Ingezonden persbericht


Nogmaals getuige oproep mishandeling vrouw
De politie is nog steeds op zoek naar een onbekend meisje, die de op 5 november bij een verkeersconflict op de Neckerstraat in Wijdewormer mishandelde vrouw als eerste hulp heeft verleend. Het betreft vermoedelijk een scholiere van het voortgezet onderwijs in de omgeving. De vermoedelijke verdachte van deze mishandeling heeft zich, na het krantenbericht, inmiddels bij de politie gemeld. Het betreft een 58-jarige man uit Wijdewormer. Het slachtoffer, een automobiliste, bood de fietsende man excuses aan na een verkeerde manoeuvre, maar deze gooide het half geopende autoportier dicht, waarbij de vrouw met haar been en arm klem kwam te zitten. Vervolgens sloeg hij haar tegen haar hoofd. De automobiliste werd later onwel en werd in het ziekenhuis opgenomen, waar zij tot op heden nog verblijft. Vermoedelijk is haar evenwichtsorgaan beschadigd. Het gezochte meisje wordt dringend verzocht de politie te bellen op nummer 0900-8844 of zich te melden op het wijkbureau van de politie aan de Dorpsstraat te Wormer.


**
12-NOV-02
PURMEREND, WATERLANDLAAN

Bromfietsers bekeurd bij controle
Motorrijders van de politie haalden tussen 14.00 en 16.00 uur in totaal 19 bromfietsen van de weg voor een controle aan het bureau aan de Waterlandlaan in Purmerend. Er werden 13 bekeuringen uitgereikt voor onder andere het niet dragen van een helm en te hoge snelheid. De boetes variëren tussen ¤ 28 en ¤ 115. Het controleteam was samengesteld uit personeel van vier verschillende wijkteams in Purmerend en wil de voor veel klachten zorgende bromfietsoverlast te lijf gaan. De controles zullen wekelijks worden herhaald.


**
16:02 12-NOV-02
LOC: OOSTZAAN, KOLKWEG

Brutale diefstal aanhangwagen
Terwijl de eigenaar van een aanhangwagen bezig was met verzorging van het openbaar groen, stopte er een onbekende auto naast zijn auto waaraan de aanhangwagen was gekoppeld. Er stapten twee mannen uit, die razendsnel de aanhanger loskoppelden en aan hun auto koppelden. Voordat de eigenaar kon ingrijpen reden de mannen met de aanhanger weg. Het betreft een grijze éénassige aanhangwagen van het merk Ko-berg.


**
17:20 12-NOV-02
LOC: ZAANDAM, RUSTENBURG

Winkeldieven aangehouden
Een 47-jarige man en een 35-jarige man, beiden uit Amsterdam, werden door medewerkers in burger van het politie project Puntmuts, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Beiden hadden grote tassen bij zich die aan de binnenzijde geprepareerd waren om winkelalarmen te omzeilen. In de auto van de mannen werden vermoedelijk van winkeldiefstal afkomstige goederen aangetroffen. De verdachten werden naar het politiebureau gebracht en in verzekering gesteld.


**

19:10 12-NOV-02
LOC: MONNICKENDAM, KRUISING GRAAF WILLEMLAAN EN JAN PERSIJNLAAN

Fietser scheurt heupbot
Bij een aanrijding tussen twee fietsers bleek later dat een 66-jarige fietser uit Monnickendam een scheurtje in een heupbot had opgelopen. Hij fietste over de Graaf Willemlaan tijdens een hevige regenbui. Bij de kruising verleende de andere fietser hem geen voorrang, waardoor de Monnickendammer ten val kwam. Deze fietser weigerde zijn naam en adres op te geven en fietste door. Later kreeg het slachtoffer pijn en in het ziekenhuis constateerde men het scheurtje. De politie is niet gebeld en ook niet ter plaatse geweest. Gezien het letsel wil de politie nu in kontact komen met de andere fietser, alsmede met een vrouw in een rode auto, die vlak na de aanrijding ter plaatse was. Deze personen en eventuele andere getuigen worden verzocht te bellen met nummer 0900-8844


**
20:31 12-NOV-02
LOC: EDAM, BURGEMEESTER VERSTEEGHSINGEL

Telefooncel ontploft
Ter hoogte van de Kettingbrug ontplofte gisterenavond een telefooncel, die daardoor zwaar werd beschadigd. Gezien de schade is de ontploffing vermoedelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk.


**
07:08 13-NOV-02
LOC: PURMEREND, COMPONENT

Computers uit bedrijf gestolen
In de afgelopen nacht zagen inbrekers kans een nog onbekend aantal computers uit een kantoor te stelen. Men was het kantoor binnengekomen door met behulp van een meegebrachte ladder op het dak van een aangrenzend magazijn te klimmen. Daarna sloeg men een ruit van het kantoor in en klom naar binnen. Ook een naast gelegen ander kantoor werd doorzocht. Het is nog niet bekend of daaruit iets werd ontvreemd.


