Nieuws
Deur-aan-deur controles bij de Amsterdamse horeca
Datum: 13-11-02
De Keuringsdienst van Waren (onderdeel van de Voedsel en Waren
Autoriteit) heeft afgelopen week diverse restaurants, hotels en
snackbars in het centrum van Amsterdam bezocht. Er zijn in totaal 270
locaties gecontroleerd op temperatuur van de aanwezige bederfelijke
waar en op de aanwezigheid van ongedierte zoals kakkerlakken en
muizen.
In totaal zijn er 74 schriftelijke waarschuwingen gegeven aan
bedrijven die niet bleken te voldoen aan de wettelijke eisen die van
kracht zijn voor de temperatuur van bederfelijke waren respectievelijk
ongedierte. In 38 gevallen is voor dezelfde overtredingen een proces
verbaal opgemaakt.
Belangrijk doel van de actie was om in korte tijd en in een beperkt
gebied een stevige controleactie uit te voeren om zo een actueel beeld
te krijgen van de voedselveiligheidssituatie bij de horeca in de
Amsterdamse binnenstad. Gezien de resultaten
kan worden geconcludeerd dat het zeer slecht gesteld is met de
naleving van deze voor de veiligheid van het voedsel belangrijke
voorschriften. De Keuringsdienst van Waren zal dan ook op korte
termijn opnieuw controles uitvoeren op de naleving van de wettelijk
verplichte voedselveiligheidsprocedures zoals deze zijn vastgelegd in
de Hygiënecode voor de Horeca.
foto: parkiet
Keuringsdienst van Waren