Woensdagavond tussen 18.45 en 21.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Ommering. Hierbij werd het volgende geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 80 km/u
Aantal passanten: 780
Aantal overtredingen 114
Hoogst gemeten snelheid: 125 km/u.

Rijden onder invloed van alcohol
Castricum, donderdag 14 november 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 55-jarige bestuurder van een personenauto uit Schoorl aangehouden op de Heereweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Bij blies 240 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Geld gestolen uit woning
Alkmaar, donderdag 14 november 2002.
Donderdagmorgen tussen 11.30 en 12.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Faktorij. De bewoonster was even afwezig en toen zij terugkwam bleek dat er goederen uit de woning waren verdwenen. Vermoedelijk is men via een niet afgesloten deurmin de woning gekomen. De dief heeft geld weggenomen uit een geldkistje. Veel overtreders bij vekeerscontroles in Oudorp e.o. Oudorp, 14 november 2002.
De politie van Oudorp heeft in de ochtend op diverse plaatsen verkeerscontroles gehouden. Dit gebeurde op de Frieseweg, de Herenweg en de Nieuwe Schermerweg. 35 Bestuurders droegen geen gordel. Twee konden hun rijbewijs niet laten zien en één bestuurder reed in een onverzekerde auto. Van de 1700 passanten op de diverse 50-km-wegen, reden er 100 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 80 km per uur. Op de Hoornseweg werd een speciale bromfietscontrole gehouden. 22 Keer werd de snelheid overtreden, er werden 3 processen-verbaal uitgeschreven voor te veel geluid, 2 keer voor technische gebreken, 14 keer voor het niet of onjuist voeren van verzekeringsplaatjes en 4 keer voor het rijden zonder licht.

NOORDKOP

Woninginbraak
Den Helder, woensdag 13 november 2002.
Woensdagavond is er ingebroken in een woning aan de Tuinstraat in Den Helder. De inbrekers zijn waarschijnlijk binnengekomen door een raam op de bovenverdieping die openstond. Er wordt onder andere een CD-speler vermist.

Bromfiets gestolen
Den Helder, woensdag 13 november 2002.
Woensdagavond is er tussen 20.15 uur en 23.00 uur een bromfiets gestolen vanaf de Visstraat in Den Helder. Het betreft een blauwe Gilera Runner SP met het kenteken XSJ-833.

WESTFRIESLAND

Hennepplantage ontmanteld
Hoogwoud, donderdag 14 november 2002.
Donderdag heeft de politie in hennepplantage aan de Schermerlaan in Hoogwoud ontmanteld. Het pand waarin de plantage was gehuisvest betreft een bejaardenwoning. In totaal zijn er 204 hennepplanten, 16 lampen en diverse andere hulpmiddelen aangetroffen. De stroomvoorziening voor de plantage is illegaal afgetapt, wat voor een levensgevaarlijke situatie had gezorgd. De bekabeling om de elektriciteit was aan het wegsmelten, waardoor er ieder moment brand had kunnen uitbreken.

Verkeerscontroles
Hem, donderdag 14 november 2002.
Donderdagochtend is er van 10.00 uur tot 10.50 uur een snelheidscontrole geweest langs de Koggeweg in Hem. In die periode zijn 42 voertuigen gecontroleerd waarvan er 7 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid is 101 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is. Tevens is er een bekeuring geschreven wegens het rijden zonder autogordel.
Enkhuizen/Grootebroek/Bovenkarspel, donderdag 14 november 2002. Donderdagochtend is er van 9.00 uur tot 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden langs diverse locaties in Enkhuizen, Grootebroek en Bovenkarspel. Hierbij zijn 50 voertuigen gecontroleerd waarvan er 8 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 73 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is. Hauwert, donderdag 14 november 2002.
Donderdagochtend is er van 7.30 uur tot 8.15 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Hauwert in Hauwert. In die periode zijn 20 voertuigen gecontroleerd waarvan er 2 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 69 kilometer per uur waar 50 het maximum is. Hoorn, donderdag 14 november 2002.
Donderdagochtend is er van 10.30 uur tot 12.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden langs de Oostergouw in Hoorn. In die periode zijn er 9 bonnen uitgeschreven: 7 voor het rijden zonder autogordel, 1 voor een kapotte parkeerrem en 1 voor het niet goed bevestigen van de losbreekreminrichting.