**
07:45 13-NOV-02
LOC: ZAANDAM, BLOEMGRACHT

Inbraak in kapperszaak
Gisterenavond of vannacht werd ingebroken in een kapperszaak. Men kwam het pand binnen door met grof geweld een slot van een deur open te breken. Men had eerst geprobeerd het slot open te boren, maar kennelijk lukte dit niet. Het boortje zat nog in het slot. Men nam een kassa, een computer en een digitale camera weg. Het is nog onbekend of en zo ja hoeveel geld er in de kassa aanwezig was.


**
08:13 13-NOV_02
LOC: PURMEREND, HOEFSMIDHOF

Poging brandstichting in schoolgebouw
Afgelopen avond of nacht heeft men geprobeerd een noodgebouw van een school in brand te steken. Onder een openstaand bovenlicht van een klaslokaal trof men een plastic fles zonder dop aan. In het lokaal lag een plas kleurloze vloeistof op de grond, die naar een vluchtige en brandbare vloeistof rook. Ook trof men een verbrandde krant aan, die eveneens kennelijk door het bovenlicht naar binnen is gegooid. Er was echter geen brand ontstaan, zodat de schade beperkt is gebleven.


**
08:27 13-NOV-02
LOC: ZAANDAM, WESTZIJDE

Geld weg uit winkel
Bij een inbraak in een winkel in de afgelopen nacht werd geld uit een kantoortje ontvreemd. Men kwam het pand binnen door aan de achterzijde middels kliko's op een dak te klimmen en een deur open te breken. Ook hier had men in het slot geboord. Men doorzocht de hele eerste verdieping en haalde daar alles overhoop.


**
10:12 13-NOV-02
LOC: PURMEREND, NETWERK

Insluiper maakt beveiliging onklaar
Vermoedelijk doordat men zich gisterenavond heeft laten insluiten, zag men kans de beveiliging van een bedrijf onklaar te maken. Daarna heeft men ongestoord diverse deuren in het bedrijfspand opengebroken en kon men het hele pand doorzoeken. In het bezit van een weggenomen laptop en een computer heeft men het pand vermoedelijk via de nooduitgang weer verlaten.


**
10:56 13-NOV-02
LOC: WORMER, 2E TORENPLEIN

Bedreiging en vernieling bij stroomstoring
Een 42-jarige man uit Purmerend, medewerker van een aannemingsbedrijf, werd door een 39-jarige man uit Wormer met de dood bedreigd. Ook vernielde de man de voorruit van de bedrijfsauto van de Purmerender. Even daarvoor was er een grote stroomstoring ontstaan. Het slachtoffer verrichtte werkzaamheden voor het NUON op het Torenplein, maar had niets met de storing uitstaande. De man uit Wormer dacht daar anders over en riep vanuit het raam van zijn woning, dat hij medewerker in elkaar kwam slaan. Even later stond de man buiten met een steel van vermoedelijk een schop in zijn handen en kwam op het slachtoffer af. Deze wist zijn auto in te vluchten en af te sluiten. Daarop sloeg de man met de steel op de voorruit van de auto, waardoor dit stuk ging. Daarbij maakte hij met zijn hand schietende bewegingen, alsof hij een pistool in zijn handen had en zei daarbij dat hij het slachtoffer dood ging schieten. De Purmerender zag daarna kans met zijn auto weg te rijden. De verdachte werd later door de politie aangehouden en naar het bureau gebracht.


**
Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-131102

14:50-17:30 12-NOV-02
ASSENDELFT, PROVINCIALE WEG PURMEREND-BUITENHUIZEN

Snelheidscontrole
Tijdens drie snelheidscontroles op 70- en 80-km-wegen in de Zaanstreek liep het aantal hardrijders dinsdag uiteen van slechts 1,5% op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (70 km per uur) in Zaandijk tot 10% op de Provincialeweg (80 km per uur) in Wijdewormer. Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen in Assendelft (80 km per uur) overschreed 2,5% van alle weggebruikers de toegestane snelheid. In Zaandijk en Wijdewormer werden de hoogste snelheden gemeten. De twee snelste bestuurders hadden respectievelijk 130 en 120 km per uur op de teller staan. Zij zullen binnenkort een brief van de officier van de justitie ontvangen voor deze snelheidsoverschrijding van (ruim) meer dan dertig km per uur.

15:20-17:10 12-NOV-02
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247
19:45-21:20 12-NOV-02
NOORD BEEMSTER, MIDDENWEG

Veel hardrijders op de Middenweg
In Broek in Waterland en in de Noordbeemster werden dinsdag snelheidscontroles gehouden. De eerste vond 's middags plaats op de Provincialeweg N247 en 's avonds stond de onopvallende radarauto langs de Middenweg geparkeerd. Op de N247 in Broek in Waterland reed slechts een tiental automobilisten te hard, de overige 99% van alle bestuurders hield zich keurig aan de toegestane snelheid van 80 km per uur. Op de Middenweg was het aantal hardrijders, tussen kwart voor acht en halftien 's avonds, daarentegen zeer hoog. Maar liefst 18% van alle bestuurders overschreed tussen de snelheidslimiet. Gedurende het hele jaar kwam het percentage snelheidsoverschrijdingen tijdens controles op de Middenweg vrijwel nooit boven de tien procent uit. Hierbij moet worden opgemerkt dat eerdere controles vooral in de ochtend- en middaguren plaatsvonden.


---